KONINGIN ELIZABETH II 65 JAAR OP DE TROON

Na verzending van ‘Mijn bericht van 7 juli 2000 aan Gran Hermano’ werd ik door mijn uit de Franse Alpen en Genève teruggekeerde oudste zoon Mark, tekstschrijver van de musical Spamalot, geattendeerd op het 65-jarig koningsschap van Koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Volgens het NOS Journaal van 18:00 viert Zij dit jubileum niet, maar verblijft Zij vandaag op Haar landgoed. De NOS heeft hierbij in het midden gelaten of dit Balmoral of Sandringham betreft. In dit verband ontving ik van Apple Corporation van The Beatles het bericht Magical Mystery Tour: Flying. Hierin zegt de gids in de bus: “When you look to the left ladies and gentlemen the view is not very inspiring, but if you look to your right…”. Dit doet mij denken aan een verhaal over Prinses Diana toen zij met British Airways over Windsor Castle vloog. Zij schijnt toen de microfoon te hebben gegrepen en te hebben gezegd: “When you look to the right then you can see “Granny’s Place”.  Ik ben blij dat Lucy Worsley die geschiedenis thans heeft opgepakt en het gesprek over William and Mary op Paleis Het Loo is aangegaan met Paul Rhem.