DE LAATSTE UITZENDING VAN PAUW EN WITTEMAN

Vannacht heb ik de laatste uitzending van Pauw en Witteman gezien. In de uitzending bevonden zich opmerkelijk veel bekenden die in mijn berichtgeving zijn vermeld. Het moment om het programma te beëindigen is goed gekozen. Van nu af aan zullen de meeste ontwikkelingen rond het Beleidsplan Instituto Cervantes Benelux, Business Plan Instituto Cervantes England and Wales en Plan de Emprea Cervantes Holding Limited vooral ter sprake komen tijdens contacten in het Europees Parlement. Vanuit deze achtergrond ga ik nu weer over tot de orde van de dag teneinde vast te stellen welke documenten thans in de belangstelling staan. (gecommuniceerd aan geadresseerden)

Dan nog het laatste nieuws van vandaag: “za 24 mei 2014, 16:07 Poetin: sancties van Westen contraproductief SINT PETERSBURG – De sancties die Westerse landen tegen Rusland hebben ingesteld zijn „contraproductief”. Dat zei de Russische President Vladimir Poetin zaterdag tijdens het internationale economische forum in Sint-Petersburg, aldus persbureau ITAR-TASS. De sancties zijn volgens Poetin ook in strijd met het internationaal recht en bedreigen de veiligheid van Rusland. Over Oekraïne zei de president dat hij de verkiezingsuitslag zal respecteren. Al had Poetin liever gezien dat er een nationaal referendum was gekomen dat zou hebben geleid tot een nieuwe grondwet. ,,We zijn bereid tot constructieve gesprekken met Oekraïne”, zei Poetin over gasprijsonderhandelingen met de nieuw gekozen Oekraïense leiders. ,,Maar die zouden niet gedomineerd moeten worden door eisen en ultimatums.” Tijdens de persconferentie was de Russische leider wel te spreken over de relatie tussen China en Rusland. Ook met de Duitse bondskanselier Angela Merkel zei hij altijd een compromis te kunnen vinden, ,,zelfs bij controversiële onderwerpen”. Merkel liet tijdens een partijcongres in Worms weten dat het belangrijk is dat Duitsland ,,de hand blijft uitsteken naar Rusland”. Het is belangrijk om te ,,blijven praten”, ook al zijn beide landen het niet eens over de situatie in Oekraïne.”

Ik ben het geheel met Vladimir eens. Ook is Rik Felderhof vandaag weer in beeld gekomen in De Telegraaf: “ za 24 mei 2014, 10:01 Rik Felderhof staat niet open voor de liefde Rik Felderhof staat niet open voor de liefde Rik Felderhof ziet een vaste relatie niet meer zitten. Elke dag iemand om zich heen en dan ook nog dezelfde, daar moet de presentator niet aan denken. Zo laat Rik zaterdag weten in het AD. De vrouwelijke aandacht is er wel, maar  Felderhof is niet op zoek naar iets serieus. “Ik ken genoeg fantastische vrouwen die me komen opzoeken in mijn huis op Bonaire of in Tanzania. Ik ben bevoorrecht: ik kan iedere vriendin meenemen die ik aardig vind. Welke man kan dat zeggen? Maar meer dan een leuke tijd zit er niet in. Dat zeg ik ook, om teleurstelling te voorkomen.” De 65-jarige presentator, die wel getrouwd is geweest, vindt zichzelf ook te oud om een nieuw gezin te starten. “Bovendien vind ik het wel lekker rustig om niet verliefd te zijn. Want die aandoening is verre van prettig. Het maakt je onrustig en onzeker.” Rik mag dan van de kortdurende romances zijn, dat betekent niet dat hij niet weet wat romantiek is. “Ik ben wel van de brandende kaarsen, gondels in Venetië, een glas wijn bij een flakkerende open haard, zonsondergangen en spontane cadeautjes. Ik vind niet snel iets te. Ja, te weinig. Want romantiek geeft het leven kleur.””

Dit verhaal lijkt wel iets op wat ik gisteren heb besproken met Thomas Triebels. Maar ik houd mij wel aan mijn afspraken beste Maagd: Focus op degenen die belangrijk voor u zijn; er hangt verlangen en opwinding in de lucht. Die bijzondere mens die u vanuit de verte bewondert en onbereikbaar lijkt kan gestrikt worden. Schorpioen: Storm, onvrede en opgekropte gevoelens kunnen het weekend beheersen. Tolerantie zal op een laag peil staan en woede is in staat veel te bederven. Doe uw best onenigheid te omzeilen en blijf uit de buurt van scherpe voorwerpen.

Dat valt allemaal wel mee. Ik heb eerder de indruk dat wij op de juiste koers zitten. Ik heb zojuist overigens ook gelezen dat Rik Felderhof in Blaricum een huis van zeven ton heeft gekocht. Met vijf slaapkamers. Dan is hij er aardig op vooruit gegaan sinds ik voor het laatst bij hem aan de deur ben geweest in de Lyceumlaan in Zeist.

P.S. Ik kan goed begrijpen dat Barack Obama gisteren een wandelingetje heeft gemaakt in de open lucht onder het motto “De Beer is los”