DE BEVEILIGINGSDIENST VAN HET KONINKLIJK HUIS

Na verzending van Deelname aan NCCS-reis door Portugal definitief zag ik vanmorgen de door Dionne Stax uit Cuijk gepresenteerde NOS Journaals van 08:00 en 09:00. Zij liet hierin weten dat er een politieman is aangehouden die deel uitmaakte van de beveiligingsdienst Koninklijk Huis. Hij zou gevoelige informatie hebben doorgespeeld aan een Marokkaanse criminele organisatie. In het journaal van 09:00 gaf de heer Marcel Haenen van het NRC Handelsblad hierop zijn commentaar. De informatie is te lezen in NRC Next met de titel Cruciaal lek bij dienst beveiliging. Die problematiek heeft mij al jaren beziggehouden. Een vriend van mij die bij diezelfde dienst werkzaam is geweest heeft mij ooit eens gezegd “Praat daar nooit over”. Maar nu die zaak door een journalist naar buiten is gebracht kan ik daar niet meer over zwijgen. Het betreft de diefstal van de agenda van H.M. Koningin Beatrix uit de auto vande heer Lamèris, toenmalig hoofd van de dienst Beveiliging Koninklijk Huis op de parkeerplaats tegenover Paleis Soestdijk.

De Telegraaf schrijft hierover Agent lekte opsporingsinformatie naar Marokkaans-Nederlandse criminelen  Gisteren, 23:28 De politieagent die ervan wordt verdacht opsporingsinformatie te hebben gelekt, heeft dat volgens NRC gedaan naar een Marokkaans-Nederlandse misdaadorganisatie. De man was werkzaam bij de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB). De organisatie zou zich schuldig hebben gemaakt aan heling en aan het witwassen van crimineel geld. De oud-agent van Marokkaanse komaf had volgens verschillende hooggeplaatste politiefunctionarissen toegang tot databases met zeer vertrouwelijke inlichtingen. Bij politiecollega’s zou veel ongerustheid zijn over het corruptiegeval. Volgens politiebronnen is het juist verontrustend dat er is gelekt naar een Marokkaans-Nederlandse misdaadgroepering terwijl de DBB juist onder meer belast is met de bescherming van Geert Wilders.”

Alsmede Lek bij DBB hartstikke pijnlijk Utrecht – Bij de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) is met ontsteltenis gereageerd op berichten dat een politiemedewerker die er werkzaam was, vertrouwelijke informatie heeft gelekt naar een Marokkaans-Nederlandse misdaadorganisatie. ,,Dit is daar als een mokerslag aangekomen. Het is hartstikke pijnlijk”, zegt voorzitter Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond. Volgens de vakbondsman is de dienst, die onder meer leden van het koninklijk huis en bedreigde politici beveiligt, een professionele organisatie waar heel hard wordt gewerkt. ,,Er was tot voor kort nog sprake van overbelasting. Ze hebben op dat gebied een slag gemaakt. En dan nu dit.” Struijs zegt dat met corruptie binnen de politie en justitie verkrampt wordt omgegaan. ,,Er moet meer aan preventie worden gedaan door snel lering te trekken en niet te wachten tot een zaak pas na jaren voor de rechter komt.”

Vertrouwelijke database NRC meldde dinsdag dat de agent van Marokkaanse komaf toegang had tot databases met zeer vertrouwelijke inlichtingen. De criminele organisatie waaraan hij zou hebben geleverd, zou zich schuldig hebben gemaakt aan heling en aan het witwassen van crimineel geld. De man is maandag aangehouden en buiten functie gesteld.De voorzitter van de bond noemt corruptie bij de politie iets van alle tijden. ,,Maar Europees gezien valt het in ons land wel mee.”De Telegraaf schreef eerder over de Dienst Bewaken en Beveiligen in 2016:November 2016: De chef van de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) van de Landelijke Eenheid van de politie heeft zijn functie neergelegd.Oktober 2016: De belangrijkste beveiligingsdienst van het land hangt van wantrouwen aan elkaar. Leden van de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) zeggen dat adequate beveiliging van het Koninklijk Huis en politici onder druk staat.”

