DE GLIND, FONS DE POEL EN DE EERSTE DAG VAN DE 98STE NIJMEEGSE VIERDAAGSE

Liesbeth, Opmerkelijk was gisteravond in het door Fons de Poel gepresenteerde GEVOEL VAN DE VIERDAAGSE de rapportage over De Glind. Bekend van mijn kamergenoot Sjef van Zwieteren bij Nieuw Elan in Noordwijk. Fons de Poel is voor mij ook geen onbekende. Hij is vermeld in mijn brieven 20010225 Corporate Identity, 20010228 Ontknoping, 20011211 Villa Felderhof, 20030414 Nieuw Leiderschap, 20040502 Een nieuwe lente, een vertrouwd geluid, 20040507 Belangrijke Bondgenoot, 20040614 Laatste brief uit Nederland, 20041229 De Kern van De Zaak, 20050120 Zeven, 20051220 You are The One, My Number One, 20060122 Jus d’Orange, 20060404 Landgoed Avegoor in Ellecom, 20090721 Reisverslag juli 2009 en 20090725 Contador. De eerste dag van de Vierdaagse is de dag van Elst. In dit verband gaat de aandacht thans uit naar Slot Zeist, Harderwijk en Zetten beste Maagd: U zult zich vandaag liever bezighouden met het uitzetten van de grote lijnen dan met de dagelijkse routine als u een leidinggevende bent. Onttrek u echter niet aan uw verplichtingen want dan kunt u met protest en zelfs staking te maken krijgen. Schorpioen: U kunt intuïtiever zijn dan anders, maar dat brengt ook het gevaar met zich mee dat uw fantasie op hol kan slaan. Probeer nuchter te blijven. U kunt iemand tegenkomen die u liever niet ziet. Neem geen deel aan gesprekken die u niet interesseren. Dat is goed. Ik heb alleen een bezoek gebracht aan mijn huisarts Dr Frank Buster. Vanuit deze achtergrond ga ik over tot de orde van de dag teneinde vast te stellen welke documenten thans in de belangstelling staan vanaf Cervantes Travels, Cervantes Translation Services en Cervantes Interpret Services tot en met 19970829 Fax message to Mr Mohamed Al Fayed.

Het laatste nieuws in De Telegraaf: “di 15 jul 2014, 13:49 Europees Parlement zegt ja tegen Juncker STRAATSBURG – Het Europees_Parlement  in Straatsburg heeft dinsdag de Luxemburgse oud-premier Jean-Claude_Juncker tot nieuwe voorzitter gekozen van de Europese_Commissie in Brussel. Een absolute meerderheid (422 van de 751 afgevaardigden) ging akkoord met de 59-jarige christendemocraat. Dat maakte de voorzitter van het parlement, Martin_Schulz, bekend na de geheime stemming. Juncker was door de grootste fractie in het EU-parlement, de christendemocraten, naar voren geschoven bij de Europese verkiezingen eind mei. Hij kreeg daarna de steun van andere pro-Europese partijen en bijna alle EU-lidstaten. Het is dan ook geen verrassing dat het parlement hem nu in het zadel heeft gehesen. Juncker volgt in november de Portugees José Manuel Barroso op. Hij kan nu de Europese_Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, gaan samenstellen. Die commissie komt met wetsvoorstellen en ziet zich als hoeder van de Europese verdragen. Elke EU-lidstaat heeft een commissaris. Juncker, die voor vijf jaar is gekozen, streeft naar meer Europese investeringen. Zij moeten de economische groei bevorderen en de werkloosheid verminderen. „We moeten de komende drie jaar tot 300 miljard euro extra aan investeringen voor de economie kunnen mobiliseren, door de overheid en particulier.” Ook wil hij de unie de komende vijf jaar niet uitbreiden. „De EU moet een uitbreidingspauze inlassen om de resultaten die we als Unie met 28 lidstaten hebben geboekt, te verstevigen”, zo stelt hij. Volgens CDA-Europarlementariër Esther_de_Lange gaf „links en rechts Juncker vandaag zijn stem: een solide basis voor een Europese_Commissie die doet wat nodig is. Voor het CDA is het belangrijk dat de nieuwe commissie zich concentreert op hoofdzaken. Gelukkig wil ook Juncker van Europa geen superstaat maken.” De benoeming van Juncker maakt deel uit van de stoelendans over de belangrijkste Europese functies. Op een extra top woensdag in Brussel volgt een nieuwe ronde.”

Tot op heden is The Government of the United Kingdom een tegenstander geweest van deze benoeming. Maar ik ben wel gelukkig met een voorzitter uit de Benelux. Dat geldt ook ten aanzien van  El Gobierno del Reino de España. Ik vind het immers nog steeds een vreemde zaak dat het Spaanse Instituto Cervantes vestigingen heeft kunnen openen in de Benelux zonder een door mij persoonlijk ondertekende samenwerkingsovereenkomst. Dat neemt niet weg dat WIJ ZIJN ÉÉN VOOR ALLEN EN ALLEN ZIJN WIJ ÉÉN.