MADRID – MADRID EN HET ‘PLAN DE MARKETING’

Liesbeth, Na verzending van 20140430 Mijn band met Oranje en een hernieuwd bezoek tussen 18:00 en 20:00 uur aan Spa Príncipe in Benalmádena Costa met een korte, vriendelijke ontmoeting met mijn Russische ‘kameraad’ uit Sint Petersburg heb ik gisteravond in De Zevende Hemel naar de voetbalwedstrijd Chelsea London – Atlético Madrid (1-3) gekeken. Door de overwinning van de Madrilenen krijgen Wij op zaterdag 24 mei een finale UEFA Champions League 2014 Real Madrid – Atlético Madrid in het Estadio da Luz in Portugal onder het motto HASTA EL FINAL VAMOS REAL. Een reprise dus van de laatste finale van de Copa del Rey in Valencia. Maar nu in Europees verband. Het lijkt wel zoiets als de Copa del Emperador beste Maagd: U zult goed gehumeurd zijn want u hebt vertrouwen in de toekomst. Op reizen rust zegen, vooral als het met uw werk te maken heeft. U kunt iets opsteken van een zakelijke of romantische partner en warm lopen voor diens ideeën. Schorpioen: Door uw trouw aan vrienden en de groep waartoe u behoort kunt u betrokken raken bij vrijwilligerswerk of bij de problemen waarmee zij worstelen. Toon uw menslievendheid; u hoeft hun problemen niet op te lossen, u hoeft er alleen maar te zijn.  In dit verband denk ik aan de opmerking ‘Als er een feestje is ben je er altijd bij’ en stel ik vast dat de aandacht uitgaat naar voormalige FSI- en IES-plaatsen. Verder heb ik nog even nagedacht over mijn gesprek met Francisco Perez Navarro van afgelopen dinsdagavond in het Colegio Maravillas Benalmádena dat thans is gevestigd aan de Avenida Salvador Vicente, 9. Naar zijn zeggen kon hij zich onze laatste ontmoeting tijdens de Opening Congres van het AEPE-Congres in de Aula van de Universiteit van Málaga in 2006 niet meer herinneren. Wel opmerkelijk dat hij sprak over een ‘Plan de Marketing’. Ik denk hierbij aan hoofdstuk 5 van mijn beleidsplannen, t.w.

BELEIDSPLAN INSTITUTO CERVANTES BENELUX: 5.1 Marketing: Afnemersanalyse met aandacht voor de Spaanse ambassade in Nederland, het Spaans Verkeersbureau in Den Haag en de Nijmeegse Kamer van Koophandel; 5.2 Marktanalyse 5.3 Onderscheid 5.4.1 Kracht van de organisatie 5.4.2 Differentiatie in beeldmerk, 5.4.3 Marktcommunicatie en Public Relations

PLAN DE EMPRESA CERVANTES HOLDING LIMITED: 5 Marketing 5.1 Marketing: Análisis de clientes 5.2 Análisis del mercado 5.3 Distinción en el mercado 5.4 Estrategia de marketing 5.4.1 Poder de la organización 5.4.2 Diferenciación en el logo 5.5 Comunicación de mercado y Relaciones Públicas

BUSINESS PLAN INSTITUTO CERVANTES ENGLAND AND WALES: 5. Marketing 5.1 Customers analysis 5.2 Market analysis 5.3 Distinguishing character 5.4 Marketing Strategy 5.4.1 Power of the organization 5.4.2 Differentiation in logo 5.5 Market communication and Public Relations

Hij heeft er klaarblijkelijk toch wel goed bij nagedacht. In december 1996 ben ik hiermee begonnen als beschreven in 19961203 Developments on behalf of Lady Diana Frances Spencer Princess of Wales. Maar de resultaten van dit onderzoek heb ik tot op heden nog niet onder ogen gehad. Nadat ik de heer Francisco Perez Navarro dinsdagavond de naam Jos van Kerkhof had genoemd van Study Travel liet hij mij weten Jos niet te kennen. Wel een Nederlander met een gelijkluidende naam die verbonden zou zijn aan de AEPE in Madrid. De in 19970913 Beleidsplan ter attentie van de Directie van Study Travel aangekondigde brainstormsessie op zaterdag 4 oktober 1997 vanaf 14.00 uur bij mij thuis op het adres Neude 30C te Utrecht met enkele mensen uit de uitzendbranche inzake het opzetten van een uitzendbureau voor Nederlands- en Engelstaligen met kennis van het Spaans is vanwege alle gebeurtenissen in Londen toen vanzelfsprekend niet doorgegaan. Ik heb mij op die dag toen beperkt tot verzending van 19971004 Starter van het jaar 1997 ter attentie van mijn collega Drs E.H. Halbertsma te Noordwijk aan Zee.