NOG DRIE DAGEN: HASTA EL FINAL VAMOS REAL

Nog drie dagen en dan wordt onze Willem-Alexander Koning der Nederlanden 47 jaar. Vandaag is het 17 jaar geleden dat ik heb gelogeerd bij de familie  Tristen in Henley-on-Thames als beschreven in NBL 280 IX The Angel on The Bridge and Henley Management College. De heer des huizes heeft mij daar toen nog gezegd: “You have nothing to fear from The Prince of Wales.” Met die gedachten heb ik gisteravond in Benalmádena Costa van 18:00 tot 19:00 een hernieuwd bezoek gebracht aan Spa Príncipe. Het was er stil. Alleen Javier was aanwezig achter de receptie. Bij mijn binnenkomst begroette ik hem met de woorden “¡Hasta el final vamos real!” Hij begreep natuurlijk niet wat ik daarmee bedoelde en heb hem maar laten weten dat Real Madrid tegen Bayern München moest spelen (1-0) in Het Estadio Santiago Bernabéu. Ik heb echter een heel concreet beeld voor ogen met Koning Willem Alexander van Oranje-Nassau (NL), Koning Filip van België (B), Grand Duque Henri de Luxembourg (L), Don Felipe de Borbón y Grecia Príncipe de Asturias (ES) en Prince William (GB) met hun echtgenoten in ons beider gezelschap op de trappen van Paleis Soestdijk. Bij voorkeur op 31 augustus 2014. De 124ste geboortedag van koningin Wilhelmina. Ik had dus weer het rijk alleen en er werd pianomuziek gespeeld die mij deed denken aan de witte piano in de hal van Hotels van Oranje bij ons tegenover. Om klokslag 19:00 werd ik daar afgelost door mijn eerdere gesprekspartner uit Sint Petersburg alsof het The Changing of The Guard betrof. En in de kleedruimte werd opnieuw Für Elise ten gehore gebracht. Voor mijn vertrek naar Benalmádena had ik op omroep MAX nog aardige opnames van amateurfilmers gezien met beelden van H.M. Koningin Beatrix.