29 APRIL IS OOK EEN HISTORISCHE DATUM

Gistermiddag heb ik tussen 16:00 en 18:00 uur een hernieuwd bezoek gebracht aan Spa Príncipe in Benalmádena Costa. In de relaxruimte kwamen er weer spontane gedachten bij mij op. Ik realiseerde mij dat drie van mijn kleinkinderen nazaten zijn van een voormalige Minister van Binnnenlandse Zaken en een president van de Hoge Raad der Nederlanden, t.w. Alexander Frederik de Savornin Lohman (1837-1924) en Witius Hendrik de Savornin Lohman (1864-1932). Dit is de bloedlijn: Alexander Frederik de Savornin Lohman (1837-1924) -> Witius Hendrik de Savornin Lohman (1864-1932) -> Witius Hendrik de Savornin Lohman (1908) -> Alexander Frederik de Savornin Lohman (1945) -> mijn schoondochter Caroline Cornelie Marisca de Savornin Lohman (1975) echtgenote van mijn oudste zoon Drs M.F.A. van der Heijden: -> Max Lucas Christiaan van der Heijden (2004) – Emma Sophie Louise van der Heijden (2006) – Lotte Maartje Elisabeth van der Heijden (2007). De muziek van Enya in die relaxruimte herinnerde mij aan mijn bezoeken aan Alba de Tormes als beschreven in 19920409 Alba de Tormes en 20040804 Bar Galatea en Alba de Tormes. Om 18:00 werd ik afgelost door een heuse Engelsman die de ‘spa’ klaarblijkelijk voor het eerst bezocht. Hierdoor realiseerde ik mij dat 29 april eveneens een historische datum kan worden genoemd. Daarom heb ik een chronologisch overzicht samengesteld van de documenten die ik vanaf 1992  op 29 april heb geproduceerd vanaf 29 19920429 De laatste dag in Maarn tot en met 20110429 Huwelijk van William en Catherine en 20120429 Edel van Utenhove en Althorp Palace

Opmerkelijk nieuws van gisteren in De Telegraaf: “ma 28 apr 2014, 18:23 Spanje zoekt resten auteur Cervantes Madrid – Waar de wereldberoemde Spaanse schrijver Miguel de Cervantes precies ligt begraven, is niet bekend. Forensisch wetenschappers zijn maandag begonnen met zoeken naar zijn overblijfselen in een klooster in Madrid. De auteur van de klassieker De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha zou op 22 april 1616 zijn overleden in de Spaanse hoofdstad. De dag daarop zou hij begraven zijn in de kapel van het Convento de las Trinitarias Descalzas de San Ildefonso. Op welke plaats exact, is onduidelijk. De forensisch experts richten zich bij het zoeken vooral op het oudste deel van het klooster. Ze speuren de grond en muren af met een radar. Het scannen, opgraven en analyseren duurt naar verwachting enkele maanden en kost vermoedelijk een ton. Mogelijk helpen enkele aanwijzingen uit het verleden bij de zoektocht. Zo raakte Cervantes op zijn 24e gewond aan zijn linkerhand tijdens een zeeslag in 1571. Hij kon zijn hand daarna niet meer gebruiken, waardoor het bot misvormd moet zijn. Ook zou hij door ten minste één kogel zijn getroffen in zijn borstkas. Cervantes overleed in grote armoede. Hij wordt gezien als een van de belangrijkste figuren uit de Spaanse literatuur. Zijn roman over Don Quichot is een van de meest gelezen en meest vertaalde boeken ter wereld. Hij werd naast zijn echtgenote begraven.” Dat was Doña Catalina (de) Salazar y Palacios uit Esquivias bij Toledo beste Maagd: Een ideale dag om een project te starten; u kunt winst maken met iets wat u alleen doet. Uw ideeën en houding zullen in de smaak vallen bij meerderen. Verzorg uzelf goed; U kunt in de schijnwerpers terecht komen. Spreek met overtuiging. Schorpioen: Luister, vooral in financieel opzicht, naar uw intuïtie en maak een praktisch gebruik van uw vooruitziendheid. U voorkomt verliezen als u op details let. Analyseer uw eigen reactie in een benarde situatie; teken nu geen contract. Dat is goed. Daartoe reken ik op de medewerking van Mr Gijsbrecht van Amstel. Vanuit deze achtergrond ga ik weer over tot de orde van de dag teneinde vast te stellen welke documenten thans de aandacht genieten: 19920515 Casi nunca recibimos un participante tan inteligente como John en 19920516 – Guarda en Almeida. Verder geen bijzonderheden.