ROYAL CERVANTES AIRLINES

Aan: De voormalige Statutair Directeur van het VNO/NCW Management Centrum De Baak CC Mr.Drs Marc van Hoorn, Thomas Triebels te Arnhem

Het belangrijkste nieuws van vandaag in De Telegraaf:  “vr 16 jan 2015, 14:13 Air France KLM grijpt harder in door Paul Eldering Amstelveen De Air France KLM Group heeft nog een paar weken nodig om alle details van een reddingsplan op tafel te leggen. Verwacht wordt dat er nog harder zal worden ingegrepen dan verwacht. Topman Alaxandre de Juniac wilde vandaag op een bijeenkomst in Amstelveen met de Nederlandse media nog niet bevestigen noch ontkennen dat het komende vijf jaar totaal om twee miljard euro aan nieuwe bezuinigingen gaat. KLM-baas Pieter Elbers heeft al wel het bedrag van 700 miljoen euro voor de Nederlandse tak genoemd. Er zouden bij elkaar minstens 10.000 extra arbeidsplaatsen van de 95.000 moeten verdwijnen, al dan niet via gedwongen ontslagen, om de groeiende concurrentie van Europese prijsvechters en Arabische vliegmaatschappijen in de toekomst aan te kunnen. Ook die doelstelling werd niet ontkend. Afgelopen jaren is al 10% van de banen in de groep verloren gegaan. De Juniac en Elbers leggen nu alle aandacht op het nieuwe besparings- en efficiencyprogramma Perform 2020. ,,We hebben vorig jaar onverwacht te maken gehad met een omzetdaling door economische malaise in sommige delen van de wereld en toenemende overcapaciteit op luchtroutes. Daardoor moeten we de herstelplannen verder aanscherpen.” Op 19 februari worden in Parijs de jaarcijfers bekend. Daardoor kon het Air France KLM-bestuur niet ingaan op financiele vragen over boekjaar 2014. Wel zei Bram Graber dat Transavia ook buiten Nederland en Frankrijk door moet groeien. ,,We komen over enkele maanden met nieuwe scenario’s.” ‘Transavia Europe’ werd eerder door de vakbonden afgeschoten.”

Ik lees ook dat Vera Mann rust moet houden in het artikel “vr 16 jan 2015, 13:33 Vera Mann moet rust houden De luchtweginfectie van Vera Mann is ernstiger dan verwacht. Ze moet twee dagen volledige stemrust houden. Dit bleek vrijdag na een bezoek aan een kno-arts, meldt Van Lambaart Entertainment, de producent van de musical Hartsvrienden. De actrice kan de nagenoeg uitverkochte voorstellingen vrijdagavond in de schouwburg van Arnhem en zaterdagavond in Theater de Lievekamp in Oss niet spelen. Ze wordt vervangen door haar understudy Jacqueline Aronson. “Het is bijzonder vervelend als een van de hoofdrolspelers in het try-out proces uitvalt”, zegt producent Erwin van Lambaart. “Ik ben ontzettend trots op de cast van Hartsvrienden; niet alleen omdat Jacqueline Aronson haar rol binnen 24 uur heeft geleerd maar ook omdat haar collega’s onder wie Guido Spek, Jim Bakkum en Maike Boerdam haar met volle overtuiging klaar hebben gestoomd. Een situatie als deze is natuurlijk altijd bijzonder vervelend, maar vooral voor Vera. Hopelijk is ze snel terug zodat ze volgende week een prachtige première kan spelen.” De kno-arts blijft het herstel intensief volgen en spreekt de hoop uit dat Vera deze zondag weer het toneel op kan. Hartsvrienden gaat maandag in de Goudse Schouwburg in première.”

Met verwijzing naar 20010325 A star is born wens ik Vera een spoedig herstel beste Maagd: Doe uw best voor een positieve uitstraling ook al kunt u maar weinig enthousiasme opbrengen. Het kan een moeizaam weekend worden; blijf uit de buurt van snelgeraakte naasten en collega’s want het vinden van een passend compromis is weinig waarschijnlijk. Schorpioen: Geen moment om problemen op te lossen of lopende conflicten bij te leggen. Ook is het onwaarschijnlijk dat een bewogen relatie nu op succes afstevent. Financiële tegenslag kan de plannen verstoren waaraan u hard hebt gewerkt. Dat ligt voor de hand. Maar wat in het vat zit verzuurt niet.

Tot ziens in Soestdijk John van der Heyden ofwel Johannes Lambertus van der Heijden van den Broek – Voorzitter Stichting Cervantes BeneluxAmigo del Rey de España