PIET HEIN DONNER EN DE WEG NAAR GERECHTIGHEID

Na verzending van Twenty years later ontving ik om 12:01 deze reactie van Grada Hildering van de Nederlandse Interkerkelijke Gemeente van de Costa del Sol: “Beste John Bedankt voor je  mail Vriendelijke groet”. Met name als reactie op “Tijdens de laatst gehouden oecumenische kerkdienst in Fuengirola onder leiding van Ds Jelle Loosman heb ik van Grada Hildering een kaarsje meegekregen. Die heb ik gistermiddag tijdens de dienst ontstoken en de beelden hiervan op video vastgelegd.”

Vervolgens las ik in het NRC Handelsblad: “Raad van State: te veel directe democratie is gevaarlijk Als er meer referenda worden gehouden, kan dat leiden tot grotere tegenstellingen in de samenleving, denkt de Raad van State. Christiaan Pelgrim 6 april 2017 om 10:01 De toenemende populariteit van directe democratie is gevaarlijk. Als er meer referenda worden gehouden, kan dat leiden tot grotere tegenstellingen in de samenleving. Dat schrijft de Raad van State, een belangrijke adviseur van de regering en de hoogste bestuursrechter, in zijn donderdag verschenen jaarverslag. In de beeldvorming is het democratischer om beslissingen voor te leggen aan de bevolking dan aan Tweede Kamerleden. Maar we hebben die Kamerleden niet voor niks, schrijft de Raad. Volksvertegenwoordigers zijn gekozen om wetten te maken en besluiten te nemen die „een samenhangend geheel” vormen en „algemene belangen” dienen.