INTERLINGUA UIT DEVENTER

“Wellicht is het zinvol om Linguaschools ook bij onze plannen te betrekken. Ik ken ze niet. Maar de naam doet mij denken aan Interlingua uit Deventer. Daar heb ik indertijd ook nog eens een prettig sollicitatiegesprek gevoerd. Voor zover ik mij kan herinneren maakte Interlingua toen deel uit van Wolters Kluwer/ISW.”

Uit hun documentatie blijkt dat zij in Spanje vestigingen hebben in San Sebastián, Salamanca, Barcelona, Madrid, Valencia, Granada en Malaga. In Latijns Amerika in Mexico (Guanajuato), Costa Rica (Tamarindo), Ecuador (Montañita), Peru (Cuzco), Chili (Santiago) en Argentinië (Buenos Aires). De dichtstbijgelegen school voor Marc van Hoorn en mij is de school in Malaga. Hierover vermeldt hun documentatie: “Onze Spaanse taalschool in Málaga ligt midden in het centrum van Málaga. Op het plein waar de school gevestigd is lonken de terrassen om onder het genot van een drankje het geleerde Spaans met je studiegenoten in de praktijk te brengen.” De school is dus gevestigd aan de Plaza de la Merced. In de onmiddellijke omgeving van Las calles de Bruselas, het geboortehuis van Pablo Picasso, het Teatro Cervantes en het restaurant Vino Mío van Hélène Mostertman. Inzake de verbindingen tussen deze vestigingen en mijn overige netwerkcontacten (o.a. aanvoer vanuit Nederland) zie ik een belangrijke rol weggelegd voor Cervantes Travels en ook voor Ankie Dobbelman inzake de organisatie van excursieprogramma’s. Wellicht kan De Heer Johan Buckert van ING Banque Bruxelles Lambert in Zwitserland ons daarbij ook van dienst zijn. Ik ben bereid mij volledig voor deze constructie in te zetten.