HET ZEVENDE PROJECT

Aan: De voormalige Statutair Directeur van het VNO/NCW Management Centrum De Baak CC Mr. Drs Marc van Hoorn

Nu alle huiskleuren van Frans-Spaans Instituut (FSI), het Institute of English Studies (IES), Nationaal Instituut voor Onderwijs en Wetenschappen (NIOW-Talen), Instituto Cervantes Benelux (ICB) en Stichting Beroepsgerichte Opleidingen (SBO) de revue zijn gepasseerd ontbreekt er nog maar één: het rood van Nieuw Elan. Ik ben benieuwd naar het carrièreverloop van die meer dan 1000 Nieuw Elanners waarvoor wij op 15 mei 1990 samen met Marian Grandia de 1000ste certificaatuitreiking in Hilversum hebben georganiseerd. In dit verband ontving ik gisteren van de Jaarbeurs in Utrecht de uitnodiging voor deelname aan de komende Nationale Onderwijs Tentoonstelling NOT 2015 van 27 t/m 31 januari 2015 en heb mij daarvoor ingeschreven. Daarbij heb ik mijn belangstelling aangegeven voor alle Managementopleidingen die indertijd door Nieuw Elan werden verzorgd.  Vandaag ontving ik de inschrijvingsbevestiging onder nummer 01.480.113.1615. Ik sta ingeschreven conform deze gegevens:

Waar gaat uw interesse naar uit?

Management, Advies en Organisatie: Opleiding en Training – Personeel en Organisatie (HRM) – Financiën en Administratie – Vakbonden, Vakverenigingen en Belangenorganisaties – Planning – Marketing – Juridische Zaken – Advies en Onderzoek – Voorlichting en Preventie – Leerplan

Leren en Onderwijzen met ICT: Tablets, Digitale Schoolborden en Computers – Audio, Video en Projectie – Informatiebeveiliging – Personeel en Administratie – IT Beheer – E-Learning – Business Applicaties – Communicatiesystemen – Leerlinginformatiesystemen – Opleiding en Training – Educatieve Software – Netwerk en Infrastructuur

Dagtrips, Theater en Cultuur: Touroperators

Ik sta nu geregistreerd als Voorzitter Stichting Cervantes Benelux in Spanje, maar hoop dat dat snel kan worden gewijzigd in Nederland.

Het nieuws van vandaag in De Telegraaf: “za 01 nov 2014, 07:36 Barça-preses: ‘Gat met clubs als Ajax gevaarlijk groot’ In een exclusief interview met Telesport vertelt FC Barcelona-president Josep Bartomeu welke enorme gevolgen de explosieve groei van ’s werelds zes grootste voetbalclubs heeft. Barcelona is samen met Bayern München na Real Madrid door de barrière van een half miljard omzet per jaar geknald. „De groeikracht van de elite is groot.” Het gat met clubs van het kaliber Ajax wordt gevaarlijk groot, erkent Bartomeu. Het is angstaanjagend voor de rest van de Europese clubs om te zien hoe de elite zich afscheidt. Ajax, dat woensdag in de ArenA tegen Barcelona voor de return van de Champions League aantreedt, komt met zijn begroting van 107 miljoen euro niet eens in de buurt van de top 20 van Europa. De inkomsten van de 20 beste clubs zijn afgelopen seizoen gegroeid tot een gezamenlijk bedrag van 6 miljard euro. Josep Bartomeu, president van FC Barcelona, knikt in zijn kantoor in Camp Nou als wordt geconstateerd dat zeven van de 20 Europese topclubs een shirtsponsor van een vliegmaatschappij uit het Midden-Oosten hebben. Ook Barcelona is commercieel geworden.”

