LE CAROUSSEL DU LOUVRE

Na verzending van Jeroen Krabbé in Málaga en Parijs constateerde ik in Correspondentie mat advocatenkantoor Nauta Dutilh te Amsterdam bijzondere aandacht voor 5 augustus 1992 Dossiernummer 3011884 (5) en in Knijff Merkenadviseurs voor 24 februari 1997 Spaanse vrienden. In het NOS Journaal van 15:00 kwam er aanvullende informatie door uit Parijs met een opschrift LE CAROUSSEL DU LOUVRE. In dit verband memoreer ik mijn documenten waarin de term caroussel is vermeld: 17 februari 1998 Venus en Mars en 9 juni 2006 De Da Vinci Code: Na deze bijeenkomst en de eenvoudige – door Alexander Freeve mede aan een Franse en Spaanse collega aangeboden – maaltijd ben ik op zoek gegaan naar het nabijgelegen metrostation Solférino. Ik kon het echter niet vinden en kwam op de Seinekade uit. Niet ver van het Musée d’Orsay. Van daaruit ben ik doorgelopen tot aan de Pont du Caroussel. De brug die uitkomt op het Louvre en de weg er dwars doorheen. Langs de fameuse piramide. Op de Pont du Caroussel aangekomen was ik daar als enige op de brug aanwezig. Er voeren nog enkele partyboten over de Seine, maar op de brug was er verder niemand. Althans geen voetgangers. Tijdstip 22:10. Plotseling stopte er een patrouillewagen van de Parijse gendarmerie midden op de brug. Twee agenten haastten zich uit de auto en begaven zich snel naar de westzijde van de brug. Klaarblijkelijk op zoek naar iets in het water. Het kan ook gewoon een afleidingsmanoeuvre zijn geweest en wilden zij niet laten merken wat ze kwamen doen. Ik herkende de situatie afgelopen 6 juni namelijk onmiddellijk in de film The Da Vinci Code. Daarom heb ik nu ook het boek gekocht en herken hierin opnieuw tal van situaties die aansluiten op mijn eerdere berichtgevingen inzake De godin van de jacht. Opmerkelijk was namelijk dat mij op 8 mei door een politiefunctionaris op de Place de la Concorde verzocht werd geen opnames te maken van de Amerikaanse ambassade. Ik heb aan dat verzoek voldaan. Het was om 12:58. Kort na de terugkeer van president Chirac van het monument van Generaal de Gaulle.