DE ZWARTE PIET

Aan: De voormalige Statutair Directeur van het VNO/NCW Management Centrum De Baak

Liesbeth, Na een hernieuwd bezoek aan Spa Príncipe in Benalmádena Costa verzond ik gisteravond het bericht 20140925 Zwarte Piet aan iemand in Nederland.  Ik zie vandaag in De Telegraaf dat men dat in Arnhem heeft begrepen: “vr 26 sep 2014, 08:44  ‘Zwarte Piet is Zwarte Piet, en daarmee uit’ Arnhem  – Zwarte Piet blijft gewoon zwart bij de Sinterklaasintochten in de Regio Arnhem. De organiserende comités hebben geen plannen om het uiterlijk van de knecht aan te passen. Dat schrijft dagblad De Gelderlander. De comités zijn van mening dat de discussie over hoe racistisch Zwarte Piet is, te ver is doorgeschoten. Zo zegt de voorzitter van het Arnhemse comité: ,,Onze zwarte pieten zullen eruitzien als elk jaar: zwart en met een pruik, rode lippen en de mooiste kleding die wij hebben.” Ook in Renkum en Wolfheze blijft Zwarte Piet zwart. De hulpsint uit de laatste gemeente kan er kort over zijn: ,,Zwarte Piet is Zwarte Piet. En daarmee uit.”

Na verzending van het bericht inzake zwarte piet zag ik op de Nederlandse televisie het gesprek van Jeroen Pauw met de huidige Minister van Financiën van Het Koninkrijk der Nederlanden – de heer Jeroen Dijsselbloem – over de huidige problematiek in de Nederlandse accountancy. In dit verband ben en blijf ik van mening dat het zogenaamd “creatief boekhouden” volstrekt onaanvaardbaar is. En ik weet dat jij daarover ook zo denkt. Ook heb ik vandaag geconstateerd dat Hoofdredacteur Sjuul Paradijs van De Telegraaf een gedaanteverwisseling heeft ondergaan. Zich althans heeft laten vervangen door iemand anders inzake het interview over de overgang naar het tabloidformaat op 10-10-2014. 12:55 Bezoek gebracht aan huisarts Dr Frank Buster, Honorair Consul van Het Koninkrijk der Nederlanden in Torremolinos en Clínica Santa Elena voor afspraak met Dr Naveira op dinsdag 30 september beste Maagd: Uw gedachten kunnen afdwalen naar iemand ver weg of iemand die u lief is staat op het punt aan een lange reis te beginnen. Een geschikt moment om naar een reisbureau te gaan of te gaan praten met iemand die een internationale reis kan faciliteren. Schorpioen: Uw hart kan over uw hersens heersen en zo de nadruk leggen op een gespleten houding ten aanzien van een zeker iemand. U hebt genoeg te zeggen tegen een geliefde die hopelijk zal luisteren tot u uitgesproken bent. Dat klopt wel. Maar ik vind het eenvoudiger om schriftelijk te communiceren. Vanuit deze achtergrond ga ik nu weer over tot de orde van de dag teneinde vast te stellen welke documenten thans onder de aandacht zijn.  Tot ziens in Soestdijk.