Dat probleem is oplosbaar zodra Real Madrid en FC Barcelona samen investeren in FC Cervantes Arnhem. Zij doen dat al met Spaanse clubs, zoals ik lees in za 01 nov 2014, 06:16 Tv-gelden vanaf 2016 delen met andere clubs BARCELONA – Vanaf 2016 gaan FC Barcelona en Real Madrid de bijna 300 miljoen euro aan tv-gelden delen met collega-clubs uit de Primera Division. Een doorbraak. Al jaren is het de andere clubs een doorn in het oog dat Barcelona en Real ieder zo’n 150 miljoen euro opstrijken, terwijl de rest wordt afgescheept met een fooi. In het buitenland is alleen vraag naar Real en Barça. President Josep Bartomeu wil de hele Spaanse competitie krachtiger maken. Er wordt gekozen voor het model van de Premier League. Door de tv-gelden eerlijker te verdelen hopen de Spanjaarden financieel net zo sterk te worden als de Engelse Premier Leagueclubs.”

Vanuit deze gedachten kunnen zij mijns inziens ook investeren in Cervantes Televisión.

“za 01 nov 2014, 08:00 Ruimtevaartproject gaat door ondanks crash LONDEN – De Britse miljardair Richard Branson blijft bij zijn plan om commerciële ruimtevluchten aan te bieden, ondanks de dodelijke crash van een van de ruimtevliegtuigen van zijn bedrijf in de Verenigde Staten. Dat meldde de BBC zaterdag. Branson liet weten ,,geschokt en bedroefd” te zijn door de crash van vrijdag, waarbij een piloot om het leven kwam en een tweede zwaargewond raakte. ,,Ruimtevaart is moeilijk, maar het is het waard”, schreef de oprichter van de Virgin Group in een verklaring. ,,We zullen blijven volhouden en samen verdergaan.” Branson liet weten zaterdag onderweg te zijn naar de rampplek in Californië. Hij zei dat die reis ,,een van de moeilijkste van zijn leven” zal zijn. Branson betuigde zijn medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers. Ruimtevliegtuig SpaceShipTwo stortte neer tijdens een testvlucht boven de Mojavewoestijn in Californië, ongeveer 150 kilometer ten noorden van Los Angeles. Virgin Galactic, de ruimtetak van de Virgin Group, liet in een verklaring weten dat het vliegtuig neerstortte door ,,een ernstige afwijking”. SpaceShipTwo was bedoeld voor ruimtetoeristen. George Whitesides, directeur van Virgin Galactic, noemde vrijdag een ,,zware dag”. ,,De toekomst wordt op veel manieren getekend door zware dagen zoals deze, maar wij geloven dat we het team verschuldigd zijn dat te begrijpen en verder te gaan. Dat is wat we zullen doen.”” “

Ik moet mij sterk vergissen als ik de heer Branson niet heb getroffen in Spa Príncipe in Benalmádena Costa als vermeld in 20140112 Virgin en 20140821 Maarn. Hij lijkt mij ook een goede investeerder in Road Town, Tortola, als vermeld in 11 mei 2008 Forward Annual Return Instituto Cervantes Ltd 2008 ter attentie van de Freemont Group te Folkestone United Kingdom beste Maagd: Het leven lacht u toe als u goed in uw vel zit. U krijgt een beter inzicht in uw situatie als u eens goed nadenkt. Houd kritiek voor u, ook al doorziet u iemands motieven. Een reünie met oude vrienden wordt een hoogtepunt.

Dat bedoel ik dus. De laatste keer dat ik mijn medecursisten van Nieuw Elan heb gezien en gesproken was in 1992 in het restaurant op de bovenste etage van het Amsterdamse Havengebouw tijdens de nieuwjaarsborrel van WickerWork. Dit Havengebouw heb ik ook vermeld in 19 september 1998 Uw bedankbrief (2) ter attentie van Minister Hans Wijers van Economische Zaken van het Koninkrijk der Nederlanden. Daar ben ik de laatste keer geweest op 18 november 1998. Schorpioen: Persoonlijke plannen kunnen worden uitgevoerd. Lawaai kan de zondagochtendrust verstoren; het kan nuttig blijken contact te zoeken met buurtgenoten. Bezoek iemand die in het ziekenhuis ligt of stuur een kaart of cadeautje.

Het postkantoor is hier gesloten. Men viert hier Todos Los Santos.