EEN BERICHT UIT HET ARA-CIRCUIT

Na verzending van 20141016 Verdere ontwikkelingen stuitte ik op het bericht “Britse papegaai duikt na 4 jaar op en spreekt vloeiend Spaans Een papegaai die vier jaar lang werd vermist, is weer herenigd met zijn Britse baasje. Groot was de verbazing bij de eigenaar toen hij hoorde dat zijn papegaai niet langer Engels, maar wel Spaans sprak. Dat meldt The Telegraph. Een dierenarts uit het zuiden van Californië vond de vermiste Afrikaanse grijze papegaai. Ze dacht dat het om haar eigen vermiste beestje ging en nam het mee naar huis. Ze besloot de chip van het dier te controleren en vond op die manier de echte eigenaar van papegaai Nigel: Darren Chick, een Britse man die ook in Californië woont. De vrouw benaderde Chick en vroeg of hij een papegaai miste. “Hij zei eerst nee, omdat hij dacht dat ik het over een recente gebeurtenis had. Toen ik zei dat ik zijn papegaai had, keek hij me aan alsof ik gek was.” Het dier verdween dan ook vier jaar geleden. Waar de papegaai heeft rondgehangen is niet duidelijk, maar het zou zomaar kunnen dat het in Spaanstalige gebieden was. Volgens zijn baasje is het Britse accent namelijk helemaal weg en spreekt hij nu Spaans.” Dat verbaast mij niets.  Vanuit deze achtergrond ga ik nu weer over tot de orde van de dag teneinde vast te stellen welke documenten thans in de belangstelling staan (gecommuniceerd aan geadresseerden). Tot ziens in Soestdijk.

John L. van der Heyden Voorzitter Stichting Cervantes Benelux