DONKERBRUIN EN HEMELSBLAUW

Aan: De voormalige Statutair Directeur van het VNO/NCW Management Centrum De Baak CC Mr. Drs Marc van Hoorn

Liesbeth, Na verzending van 20141027 Barclays om 17:00 heb ik een hernieuwd bezoek gebracht aan Dr Frank Buster en Spa Príncipe in Benalmádena Costa. In de relaxruimte heb ik uitgerust op een ligbed dat was afgedekt met het donkerbruin van het FSI en de eerste twee jaar van NIOW-Talen. Die donkerbruine kleur heb ik tot 1983 aangehouden voor mijn brochures en affiches. Bij de start in 1981 is mij nog de eer vergund geweest om in de linkervleugel van het  Slot Zeist de nieuwe opleidingsactiviteit te presenteren voor de camera van TELEAC. Dat was mijn eerste televisieoptreden. In 1983 heb ik het voorstel van mijn collega Boogaard geaccepteerd om de huiskleur ten behoeve van een Corporate Identity te veranderen in wit met hemelsblauw. Zowel voor NIOW-Talen als NIOW-BMO. Op zich geen slecht idee. Zo hielden wij in diezelfde vleugel van het Slot Zeist regelmatig bijeenkomsten op het gebied van produktontwikkeling zoals jij en ik dat bij Nieuw Elan ook hebben gedaan in Hoofddorp en Noordwijk. Dit soort creatieve processen acht ik van groot belang voor het initiëren van nieuwe ontwikkelingen. Daarbij blijft het van het grootste belang om samen altijd één lijn te trekken en verschillen te accepteren zodat eenieder vanuit zijn of haar eigen expertise onze organisatie vorm kan geven binnen het overkoepelend kader zoals ik dit in het  Beleidsplan Instituto Cervantes Benelux als een soort architect heb aangegeven. Ger Boogaard heeft het indertijd al gezegd: “Als er iemand aan zijn stutten gaat trekken stort het hele bouwwerk in”. Dit is ook een les voor onze toekomst en ons nageslacht. Het is opmerkelijk dat wij de FSI-kleuren in 19970919 Korte terugblik op de herdenkingsdienst voor Diana in de Kloosterkerk aan het Lange Voorhout te ‘s-Gravenhage ook aantreffen in het schilderij met het rode hart. Vanuit deze achtergrond ga ik nu weer over tot de orde van de dag teneinde vast te stellen welke documenten thans onder de aandacht zijn (gecommuniceerd aan geadresseerden). Veel plezier vanavond met Bloedverwanten. En tot ziens in Soestdijk. John L. van der Heyden Voorzitter Stichting Cervantes Benelux