BERICHT UIT SANTA ELENA

11:00 Aansluitend aan het opmaken van mijn gevoerde correspondentie op 27 februari vanaf mei 1995 schrijf ik nu vanuit kamer 104 van Clínica Santa Elena in Torremolinos. Mijn buren Carlos en Maria Alonso hebben mij naar het ziekenhuis gebracht. Bij het inchecken las ik dat ik nuchter moest zijn “en ayuna”. Om 8:00 heb ik echter twee sneetjes krentenbrood en een kop koffie genuttigd. Dat betekent dat ik pas om 16:30 kan worden geholpen. Ik heb een stuk moeten tekenen waarvan ik niet erg vrolijk ben geworden. Maar ik heb geen andere keus. Mijn lot ligt thans in de handen van Dr Sánchez de Badajoz die mij vanmorgen al heeft bezocht. De broer van Wim Kok kwam ik hier vanmorgen ook nog tegen. Ik denk nog veel terug aan de tijd dat Wim Kok voorzitter was van de Europese Unie tijdens het Verdrag van Amsterdam en het tweede congres over De Nieuwe Economie op De Baak in 1997. Dat is inmiddels ook alweer twintig jaar geleden. Koningin Elizabeth zat toen nog “slechts” 45 jaar op de troon.  14:30 Ik las het bericht Pauline Krikke en The Glorious Revolution nog eens. Het is mij bekend dat Thomas Triebels een conflict heeft gehad met Pauline. Ik verklaar hierbij dat ik geen partij ben geweest in dat conflict. Ik heb hem wel laten weten dat de uitvoering van ons beleidsplan niet gediend is met een dergelijk conflict.