BERICHT UIT ÁVILA

Aan: De voormalige Statutair Directeur van het VNO/NCW Management Centrum De Baak CC Mr.Drs. Marc van Hoorn en Thomas Triebels

Ik heb gisteren onderstaande aantekeningen gemaakt ”19:22 Ik lees De Telegraaf: “zo 20 jul 2014, 06:5 Kremlin: Poetin en Rutte op één lijn MOSKOU – Het „zeer intense” telefoongesprek tussen premier Mark Rutte en president Vladimir Poetin haalde in Rusland op een andere manier de media dan in Nederland. Volgens de persdienst van het Kremlin zitten de leiders op één lijn, blijkt uit een officiële verklaring die werd overgenomen door persbureau ITAR-TASS. Poetin en Rutte „benadrukten dat er een internationaal onderzoek moet worden uitgevoerd door de Internationale Organisatie voor de Burgerluchtvaart (ICAO), met deelname van alle belanghebbende partijen”, citeert het persbureau uit de bondige verklaring van de presidentiële persdienst. Ook benadrukten de leiders volgens het Kremlin dat al het nodige gedaan dient te worden om te zorgen dat internationale experts toegang krijgen tot het rampgebied. Rutte  stelde zaterdag ook al dat Poetin tijdens het gesprek had toegezegd „alles te doen”. Volgens de premier ging het om een „zeer intens telefoongesprek” waarbij hij de Russische president opriep zijn invloed aan te wenden om ervoor te zorgen dat Nederlandse lichamen snel van de rampplek in Oekraïne worden weggehaald. De zorgen van de premier werden niet meegenomen in de Engelstalige persverklaring van het Kremlin.”

20:34 Ik schrijf nu vanuit kamer 211 van El Real Monasterio de Santo Tomás en realiseer mij nu dat wij opnieuw aan het begin staan van een nieuwe etappe. De reis met de AVE 2113 is voorspoedig verlopen. Tijdens de reis werd de film Hercules vertoond. Het sloot op indrukwekkende wijze aan bij de verhalen over de Via Gladiola die reeds meer dan 2000 jaar bestaat en naar Rome leidt. In de film is Hercules de zoon van Zeus. In gladiatorengevechten doodt hij al zijn tegenstanders en wanneer hij geketend is tussen twee zuilen trekt hij deze zuilen om met de hulp van Zeus. Die twee zuilen kwam ik zojuist hier weer tegen tijdens mijn eerste orienterende wandeling. Een oude man droeg een petje met het wapen van Spanje en die twee zuilen van Hercules met het onderschrift Plus Ultra. Ik hoef jou niet te vertellen wat dat voor mij betekent uitgaande van mijn First State of The Union ter attentie van Minister-President Wim Kok van Het Koninkrijk der Nederlanden. Ook  kwam ik Milagros_Palma tegen onderweg. En Feliciana Palacios Martínez. Ik heb vanmiddag nog een grapje met haar uitgehaald in de trein van Madrid naar Ávila. Na vertrek ben ik achter haar stoel gaan staan en heb gezegd “Sus billetes, por favor” en al direct begon zij in haar tasje te grabbelen. Het was gewoon een leuke manier om elkaar weer even te begroeten. Voordat ik hier naartoe kwam heb ik mij afgevraagd waarom ik dat weer doe zo jaar op jaar. Het is immers niet mijn doelgroep. Dat zijn in feite managers die een bedrijf moeten optuigen. Maar deze groep hier is een hechte vriendengroep en we leren zo elk jaar weer opnieuw een ander stukje Spaanse lucht opsnuiven. Deze stad heeft een geheel compleet ander karakter dan Andalusië. Dit is de stad van Adolfo_Suarez, Santa_Teresa_de_Jesús en San_Juan_de_la_Cruz. Una ciudad muy católica. Sterker nog. Santa_Teresa_de_Jesús heeft hier zelfs gewoond in dit klooster. Wij hebben de avondmaaltijd genuttigd in de grote eetzaal waar Santa Teresa ongetwijfeld ook dagelijks aanwezig moet zijn geweest tijdens de maaltijden van de zusters Carmelitessen.