In dit verband meen ik mijzelf gistermorgen in het NOS Journaal te hebben herkend inzake het nieuws over zogenaamde “verwarde mensen”. Ik herkende hierin de situatie die ik op 6 november 2014 op de luchthaven Schiphol heb meegemaakt bij de Koninklijke Marechaussee. Ik citeer mijn dagboek van die dag: “Mijn vlucht KL2648 vertrok met 30 minuten vertraging uit Malaga. Tijdens de vlucht had ik een aangenaam onderhoud met een medewerker van de UNIE. Ik heb hem verzocht mijn groeten over te brengen aan Mr Ingeborg Mussche. Aankomst Schiphol 14:30. Hierna heb ik mij bij pier E gemeld bij de Koninklijke Marechaussee voor vlucht KL887 naar Hong Kong met vertrek om 17:45. Daar werd mijn paspoort en instapkaart ingehouden. Daarvoor kreeg ik een schriftelijke notitie aangereikt met de tekst:

“Koninklijke Marechaussee TWEEDELIJNSCONTROLE Op Luchthaven Schiphol, 6-11-2014 15:20 wordt u door Wachtmeester 1 BIJMAN dienstnummer: P op grond van art. 7 lid 5 van de Europese verordening Nr. 562/2006 nauwgezet gecontroleerd. U moet rekening houden met enige wachttijd. De volgende controle wordt gedaan: Controle uitvoering signalering Schengen Informatie Systeem (SIS) of nationale opsporingsregister (OPS)”.

Men liet mij weten dat ik werd gezocht door de politie van Zuid-Limburg. Ik heb hen daarbij laten weten dat mij dat bevreemdt en ik al jaren niet meer in Zuid-Limburg ben geweest met de mededeling dat mijn enige officiële contacten in Zuid-Limburg de Heer F.J. (Freek) van der Valk te Heerlen en de Open Universiteit van Nederland zijn. Daarna kreeg ik te horen dat ik “was aangehouden” met de mededeling dat ik moest wachten totdat ik zou worden opgehaald door de politie van Zuid-Limburg teneinde daar te worden “voorgeleid”. In het marechausseekantoortje heb ik vastgesteld dat mijn persoonlijke gegevens “VAN DER HEIJDEN JOHANNES NIJMEGEN 09-11-1947” in hun opsporingsregister stonden vermeld. Ik heb hen daarop laten weten dat dat mijns inziens om een “gigantisch misverstand” moest gaan. Nochtans werd ik gedurende 45 minuten “in verzekerde bewaring gesteld” en diende daarbij mijn persoonlijke bezittingen over te dragen welke onder nummer KMARNR2393281 in een plastic zak werden veiliggesteld. Rond 16:30 werd ik “vrijgelaten” met de mededeling dat men contact had opgenomen met de politie van Zuid-Limburg en men heeft vastgesteld dat het een “fout” betrof. Ik heb de heren gecomplimenteerd voor hun snelle en grondige werkwijze waardoor ik mijn reis naar Hong Kong alsnog kon hervatten. Wachtmeester Wouters heeft mij uiteindelijk naar de KLM-gate van vlucht KL887 begeleid en mij verteld dat mijn gegevens uit “het systeem” zijn verwijderd. Dat neemt niet weg dat ik mij afvraag hoe die gegevens in dat opsporingssysteem zijn beland. Na teruggave van mijn persoonlijke bezittingen heb ik het visitekaartje van mijn in Houten woonachtige, uit Kerkrade in Zuid-Limburg afkomstige, UNIE-medewerker gemist.” Ik heb de desbetreffende marechaussees toen verzocht die zaak tot op de bodem uit te zoeken en denk dus dat ik weet wat de astroloog gisteren heeft bedoeld met de opmerking Uw zelfvertrouwen neemt toe maar door bepaalde situaties kunt u desondanks somber en negatief zijn. Dat is van voorbijgaande aard, zeker als iemand u een aangename verrassing bezorgt. Misschien bent u zelf die iemand.

Vandaag luidt onze horoscoop Maagd: 22 februari 2017: Lekker eten en goede wijn kunnen uw ondergang worden als u op uw lijn moet letten. Zet wilskracht in als u niet de hele volgende week uw calorieën wilt tellen. Maak plannen voor het weekend en blijf ondanks alles uw zonnige zelf. Schorpioen: 22 februari 2017: Hoewel u charmant bent kan de kosmos koud water gieten op iets van uw stralende persoonlijkheid. U zult gedisciplineerd naar buiten moeten treden als u de aandacht wilt trekken. Met uw creatieve ideeën kunt u voordeel behalen.