BBC1 TODAY

Na verzending van The Government of the United Kingdom, mijn correspondentie met Mrs Caroline MacMillan and a broken cup heb ik van 14:00 tot even na 15:00 het vragenuurtje gezien in de Tweede Kamer der Staten Generaal. Nu met de demissionare ministers van Buitenlandse Zaken en Justitie in de hoofdrol. Vandaag gaat mijn aandacht uit naar BBC1. Te beginnen met How Princess Diana changed attitudes to Aids Het programma geeft aan dat men in Engeland bang was dat Aids kon worden overgedragen wanneer men elkaar een hand gaf zonder handschoenen te dragen. Het doet mij denken aan die bijzondere middag dat ik het manuscript 002 van mijn boek Letters to Diana Princess of Wales ging aanbieden bij de ingang van Kensington Palace. Het was op 22 december 1997 om 16:40 Greenwich Time. Toen ik de vrouwelijke paleiswacht die mij daar opwachtte een hand wilde geven reageerde zij met de woorden “No not your hand! I want The Letters!” Klaarblijkelijk was zij in de veronderstelling dat ik als persoonlijke vriend van de Prinses van Wales in contact geweest zou kunnen zijn met homosexuele vrienden. Dat is echter nooit gebeurd. Maar ik begrijp nu de reactie van de lady. Vandaag vindt in Westminster Abbey de herdenkingsdienst plaats met Diana’s children. Om 11:30 Greenwich time. In dit verband lees ik in De Telegraaf:

 “Lords debatteren over gemompel op tv Gisteren, 19:44 LONDEN – Je zou zeggen dat de lords in het Britse Hogerhuis met alle Brexit-perikelen wel belangrijkere zaken te bespreken hebben, maar dinsdagmiddag ging het over het onverstaanbare gemompel van personages in televisieseries. Lord Naseby, een conservatief lid van het Hogerhuis, ergert zich namelijk groen en geel als hij niet kan verstaan wat er gezegd wordt. „Het begon allemaal in 2014 met de dramaserie Jamaica Inn. De BBC kreeg toen meer dan 1000 klachtbrieven over de slechte geluidskwaliteit,” zei hij. „Is het passend dat de gewone kijker de ondertitels moet aanzetten om te begrijpen wat er gezegd wordt?” Naseby kreeg weinig gehoor bij lord Ashton of Hyde, die over media gaat. „Het is een oud gebruik dat de overheid zich niet bemoeit met de activiteiten van zenders en het zou in dit geval ook niet juist zijn.” Ook lord Fellowes, die Downton Abbey schreef, en lord Dobbs, de auteur van House of Cards, bemoeiden zich met het debat. Volgens Fellowes is het probleem niet nieuw. „We hadden er een hoop problemen mee in de jaren ’50 en ’60. De overheid speelt hier geen rol bij anders dan dat we maar moeten hopen dat het voorbij gaat.” Volgens lord Dobbs kan het wel eens liggen aan moderne flatscreens. „Dat is een en al scherm en de luidsprekers zitten aan de achterkant.” Hij ziet echter ook een andere mogelijke oorzaak: „We worden allemaal een beetje ouder en, misschien, slechthorender.” Ook een blinde lord liet van zich horen, nadat iemand suggereerde dat het gemompel bij de ’sfeer’ van het programma hoorde: „Sfeer is prima, als je tenminste kunt liplezen.” De BBC kreeg begin dit jaar veel klachten over slecht verstaanbare dialogen in de serie SS-GB en heeft aangegeven te zullen kijken naar een oplossing.”  

In dit verband stel ik nogmaals vast dat Lord Robert Fellowes, echtgenoot van Lady Jane Spencer, ten tijde van Prinses Diana’s overlijden dienst deed als ‘Private Secretary to the Queen’ beste Maagd: 5 april 2017: Geef liefde en affectie vandaag een hoge prioriteit. U kunt een gedicht of liefdesbrief ontvangen of zelf schrijven. Via een overeenkomst valt gezamenlijk winst te boeken. Persoonlijke omstandigheden gaan enigszins veranderen. Schorpioen: 5 april 2017: Probeer helder te blijven denken als u betrokken raakt bij rivaliteit met een zakelijk concurrent. Geen geschikte dag om met een streng dieet te beginnen, zelfs als u bent aangekomen. Zeg wel “nee” tegen drankjes en hapjes.

Dat is goed. Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn correspondentie op 5 april vanaf mei 1995 en mijn dagelijkse berichtgeving op deze datum: 5 april 2002 Kingstone “Bey” Reed Vice-President and Chief Financial Officer5 april 2003 Diana’s dagboek5 april 2007 Emily Bremers5 april 2008 Teun en Anneke Vink en 5 april 2010 Op zoek naar een huishoudelijke hulp.