MIJN DOCUMENTEN D.D. 11 APRIL VANAF MEI 1995 MET HET OOG OP SOESTDIJK

Ik begin dit bericht met een terugblik op de laatste drie dagen. 2016/04/08/Inzake Prinses Margarita/  – 2016/04/09/Geen horoscoop.

Gisteren heb ik de kerkdienst bijgewoond in het Holland Huis onder leiding van Ds. A.F. Troost. Ik citeer op gebruikelijke wijze fragmenten uit het contactblad van de Nederlandse Interkerkelijke Gemeente van de Costa del Sol April / Mei 2016 Nr. 211 en breng hierin enkele verbindingen aan die mij tot de verbeelding spreken:

Even voorstellen… We zien er naar uit: gedurende het tweede kwartaal 2016 in uw midden te mogen zijn en met u de kerkdiensten op zondag te beleven. We – dat zijn ondergetekenden: Henke Troost-Laban (1947, Rotterdam) en André Troost (1948, Den Haag). Samen werken we van harte al sinds onze jonge jaren in de kerk, voorheen de Nederlands Hervormde Kerk, nu de Protestantse Kerk in Nederland. We vonden elkaar in het Zuid-Hollandse Rijswijk, trouwden en trokken naar Noord-Brabant, waar ik binnen de Classis Heusden jeugdwerkpredikant zou zijn. In die tijd woonden we in de wereldstad Doeveren bij Heusden. In 1994 trokken we naar Amsterdam, waar ik jarenlang de diensten op zondagavond in de Engelse Kerk aan het Begijnhof mocht leiden en het pastoraat verzorgde rondom deze diensten. We woonden in die tijd in het Amsterdamse Zunderdorp, pal ten noorden van de stad, een klein dorp in het landelijke Waterland. Daar was ik predikant van Gereformeerden en Hervormden samen. Elf jaar was ik daarna predikant in de vesting Heusden, parel aan de Maas. En zo was de cirkel gesloten. In 2012 ging ik na 40 dienstjaren met emeritaat en vestigden wij ons in Ermelo, waar ik eerder 15 jaar dominee mocht zijn. Mijn echtgenote was en is actief in allerhande kerkelijke functies. Ze deed veel in het jeugd- en vrouwenwerk, was voorzitter van het hoofdbestuur van de HVG, de Hervormde Vrouwen Groep, diende de Protestantse Kerk in Nederland als visitator en is nu alweer enkele jaren ouderling-coach in onze eigen (oude) wijkgemeente te Ermelo. Tevens schrijft ze, net als ik, van tijd tot tijd bijdragen voor het bekende blad Elisabeth. We prijzen ons gelukkig met onze kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen: drie om drie, kleinzoons en kleindochters. Spanje wordt voor ons een volstrekt nieuwe ervaring. Eerder waren we weliswaar een paar dagen in Barcelona, maar dat is natuurlijk nog lang geen Costa del Sol! We hopen mooie contacten te leggen en samen met u te genieten van alles wat heerlijk is in dit eeuwenoude Andalusië. Vanzelfsprekend kunnen de zondagse diensten de meest feestelijke momenten van ontmoeting zijn, maar mocht u mij ook op andere momenten graag zien en spreken, schroom dan niet dat kenbaar te maken. Een afspraak voor een persoonlijke ontmoeting is snel gemaakt. Met een hoopvol Adiós! Groet u, mede namens Henke, André Troost.”

Zijn eerste preek ging over Thomas en het thema Eerst geloven, dan zien. Na deze dienst heb ik de voetbalwedstrijd FC Utrecht – NEC (3-1) gezien in Café De Brabander. Met twee bij het UMC Utrecht werkzame voormalige Utrechtse stadgenoten heb ik oude herinneringen opgehaald uit de periode 2 juni 1997 tot en met 31 januari 1999. De beelden uit het stadion Galgenwaard riepen bij mij herinneringen op aan de Abstederdijk waar indertijd onze collega Ruud West woonachtig was. Terugdenkend aan onze afscheidsbijeenkomst op ons kantoor in Noordwijk in juni 1991 heb ik vervolgens bij Hilde uit Rotterdam in de Sunset Bar en nadien wederom in Café De Brabander een glaasje Cuarenta y Tres 43 genuttigd.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten die ik na verzending van mijn brieven 3 mei 1995 Bij de vijfde mei ter attentie van de directie van De Baak –  3 mei 1995 Bij de vijfde mei ter attentie van Hare Majesteit Koningin Beatrix der Nederlanden en 5 de mayo de 1995 En conmemoración del 5 de mayo a la atención de Don Juan Carlos de Borbón y Borbón Rey de España op 11 april heb geproduceerd.

11 April 1997 Visit of the President of the Valkhof Foundation11 april 2001 Rechten op de troon voor Constantijn en Laurentien11 april 2002 My Di and I11 april 2002 Autoriteit Financiële Markten11 april 2003 Voortgang11 april 2005 Het Instituto Cervantes Benelux in Brummen11 april 2007 Derde dochter voor Máxima en Willem-Alexander11 april 2008 Bezoek aan de Stadsschouwburg in Arnhem11 april 2009 One day I fly away11 april 2010 De Troon Deel 6 Drie Koningen11 april 2010 De International School of Protocol and Diplomacy en het Cervantes Netwerk ter attentie van de Heer Gilbert Monod de Froideville11 april 2010 Cervantes Benelux in Den Haag –  11 april 2011 Ariane (4) –  11 april 2012 Sports Palace2013/04/11/Ritzen-Koeriers en Boer & Croon/   –  2014/04/11/De orde van de dag/ en 2015/04/11/De Vereeniging te Nijmegen/

Onze horoscoop in De Telegraaf luidt vandaag Maagd: Door een voortkabbelend probleem met gezond verstand te benaderen kunt u het oplossen. Bied collega’s een helpende hand, dan verbetert de onderlinge sfeer. Een nieuwe geliefde zal enthousiast door familie worden ontvangen. Schorpioen: U zult indruk maken als u in het openbaar optreedt. Laat uw privéleven niet naar de achtergrond drukken door de eisen en stress van uw baan. Even de deur uit of diep ademhalen helpt u alert te blijven. Mijd mensen die u ergeren.

Dat is goed.