BOUWSTENEN VOOR EEN EUROPEES ONDERWIJSSYSTEEM

Aan: De voormalige Statutair Directeur van het VNO/NCW Management Centrum De Baak CC Het Bestuur van de Vereniging Docenten Spaans in Nederland

Het NOS-journaal van vanmorgen 8:00 uur meldde “De schoolmeester is bezig aan een come back. Dat schrijft De Volkskrant. Pabo’s lijken er langzaam in te slagen om meer mannelijke studenten te werven. Het afgelopen jaar zijn 1641 jongens aan een Pabo begonnen. Een stijging van vijftien procent”. Dit sluit al direct aan bij mijn bericht 20140519 Europees onderwijssysteem en de Europese verkiezingen. Wie pakt het op en hoe ziet het eruit? Toen ik ten tijde van de oprichting van D66 de onderwijzersopleiding volgde aan de Peter Kanis Kweekschool in Nijmegen kregen wij elke week les in onderwijssystemen. De lessen werden gegeven door onze directeur Schillings. Ik vertegenwoordigde de school toen in de Unie van Studerenden aan Opleidingsinstituten voor Onderwijzend Personeel (USOOP). Hiervan heb ik twee belangrijke ledenvergaderingen bijgewoond in Beverwijk en Zeist. Tijdens die laatste tweedaagse meeting logeerden wij op het landgoed Rhijnauwen in Bunnik als vermeld in 19980208 De Droom en 20020117 Cervantes Netwerk. Tijdens die besprekingen zijn er belangrijke beslissingen genomen die ertoe hebben geleid dat kweekschoolstudenten de HBO-status kregen en de toenmalige kweekscholen werden omgebouwd tot Pedagogische Academies. Pabo’s dus. Ik vertegenwoordigde in die tijd ook het Nederlands Bureau voor Buitenlandse Studentenbetrekkingen NBBS. De bijeenkomsten hiervoor vonden plaats in het Lido in Amsterdam. De laatste keer dat ik daar nog ben geweest was na een vergadering van WickerWork in 1992. Daar had ik een verhelderend onderhoud met de heer Gert-Jan Luyendijk als vermeld in 19931212 De langste brief van het jaar 1993, 19940214 Valentijnsdag 1994 twee jaar na Parijs, 19980801 Candle in the wind, 20001014 De grote sprong, 20020606 Dagboek 004, 20040131 Marktonderzoek, 20050221 Europees referendum, 20060915 Bij jouw vijftigste verjaardag, 20080904 Jij bent de zin van mijn leven, 20100527 Pensioenregeling en Jan-Peter Balkenende, 20100528 Verblijf in Amsterdam, 20100712 Een historische ontmoeting – Un encuentro histórico, 20110923 Algemene beschouwingen en de Onderwijsraad en 20110926 Korte ontmoeting met Burgemeester Pauline Krikke van Arnhem en bezoek aan De Engelenburg in Brummen. In dit verband denk ik ook aan Marianne Hoogendoorn van het NBBS in Leiden. Reeds in 1999 werd hier gewerkt aan integratie van Europese onderwijssystemen, zoals wij kunnen zien in 19991030 Van work-aholic naar life-aholic. En onze huidige voorzitter van de Vereniging Docenten Spaans In Nederland heeft een lesmethode Spaans voor de basisschool op de markt gebracht met de naam ¡Qué Guay! als vermeld in 20080331 Hartverwarmend en 20090907 Schiphol. De basis is dus al gelegd. En hierop dienen wij voort te bouwen.

Het belangrijkste nieuws van vandaag in dat De Telegraaf: “di 20 mei 2014, 09:24 Van Gaal: 25 miljoen in drie jaar Van onze Telesportredactie Louis van Gaal kan 25 miljoen euro bruto verdienen als hij het drie jaar volhoudt als trainer bij Manchester United. De huidige bondscoach van Oranje, die al multimiljonair is dankzij lucratieve contracten bij Barcelona en Bayern, wordt samen met José Mourinho de best betaalde coach van de Premier League. Van Gaal gaat ruim 8 miljoen per jaar verdienen. Frans Hoek (keeperscoach) en Marcel Bout worden naast Ryan Giggs zijn assistenten. De Engelse voetbalwereld vindt dat hij de ‘perfecte keuze’ van Manchester United is. De aanhang van United en trainers van naam hebben euforisch op zijn definitieve aanstelling gereageerd. Telesport bracht het nieuws van het akkoord tussen de bondscoach en de grootste club ter wereld al op 26 april.”

Hij heeft dus wel een potje Beer verdiend beste Maagd: Affectie kan toenemen en bondgenootschappen kunnen worden gesloten binnen uw kennissenkring. Iemand kan u verbazen met diens onverwachte vriendelijkheid. Persoonlijk contact zal bepaalde procedures versnellen en kan diep ingrijpen op professioneel gebied. Dat denk ik ook. Schorpioen: Liefde, opwinding en reizen vormen een explosief mengsel dat vandaag tot ontploffing kan komen. Zorg voor prettig gezelschap als u zich in een vreemde omgeving bevindt. Misschien moet u afscheid nemen van iemand met wie u een warme band hebt.

Ik zou niet weten van wie ik afscheid zou moeten nemen. Ger Boogaard wellicht nadat hij het resultaat van mijn persoonlijke ontwikkelingswerk in de Benelux heeft teruggegeven aan ons bedrijf. Ik ga dus weer over tot de orde van de dag teneinde vast te stellen welke documenten thans in de belangstelling staan.

Wikipedia Portaal:Onderwijs geeft ook goede aanknopingspunten.  Als voorzitter van de HBO-raad kan Thom de Graaf van D66 hierin een belangrijke rol vervullen.