SOLEDAD, NOSTALGIE EN PIM KAPER

Aan: De voormalige Statutair Directeur van het VNO/NCW Management Centrum De Baak CC Mr. Drs Marc van Hoorn

TORREMOLINOS – Vandaag gaat de aandacht op mijn website uit naar Pim Kaper  en vannacht ben jij weer eens in een droom aan mij verschenen. Dat gebeurt nou eenmaal als je een tijd intensief met elkaar hebt samengewerkt al is het 25 jaar geleden. Misschien komt het ook door het telefoongesprek dat ik gisteravond met Thomas Triebels in Arnhem heb gevoerd over mijn jeugd op het Nijmeegs Lyceum waar ik ben gevormd. Puberteit en adolescentie zijn de belangrijkste periodes in een mensenleven. In die levensfase wordt het karakter gevormd en ik ben nog steeds van mening dat daaruit onze gemeenschappelijke verbondenheid voortkomt. Wellicht ook door de invloed van Bernard Lievegoed, de komende kerstdagen en jouw horoscoop van gisteren. Ik kijk tegen jou niet alleen aan als een eigen dochter van de leeftijdsgroep meisjes die ik in 1971 in de klas had als onderwijzer maar ook als een moeder zoals ik je heb leren kennen bij Nieuw Elan. Een moeder voor haar medewerkers en collega’s zoals ik dat ook heb ervaren tijdens de Kerstviering op De Baak op 24 november 1998 onder het motto De kerst valt vroeg vandaag.  Jij zorgde zelf voor de cadeautjes onder de kerstboom in de vorm van managementwijzers met tal van instellingen op managementgebied. Hiermee heb jij toen de basis gelegd voor de verbindingen die thans binnen het kader van het Beleidsplan Instituto Cervantes Benelux, Business Plan Instituto Cervantes England and Wales en Plan de Empresa Cervantes Holding Limited moeten worden aaneengesmeed. Ik ben hier niet in het bezit van die managementwijzers vanwege ruimtegebrek in mijn appartement. Maar voor zover ik mij kan herinneren heb ik ze ook opgeslagen in de opslag van het verhuisbedrijf van Martien van den Berg in Nijmegen. Zij dienen dus weer snel te worden ingezet. Het probleem van Amsterdam is nog steeds niet opgelost nu ik lees in De Telegraaf: “wo 03 dec 2014, 09:30 Weer toerist onwel door drugs Amsterdam – Opnieuw is een toerist in Amsterdam onwel geworden door mogelijk verkeerde drugs. Een man strompelde dinsdagavond een café in de Paleisstraat binnen voor hulp. Hij was even daarvoor niet goed geworden na drugs te hebben gebruikt. Dat meldden ooggetuigen aan RTV N-H. Het personeel van het café heeft direct 112 gebeld. Hulpverleners hebben de man gestabiliseerd en naar het ziekenhuis gebracht. Onderzocht wordt nog óf en zo ja wát de man had gebruikt. De schrik zit er goed in in Amsterdam nu de afgelopen tijd drie Britse toeristen zijn overleden. Ze hadden allen witte heroïne gebruikt, terwijl ze dachten dat ze cocaïne hadden gekocht. Andere slachtoffers  overleefden het ternauwernood, sommigen van hen moesten worden gereanimeerd. De politie heeft 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip over de dealer die de drugs verkoopt aan argeloze toeristen.” Ik begrijp niet dat de Amsterdamse politie die praktijk nog steeds niet met wortel en tak heeft uitgeroeid. Zij moeten na Operatie Heidebezem (1) onder leiding van De toenmalige directeur van de Centrale Recherche Informatiedienst nu toch over meer dan voldoende netwerkinformatie beschikken om dat probleem structureel tot een goed einde te brengen. Ik heb niet voor niets in 1993 en 1994 in het Sint Radboud Ziekenuis te Nijmegen ondergedoken gezeten zodat zij hun werk naar behoren konden verrichten. De Paleisstraat heb ik ook in 1997 bezocht als beschreven in 19970616 Number One and The Court of Justice, 19970326 I received tyour photograph, 19970626 Vrij onverveerd, 19970628 Letter from the new Prime Minister of the United Kingdom, 19970628 Plus Ultra, 19970723 Element, 19970729 I wonder who has my passport, 19970730 Voortgangsrapportage (2), 19970731 Duty First, 19970804 Letter to the editor of NRC Handelsblad, 19970804 Verzoek aan de redactie van het NRC Handelsblad, 19970805 Review and Preview, 19980619 Fergie, 20010323 Opmaat naar morgen, 20020612 Historisch document, 7 20020707 My Dear Royal Highness, 20020708 Corthea Goeman Borghesius en Prinses Carolina, 20020623 Extra gift aan De Voorzitter van het Internationaal Parkinson Fonds te Hoofddorp en 20030422 Koninginnendag 2003 beste Maagd: Een bedrijf kan dividenden uitkeren en daarmee deze maand een extra feestelijk tintje geven. Op stap gaan met vrienden of collega’s zal moeilijk te vermijden zijn. Onttrek u er niet aan; het zou wel eens leuker kunnen zijn dan u had gedacht. Schorpioen: Als u zich toelegt op sociale vaardigheden en het uitstralen van charme zal dat u zeker te stade komen. Omgeef u met vriendelijkheid en positieve gevoelens. Een prima moment om iets te doen aan uw persoonlijke leefstijl en uiterlijk. Daar ben ik gisteren al mee begonnen door uit te zien naar een nieuwe pantalon bij C&A en Cortefiel op de Plaza Mayor en Carrefour bij El Pinillo. Maar ik heb niets geschikts kunnen vinden dat bij mijn persoonlijke lifestyle past binnen mijn huidige budgettaire mogelijkheden. Vanuit bovenbeschreven achtergrond ga ik weer over tot de orde van de dag teneinde vast te stellen welke correspondentie en documenten in mijn beleidsplan thans in de belangstelling staan, alsmede overige terzake doende informatie (gecommuniceerd aan geadresseerden).

Tot ziens in Soestdijk John L. van der Heyden

Voorzitter Stichting Cervantes Benelux