TWENTY YEARS LATER

Wat er twee weken geleden 22 maart 2017 op Westminster Bridge is gebeurd is nauwelijks tot mij doorgedrongen. Op die dag brachten wij een bezoek aan Nazaré, Batalha en Fátima in Portugal terwijl er op die dag een excursie was gepland naar Tomar en Alcobaça. ’s-Avonds bezochten wij het optreden van fadozangeres Deolinda Bernardo terwijl ik geen idee had wat er op die dag op Westminster Bridge was gebeurd. Ook de op dinsdag 21 maart geplande excursie naar Lissabon was uitgesteld. Dat was dus een zeer bijzondere samenloop van omstandigheden. Op de laatste avond van ons bezoek hebben wij allemaal onze persoonlijke gegevens ter identificatie achtergelaten voor de Portugese politie. Na verzending van BBC1 today heb ik gisteren van 12:30 tot 14:00 de Service for Hope in Westminster Abbey gezien en gehoord wat zich twee weken geleden op 22 maart op Westminster Bridge heeft afgespeeld. Bijzondere aanwezigen waren William, Catherine en Harry. William deed zelf de eerste lezing. Wat moet er allemaal door hen heen zijn gegaan na bijna twintig jaar op dezelfde plaats! Vooral toen Burgemeester Sadiq Khan van Londen het Make me a channel of your peace voorlas. Tijdens de laatst gehouden oecumenische kerkdienst in Fuengirola onder leiding van Ds Jelle Loosman heb ik van Grada Hildering een kaarsje meegekregen. Die heb ik gistermiddag tijdens de dienst ontstoken en de beelden hiervan op video vastgelegd. De dienst werd afgesloten met het God save The Queen.

Er is gisteren veel gebeurd in het Midden-Oosten. In dit verband hecht ik eraan dat de mededelingen van onze Russische collega’s serieus worden genomen. Wij dienen immers samen hetzelfde doel: STABILITEIT. Het spreekt vanzelf dat ik het betreur dat de Britse Regering ons thans volledig in de steek laat. In dit verband gaan mijn gedachten thans uit naar Heino beste Maagd: 6 april 2017: U kunt met een gevoel van onbehagen aan deze dag begonnen zijn zonder te weten waarom. Misschien moet u eens wat werk delegeren. U kunt te maken krijgen met tegenslag of een ongeluk. Blijf alert waar het uw veiligheid betreft. Schorpioen: 6 april 2017: Pas op, als u een slechte bui hebt en u moet met collega’s samenwerken. Problemen binnen een groep kunnen frustraties opgeroepen hebben en tot onenigheid hebben geleid. Tracht irritaties van u af te zetten. Ik doe mijn best.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn correspondentie op 6 april vanaf mei 1995 en mijn dagelijkse berichtgeving op deze datum: 6 april 2002 Wat is er mis met Paars? 6 april 2007 Adreswijziging postgiro en ervaringen met Amway6 april 2008 As you like it6 april 2009 Grouw in Friesland6 april 2010 Het kapitaal van de toekomst en het kapitaal van vandaagWoensdag 6 april 2011 Olga Ramos en De Engelenburg in Brummen en Goede Vrijdag 6 april 2012 Zeist.