NOG ELF DAGEN

Liesbeth, Nog elf dagen en dan wordt onze Willem-Alexander Koning der Nederlanden 47 jaar. Dat wordt dus nog even hard werken beste Maagd: Het kan u vandaag om welke reden dan ook ontbreken aan passie en drive. Toch roept de kosmos u op om optimaal te presteren, maar misschien voor iemand anders dan uzelf. Maagden zijn dienstbaar en staan doorgaans klaar om bij te springen waar dat nodig is. Schorpioen: Vrienden van vrienden kunnen beloften doen die een andere blik op de toekomst bieden en uw verwachtingen zullen doen toenemen. Neem het echter met een flinke korrel zout. Wat wordt voorgesteld zal zeker inspirerend zijn maar weinig praktisch.

Hierbij denk ik aan de brief van Advocaat en Procureur Mr. Gijsbrecht van Amstel d.d. 16 februari 2000 als beschreven in 20000301 Sluitstuk. Hierin ben ik met name geïntrigeerd geraakt door zijn opmerking over jouw “vriendenkring”. De heer Van Amstel heeft toen namelijk verzuimd te vermelden om welke “vrienden” het gaat. Dat blijft vanzelfsprekend vragen oproepen. Daarom heb ik ook gereageerd met de woorden “Het is mij niet duidelijk wie u in uw brief heeft aangeduid met de ‘vriendenkring’ van uw cliënte. Wie haar persoonlijke vrienden zijn is mij niet bekend. Evenmin wat ik daaronder kan verstaan. Ingeval uw cliënte en ondergetekende over dezelfde vrienden beschikken acht ik mij vrij mijn eigen vrienden terzake te informeren. Ten aanzien van de ontwikkeling van mijn beleidsplan heb ik gekozen voor het marktsegment waarvan ook mevrouw Halbertsma deel uitmaakt. Het is aan haar om daarbij haar eigen begrenzingen aan te geven. Die van mij zijn haar bekend alsmede mijn bevoegdheden. Tot slot laat ik u weten dat ik in mijn berichtgeving inzake de ontwikkeling van mijn beleidskader een standaardprocedure hanteer waarin ik persoonlijke feedback geef op ontwikkelingen binnen het beoogde marktsegment en rapporteer omtrent de juridische – alsmede persoonlijke – stappen die ik heb genomen teneinde de beoogde bedrijven en organisaties van de grond te krijgen. Voor de volledigheid meld ik daarbij dat hetgeen ik als briefhoofd hanteer een projectie is naar de toekomst onder het motto Regeren is Vooruitzien.”

Ik had mijn vrienden in die tijd binnen de De Lionsclub Maarn-Maarsbergen. Deze club had weer een goede relatie met de Lionsclub Utrechtse Heuvelrug waaraan ook een Halbertsma was verbonden. Steven Halbertsma als ik het goed heb. Uit Langbroek bij Wijk bij Duurstede. In dit verband constateer ik thans 9:26 bijzondere aandacht voor Purple Heart Operation, Jaap Koelewijn, Bank Cervantes Benelux en Meyburg & Co. Vanuit deze achtergrond lees ik vandaag in De Financiële Telegraaf: “wo 16 apr 2014, 07:00 Topman besmeurt reputatie KPMG met mislukt vastgoedavontuur door Bart Mos en Joris Polman BLARICUM –  Jurgen van Breukelen, de nieuwe topman van accountantsreus KPMG, blijkt de drijvende kracht achter een omstreden privébeleggingsclub van KPMG-topmanagers. Na een heftig conflict over een vastgoeddeal legde de gemeente Blaricum voor 4 miljoen euro beslag bij deze vastgoedclub. Het chique villadorp ruziede met de KPMG-top over de verkoop van het voormalig gemeentehuis, Villa Nederheem. Dit conflict liep zó hoog op, dat de gemeente beslag legde op een deel van het privévermogen van ten minste tien KPMG-partners, waaronder dat van bestuursvoorzitter Jurgen van Breukelen. Onderzoek van De Telegraaf heeft uitgewezen dat Blaricum via de rechter in 2009 voor 4 miljoen euro beslag liet leggen bij FAS Veen BV, een privévennootschap van enkele KPMG-partners die gezamenlijk zo’n 11 miljoen euro investeerden in vastgoed. Luxe De beslaglegging volgde nadat de KPMG-topmannen weigerden het resterende deel van de koopsom te betalen voor de Blaricumse villa, die zij wilden ombouwen in zeven extreem luxe appartementen voor senioren, met prijskaartjes van gemiddeld 2,5 miljoen euro. Kort na hun aankoop van het monumentale gemeentehuis in 2007 brak echter de wereldwijde kredietcrisis uit, waardoor de KPMG-top onder de deal uit wilde. „Er lag aanvankelijk een beter bod van een andere partij, maar we zijn in zee gegaan met de mensen van KPMG, dat kwam betrouwbaar over”, blikt een voormalig raadslid schamperend terug op de affaire. Schande Binnen KPMG werd afgelopen jaren schande gesproken over de privébeleggingen die de partners deden in het vastgoed. „Het onderschrijft de graaicultuur die heerst in de bestuurstop, waar we als KPMG juist niet mee geassocieerd willen worden”, aldus een anonieme topmanager. KPMG-bestuursvoorzitter Jurgen van Breukelen noemt de zaak in een reactie „een privéaangelegenheid, waarover ik geen informatie geef”. Pikant genoeg verkondigde hij nog onlangs dat bij KPMG, dat door schandalen onder vuur ligt, „het roer om moet”.”

In dit verband stel ik op mijn website thans ook bijzondere aandacht vast voor 19941120 Operatie Delta, Rolf Straver en Oottenhoff. Ik ga nu weer over tot de orde van de dag teneinde vast te stellen welke documenten op mijn website thans in de belangstelling staan (gecommuniceerd aan geadresseerden).

Ik heb gisteravond na een wandeling langs de zuidkust naar Benalmádena Costa een hernieuwd bezoek gebracht aan Spa Príncipe. Ik had daar een korte ontmoeting met mijn eerdere gesprekspartner uit Sint Petersburg. De ontmoeting was hartelijk, maar van zeer korte duur.

Na thuiskomst heb ik naar Pauw en Witteman gekeken met Boris van der Ham, die ik na ons korte onderhoud tijdens Het Congres van D66 in Rotterdam getiteld Hervormen.nu en Cervantes.nu voor het laatst heb vermeld in 20120615 Boris van der Ham verlaat de politiek en de huidige minister Jeanine Hennis-Plasschaert van defensie van Het Koninkrijk der Nederlanden. Ik hoop van ganser harte dat zij geen schade aanricht binnen de bilaterale verhoudingen tussen oost en west waarvoor ik mij sinds mijn deelname aan het 36ste Internationale Congres van de AEPE in Cáceres (2001) heb ingezet. P.S. Ik heb nog altijd goede herinneringen aan Joris Voorhoeve als Minister van Defensie uit de tijd dat ik voor mijn werk per bus van Leiden naar Noordwijk reisde.