SCHRIFTELIJKE UITNODIGING ALUMNIDAG ONTVANGEN VAN PROF.MR. BAS KORTMANN VAN DE RADBOUD UNIVERSITEIT IN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN

Aan: De voormalige Statutair Directeur van het VNO/NCW Management Centrum De Baak CC De Voorzitter van de Vereniging Docenten Spaans in Nederland, De Voorzitter van de sectie Spaans van de Vereniging van Leraren in Levende Talen,  Mr.Drs. Marc van Hoorn

Ik heb gisteren de schriftelijke uitnodiging ontvangen van rector magnificus Prof.Mr. Bas Kortmann van de Radboud Universiteit in Nijmegen op 4 oktober 2014. Daar ga ik weer graag naartoe hoewel op die dag ook de “Jornada de Estudios wordt gehouden” in Utrecht. Hiertoe citeer ik de mededeling die ik op 4 juni heb ontvangen:

 “Estimados profesores: Esperando que se encuentren muy bien. La sección de español de Vereniging Levende Talen anuncia su jornada de estudios que se celebrará el 4 de octubre de 2014 con la colaboración de la Consejería de Educación de España, el Instituto Cervantes y la Sociedad belga de profesores de español. Les rogamos apunten desde ya esta fecha en sus agendas. Adjunto les envío un boletín con más información. Saludos cordiales, Mayra Díaz Secretaria de la sección de español Vereniging Levende Talen” Met bijlage in PDF:

Tenemos el gusto de invitarle a participar en la próxima jornada de estudio para profesores de español que tendrá lugar el sábado 4 de octubre de 2014 en Utrecht. La organización de la jornada está a cargo de la Sección de español de la asociación de Levende Talen en colaboración con la Consejería de Educación de España, el Instituto Cervantes y la Sociedad belga de profesores de español. La inscripción está abierta a partir del 7 de julio de 2014, este día se dará a conocer el programa completo a través del sitio web. Las inscripciones se cerrarán el 15 de septiembre de 2014. ¡Le esperamos el 4 de octubre! Bij dezen nodigen wij u van harte uit voor de Studiedag Spaans die op zaterdag 4 oktober 2014 zal plaatsvinden in Utrecht. De organisatie is in handen van de sectie Spaans van Levende Talen, in samenwerking met de Consejería de Educación de España, het Instituto Cervantes en de Vereniging van docenten Spaans in België. Inschrijven is mogelijk van 7  juli aanstaande tot en met 15 september 2014. Op de website zal het volledige programma van de studiedag bekend worden gemaakt. Wij verwachten u op 4 oktober! La directiva de Spaans Levende Talen Blanca Cano González, Mayra Díaz-Skliba, Mari Aghina, Marcela Vergara, Emma de Rijk, Juan Espínola.

LUGAR: ROC MIDDEN NEDERLAND Vondellaan 174. 3521 GH UTRECHT  FECHA Y HORA: 4 de octubre de 2014 (10:00 – 16:00) CONTACTO: Secretaría Spaans Levende Talen Mayra Díaz-Skliba Jornada de estudio 4 de octubre de 2014”.

Ik vind dit op zich een uitstekend initiatief. Maar ik hecht er wel aan dat het Beleidsplan Instituto Cervantes Benelux daarbij als uitgangspunt wordt gehanteerd. Het betreft immers een samenwerking met de Spaanse Consejería de Educación in de Benelux.

Bovendien moet ik mijn kosten blijven bewaken totdat mijn in Financiële paragraaf vermelde ontwikkelingskosten zijn vergoed. Als de reis- en verblijfskosten worden vergoed ben ik ook al een eind geholpen. Ik kan immers niet altijd alles blijven voorschieten. De brief is deze keer niet getekend door Prof.Dr. Paul Sars. Hopelijk ligt er nu een eredoctoraat in het verschiet op basis van de  door mij vanaf 1968 verrichte acties ter bevordering van de relaties tussen Nederland, België, Luxemburg, Spanje en Het Verenigd Koninkrijk “on a complete legal basis”. Vorig jaar had ik terzake nog een onderhoud met Professor Kortmann in verband met zijn betrokkenheid bij de verlening van het Nijmeegse eredoctoraat aan Angela_Merkel. Dit is te lezen in mijn verslag van zondag 6 oktober 2013 van de alumnidag van de Radboud Universiteit eindigend met de woorden “Van 17:30 tot 19:00 werd de feestelijke bijeenkomst afgesloten in de aula aan de Comeniuslaan met een dinerbuffet en een voortreffelijk optreden door cabaretière Yora Rienstra aan de vleugel. Zij had speciaal voor de gelegenheid paarse schoenen aangetrokken. Vóór mijn vertrek heb ik met studentendecaan Allard van Riel afgesproken met hem in contact te blijven inzake zijn project over entrepreneurship.“ Dat is tot op heden nog wel moeilijk gebleken in verband met de grote afstand tussen Nijmegen en Zuid-Spanje. Maar ik hoop wel dat jij naar aanleiding van dit rapportje al actie hebt genomen teneinde ons beleidsplan volledig te financieren beste Maagd: Een gespannen situatie kan u ertoe brengen even pas op de plaats te maken. Maar daar zijn weekends ook eigenlijk voor. Omhels het comfort van de gewone routine en gebruik uw tijd voor uw eigen genoegen. Schorpioen: Als u niet ten prooi wilt vallen aan een fysiek of emotioneel ongeval moet u niet praten of handelen zonder na te denken. Ongewild een geheim onthullen zal voor woede zorgen en kan zelfs het einde betekenen van een goede connectie. Dat zou ik betreuren. Maar ik heb geen idee welk geheim de astroloog op het oog heeft. Daar zal Paul Sars wel meer van weten.  Daarom ga ik weer gewoon door met de orde van de dag teneinde vast te stellen welke verbindende elementen thans in de belangstelling staan (gecommuniceerd aan geadresseerden). Tot ziens in Paleis Soestdijk.