MOGE HIJ RUSTEN IN VREDE

Aan: De voormalige Statutair Directeur van het VNO/NCW Management Centrum De Baak CC Mr. Drs Marc van Hoorn

Na verzending van 20141105 Kamer te huur? constateer ik op mijn website aandacht voor 19941113 Karel van Vught tot Oosterhout en de brief van Winnie. Ik heb besloten de in dit bericht vermelde met “Opa Europa” aangeduide inmiddels overleden kolonel uit het Spaanse leger van Francisco Franco te laten rusten in vrede. Eergisteren heb ik in de souvenirwinkel op de hoek van de Calle San Miguel en de Plaza de la Unión Europea vastgesteld dat daar flessen wijn werden verkocht met de beeltenissen van Francisco Franco en Adolf Hitler met daarbij een papiertje met het bericht dat het niet is toegestaan om daarvan foto’s te maken. Dat neemt niet weg dat beide heren thans tot de geschiedenis behoren. Hierbij denk ik aan het officieuze volkslied van Schotland Flower of Scotland  met de woorden “Those days are past now, And in the past They must remain.” Mijn kapper vertelde mij vanmiddag dat de titel Príncipe de Asturias thans is veranderd in Princesa de Asturias. Dat betekent dat de in 20120725 Día de Santiago – Bezoek aan Cudillero en gezamenlijke middagmaaltijd vermelde Premios Príncipe de Asturias vanaf heden worden aangeduid met Premios Princesa de Asturias .

Tot ziens in Soestdijk