LUIS DE GRANDES PASCUAL UIT CASTILLA LA MANCHA

Vandaag heb ik in Spanje in het Ayuntamiento van Torremolinos moeten kiezen voor het Europees Parlement. Daarbij heb ik op de eerste plaats gekeken waar er enige aansluiting bestaat bij mijn First State of The Union ter attentie van Minister-President Wim Kok van Het Koninkrijk der Nederlanden en de correspondentie die ik inzake het Beleidsplan Instituto Cervantes Benelux heb gevoerd met de Spaanse Regering. Met name met voormalig Minister-President José María Aznar. In dit verband heb ik ten behoeve van de geadresseerden een overzicht samengesteld van mijn documenten in mijn Correspondentie en schriftelijke berichtgeving sinds de oprichting van het Instituto Cervantes Benelux in chronologische volgorde en Letters to Diana Princess of Wales waarin de heer Aznar is vermeld  vanaf 19950730 Baltasar Garzón tot en met 20100903 Road Town, Tortola en 20101029 Een nieuwe bron van inkomsten noodzakelijk. Na enig administratief geharrewar en de vraag of een Collega van de Koning Spanje wel het recht heeft om te stemmen heb ik om 10:53 mijn stem uitgebracht. De schrijfwijze van mijn naam was hierbij een problemen. Deze keer stond ik op de kieslijst vermeld met de naam JOHANNES LAMBERTUS DER HEIJDEN VAN. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Luis de Grandes:  “Luis de Grandes Pascual es un político español del Partido Popular. Nacido el 27 de enero de 1945 en Sigüenza, Guadalajara. Es licenciado en Derecho. Actualmente es eurodiputado y número 2 de la candidatura del PP al Parlamento Europeo. Durante los años de la Transición fue Secretario tercero de la Mesa del Congreso de los Diputados y miembro de la Comisión Constitucional en la Legislatura Constituyente (1977-1979) así como Secretario General para la Juventud en la Ejecutiva Nacional de UCD y Secretario Nacional de Organización en dicho partido centrista. Tras la disolución de la Unión de Centro Democrático, formó parte del democristiano Partido Demócrata Popular llegando a ser su número 2 y secretario general. Miembro de la Junta Directiva Nacional del PP. Presidente del Comité Electoral Provincial y Regional del PP en Castilla La Mancha. Diputado en las Cortes de Castilla-La Mancha y portavoz del Grupo Popular (1983-1987 y 19911995). Diputado al Congreso (1977-1979, 1979-1982, 1986-1989, 19931996, 19962000 y 20002004) Durante los años de gobierno del PP, de 1996 a 2004, fue el Portavoz del Grupo Popular en el Congreso de los Diputados. Desde el año 2004, forma parte del Parlamento Europeo. Es miembro del patronato de la FAES y de la Fundación Humanismo y Democracia. Desde 2009 es Vicepresidente de la Comisión Parlamentaria Mixta UE-Chile.

Ik heb voor hem gekozen omdat hij is geboren in Sigüenza en een belangrijke brugfunctie voor ons kan vervullen in het Europees Parlement. Mede vanwege het feit dat het Instituto Cervantes Benelux als nummer één op de deelnemerslijst stond genoteerd tijdens het Eerste Congres van de Federación Internacional de Asociaciones de Profesores de Español in Toledo (2005).