EERSTE PAASDAG: KONINGSBEKER

Ik heb geconstateerd dat het bericht 20140419 Nog acht dagen. Hasta El Final vamos Real naar het beoogde doel niet bij de Voorzitter van de Vereniging van Leraren in Levende Talen is gearriveerd. Ik denk dan ook dat verdere berichtgeving aan Judith Richters niet meer nodig is. Het bestuur van Levende Talen heeft prima werk verricht. Op de eerste plaats door het adressenbestand van de leden op orde te brengen. Nochtans ga ik vandaag wel over tot de orde van de dag. Bij het ontwaken heb ik vanmorgen op mijn smartphone gekeken naar A pie de trono 2013. De processie op Witte Donderdag 2013 in Malaga rond de Plaza de la Constitución. Vandaag constateer ik weer veel aandacht voor een groot aantal documenten op mijn website. Op de bekende systematische wijze loop ik ze weer even door (gecommuniceerd aan de geadresseerden).

In dit verband heb ik om 14:25 verbinding gemaakt met Buitenhof met Ybo Buruma van het voormalige VAN DER HEIJDEN INSTITUUT van de Radboud Universiteit. Ik citeer: “De rol van de OVSE in Oekraïne Het plotselinge akkoord tussen Rusland, de Verenigde Staten, de Europese Unie en Oekraïne kwam donderdag als een verrassing. De vraag is nu of partijen zich aan de afspraken gaan houden om het conflict te de-escaleren. Een belangrijke rol daarbij is weggelegd voor de waarnemers van de OVSE. Wat gaan die doen en wat kunnen ze doen in Oekraïne? Een gesprek met Pieter Feith, voormalig topdiplomaat, en als toezichthouder namens de internationale gemeenschap veelvuldig actief in crisisgebieden als Kosovo.
 

Ybo Buruma Sinds Ybo Buruma lid is van de Hoge Raad is het een stuk stiller rond één van de bekendste strafrechtgeleerden van Nederland. Aanstaande zondag zit hij in Buitenhof. Voor een gesprek over de taak van de Hoge Raad als het hoogste rechtsorgaan van Nederland. En over het publieke debat rond de overval op de juwelier in Deurne, een zaak die al weken voor veel ophef zorgt.
 

Europadebat met Tang, De Jong en Sassen van Elsloo Volgende maand op 22 mei gaan we naar de stembus voor een nieuw Europees Parlement. Na vorige week Guy Verhofstadt krijgen zondag drie partijen het woord die met een duidelijke stellingname tegenover Europa staan. Een debat met de uitgesproken PvdA-Europeaan Paul Tang, de kritische SP-lijsttrekker Dennis de Jong en de nummer twee van de partij Artikel50 Alexander Sassen van Elsloo, een uitgesproken opponent van de EU.
 

Schuim & As met NRC-journalist Hubert Smeets Presentatie: Paul Witteman Eindredactie: Corinne Hegeman”

16:35 Urbi et Orbi door Paus Franciscus uit Buenos Aires: Kort maar Krachtig! Geen Woord teveel.

Ik heb vanavond ook de finale om de KNVB-beker PEC ZwolleAjax Amsterdam (5-1) gevolgd. Ik feliciteer Ron Jans en zijn manschappen voor de wijze waarop zij de huiskleuren van de Dynastie van Heyden en Baak hebben verdedigd. In dit verband gaat de aandacht op mijn website thans uit naar Delft, Utrecht, Bergen op Zoom, Groningen, Provincie Groningen, 20110331 Werkgelegenheidsplan voor Nederlandstalige hispanisten en Tony Cottrell.