BEZOEK AAN DR CHINCHURRETA EN DE NIEUWJAARSTOESPRAAK VAN KONING WILLEM-ALEXANDER

Na verzending van 20170115 Blauw Bloed van 7 januari 2017  heb ik het vragenuurtje gezien op NPO1 en kreeg ik van Rafael del Moral lovende reacties op mijn berichten 20170116 Platform 2032 en bericht over het 52ste AEPE-Congres op Gran Canaria en Anuario del Instituto Cervantes 2016. Vervolgens ben ik naar Hospital Clínica Santa Elena gewandeld voor een cardiologisch controlebezoek aan Dr Pedro A. Chinchurreta Capote, geassisteerd door Rocío. De familienaam Chinchurreta is afkomstig uit Navarra. Nadien ben ik met de trein van 19:47 vanuit Los Álamos naar Torremolinos teruggekeerd. Vervolgens heb ik gekeken naar Biography: Prince Albert Victor Christian Edward enVictoria and Albert: Part 1.

Het belangrijkste nieuws in De Telegraaf luidt: “Koning benadrukt samenwerking Gisteren, 23:30 AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander heeft dinsdag in zijn traditionele nieuwjaarstoespraak benadrukt dat ,,een hoogontwikkeld land als Nederland niet onverschillig kan staan tegenover ontwikkelingen in Europa en de wijdere wereld”. Vrede, vrijheid, stabiliteit en welvaart spreken nooit vanzelf, zei de koning. ,,Zonder onze internationale partners gaat het eenvoudigweg niet”, zei hij. ,,Daarom is het goed als onze stem blijft doorklinken in Europa, in de VN, in de NAVO en overal waar mensen over grenzen héén denken.’’ Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst namen de koning, koningin Máxima en prinses Beatrix in het Koninklijk Paleis in Amsterdam ruim de tijd om te praten met de speciaal uitgenodigde vertegenwoordigers uit de onderwijswereld. In zijn nieuwjaarstoespraak had de koning aandacht voor hun inzet; hij noemde zijn eigen drie schoolgaande dochters. ,,Je kunt niet jong genoeg beginnen met het ontdekken van de wereld om je heen. Leven is leren en leren is leven. Als samenleving verwachten we nogal wat van u. Uw werk omvat méér dan het bijbrengen van kennis en vaardigheden aan de volgende generatie. Soms lijkt het wel alsof het onderwijs het antwoord moet geven op alle maatschappelijke vragen. De verantwoordelijkheid en druk die u voelt is groot. Ik denk dat ik namens vrijwel alle ouders spreek, als ik zeg: dank u wel voor uw betrokkenheid en gedrevenheid.’’ Voorzitter Ankie Broekers-Knol van de Eerste Kamer hield ook een korte toespraak. ,,Angst en bezorgdheid mogen ons leven niet in hun greep nemen”, sprak zij. ,,Als wij ons teveel laten leiden door zorgen, door angst, dan raken wij juist datgene kwijt wat wij willen bewaren: een open, vrije samenleving.” Ze zei dat er in 2016 veel is gebeurd dat reden geeft tot bezorgdheid, maar dat er ook veel positieve ontwikkelingen zijn.” Ik ben benieuwd of hierbij ook mensen uit onze gelederen aanwezig zijn geweest beste Maagd: 18 januari 2017: De kosmos zorgt voor een veelzijdige dag. U kunt te maken krijgen met succes, gunsten, geschenken of een flinke dosis geluk als gevolg van deelname aan een kansspel. Speelt geld daarbij een rol dan is voorzichtigheid geboden. Schorpioen: 18 januari 2017: U hebt momenteel meer supporters dan mensen die tegen u zijn, dus als u behoefte hebt aan een advies of gunst is er vast wel iemand die u richting kan geven. Verbreed uw kennis en ga op zoek naar de zin van het leven. Dat is goed.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf 18 januari 1998 Verdere berichtgeving18 januari 1999 Yoyo18 januari 2000 Koningin Victoria18 januari 2004 Herbevestiging II18 januari 2005 Twaalf ronde tafels18 januari 2006 ADSL-aansluiting op iMac (1)18 januari 2006 Massage of sauna en 18 januari 2008 The Diana Inquest II.