BEZOEK AAN GRANADA

17:40 Na verzending van Dinsdag 10 februari 2015 18:40 Puntje komt bij paaltje inzake Professor Leo Triebels van de Katholieke Universiteit Nijmegen en Mr. Abraham Moszkowicz te Amsterdam heb ik met Thomas Triebels in restaurant Nuevo Lanjarón een Lenguado Bellavista genuttigd en daarna oude filmbeelden gezien van mijn eerste huwelijksjaren. Gisteren hebben wij een bezoek gebracht aan Granada.  V. Malaga 10:00 A. Granada 11:35 Onderweg heb ik Thomas de historische betekenis uitgelegd van de jaren 1492 en 1992 als beschreven in 12 juni 1992 Moros, cristianos y escobas. Op de Plaza Nueva hebben wij ingecheckt voor de Granada City Tour ad 8 euro en zijn daarmee eerst naar het Alhambra gereden. Ter hoogte van het paleis van Keizer Karel V kregen wij gezelschap van een Russische diplomaat uit Moskou die naar zijn zeggen daar werkzaam is aan de Romanov Universiteit. Het bezoek hebben wij afgerond in de tuin van het Generalife en zijn hierna met het treintje van de Granada City Tour naar de Mirador de San Nicolás gereden en van daaruit weer terug naar het centrum. Om 19:00 zijn wij vanuit het Estación Autobuses naar Malaga teruggekeerd. Het bezoek heb ik op video vastgelegd. Na terugkeer in De Zevende Hemel hebben wij naar de videobeelden gekeken die ik in 1992 in Alicante heb gemaakt. Opmerkelijk zijn de kleuren paars en Nassaublauw van de in La Queimada afgebeelde moorse strijders die ik tijdens mijn eerste bezoek aan de wijk San Blas een whisky heb betaald. Het zijn dezelfde kleuren als van het schilderij Lady in Blue and Purple. Het belangrijkste nieuws van vandaag in De Telegraaf luidt: “do 12 feb 2015, 10:14 Akkoord over bestand Oekraïne MINSK – Na meer dan veertien uur onderhandelen hebben de presidenten van Frankrijk, Rusland, Oekraïne en de Duitse bondskanselier Angela Merkel een akkoord bereikt over een staakt-het-vuren in het oosten van Oekraïne. Het bestand moet zondag ingaan (22.00 uur Nederlandse tijd). President Vladimir Poetin maakte de totstandkoming van de overeenkomst in de Wit-Russische hoofdstad Minsk bekend.” Onze horoscoop van vandaag luidt Maagd: Een geschikte dag om in actie te komen teneinde uw carrière of zakelijke ambities een boost te geven. De communicatie met een partner of relatie kan tegen lunchtijd wat verhit raken; doe het tactvol en diplomatiek als u zegt wat u op het hart hebt. Schorpioen: Een aanvraag voor een lening of hypotheek maakt meer kans op succes als u extra uw best doet bij het invullen van de papierwinkel. Teleurstelling loert om de hoek als u niet de juiste informatie verstrekt. Maak uw werkplek aantrekkelijker en mooier. Ik moet het momenteel nog doen met mijn optrekje aan de Costa del Sol. Voor mijn kantoor in Soestdijk dienen wij samen tot overeenstemming te komen. Vanuit deze achtergrond ga ik nu weer over tot de orde van de dag teneinde vast te stellen welke documenten thans in de belangstelling staan. 

Congres van de Asociación Europea de Profesores de Español (AEPE) van 20 tot en met 24 juli in Burgos  Ik heb het bericht ontvangen dat het 50ste AEPE-congres van 20 tot en met 24 juli 2015 wordt gehouden in de Noordspaanse stad Burgos. Op mijn website gaat de aandacht thans uit naar Pim Kaper, Nu Brand weer (2), Wim Mazzola, Albufeira en Generaal Karel van der Heyden. Onze horoscoop van vandaag in De Telegraaf luidt Maagd: Een kwestie met een kind of geliefde kan de ochtend verstoren en kan te maken hebben met de uitdaging uw werk te combineren met de eisen van het huiselijk leven. Een machtsstrijd kan de rust verstoren binnen een organisatie waarvan u deel uitmaakt. Schorpioen: Probeer problemen vandaag in de kiem te smoren om te voorkomen dat een situatie u boven het hoofd groeit of langdurige spanning veroorzaakt. Houd rekening met een lastige financiële discussie; mogelijk met iemand die u dierbaar is. In dit verband verwijs ik naar Beleidsplan Instituto Cervantes Benelux: Financiële praragraaf.