23:20 Het laatste nieuws in De Telegraaf: “zo 20 jul 2014, 21:09 OPROEP Wie kent de Utrechtse serieverkrachter? Utrecht – De Telegraaf is op zoek naar meer informatie over de Utrechtse serieverkrachter. Afgelopen donderdagavond werd duidelijk dat de 51-jarige Gerard T. uit Nieuwegein, na een bijna twintig jaar durende zoektocht, is opgepakt. T. wordt er door politie en justitie van verdacht in elk geval drie vrouwen in de buurt van Utrecht te hebben verkracht en/of aangerand. T. liep tegen de lamp nadat hij dna-materiaal moest afstaan na een veroordeling voor fietsendiefstallen. In drie zaken blijkt een dna-match te zijn. De Telegraaf is op zoek naar meer informatie over Gerard T. Wie kent hem of weet er meer over zijn verleden? Alle informatie is welkom.” Hier kan ik nog een vraag aan toevoegen, t.w. Waar was Gerard T. in de nacht van 4 op 5 maart 1991? beste Maagd: Daag uzelf uit. Het gaat er niet om uzelf met anderen te vergelijken of de concurrentie met hen aan te gaan. Het gaat om een innerlijk spel met u als enige deelnemer. Blijf dezelfde weg volgen als u tevreden bent, zo niet onderneem dan praktische stappen. Schorpioen: Omstandigheden kunnen naar twee kanten uitvallen en soms op een heel heftige manier, afhankelijk van de vraag waar u zich op dat moment bevindt. U kunt erachter komen dat uw geloof in iets of iemand ongerechtvaardigd was. Dat moet nog blijken. Gisteravond werd ik hier in het Koninklijk Klooster van de Heilige Thomas van Aquino tijdens de “dulce velada” aangesproken door de heer Edouard Malka uit Caen in Frankrijk over onze belevenissen in Moskou als beschreven in 20020331 Bezoek aan de Salvator Kathedraal. Hij kon zich nog goed herinneren dat ik daar mijn boek heb aangeboden ten behoeve van Vladimir Poetin en de toespraak die ik tijdens de afscheidsmaaltijd op vrijdagavond 29 maart 2002 na ruggespraak met toenmalig AEPE-voorzitter Helga Hediger uit Zwitserland heb gehouden in een Moskous restaurant. Vanuit deze achtergrond kijk ik ook aan tegen het artikel “20 jul 2014, 14:35 EU-leiders dreigen Poetin met meer sancties PARIJS/LONDEN – Bondskanselier Angela Merkel van Duitsland, de Franse president François Hollande en de Britse premier David Cameron hebben Rusland met nieuwe sancties gedreigd. Zij eisen dat president Vladimir Poetin de pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne onder druk zet om onderzoekers en hulpverleners vrije toegang te geven tot het gebied waar het toestel van Malaysia Airlines donderdag is neergestort. Dat blijkt uit een verklaring die het bureau van Hollande uitgaf, nadat de drie leiders zondagochtend met elkaar hadden overlegd. Als Rusland niet onmiddellijk de noodzakelijke maatregelen neemt, beraden de EU-ministers van Buitenlandse Zaken zich dinsdag over meer sancties.” Dit doet mij denken aan jouw boek Dilemma’s te lijf. Uit de reportage over de laatste inauguratie van Vladimir Poetin die ik heb toegezonden gekregen heb ik vastgesteld dat Poetin de eed heeft afgelegd op de Grondwet van de Russische Federatie. Ik ben van mening dat men van hem niet mag verwachten dat hij tot schending overgaat van die eed, Elizabeth. Verschillende getuigen van onze bijeenkomst zijn hier weer aanwezig, waaronder Rafael del Moral. Ik heb Rafael daar in Moskou voor het eerst leren kennen. Hij heeft besloten zich niet meer te gaan bezighouden met de Spaanse vertaling van mijn boek. Daarop heb ik naar aanleiding van een vraag van een andere gesprekspartner laten weten dat voor mij het belangrijkste is dat de in het boek beschreven doelstellingen worden gerealiseerd en dat ik de inhoud van mijn Letters to Diana, Princess of Wales nu ook op mijn eigen websiteheb gepubliceerd. Daar is Rafael del Moral het volstrekt mee eens.

Tot ziens in Soestdijk John L. van der Heyden Voorzitter/President/Presidente Stichting/Foundation/Fundación Cervantes Benelux Instituto Cervantes Benelux is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam. Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff