FLETCHER OF CERVANTES OF SAMEN ALS HOTELGROEP

Na verzending van De Jaarvergadering van de Vereniging van Leraren in Levende Talen en Rik Felderhof in Tijd voor Max las ik in mijn binnenkomende post twee belangrijke berichten. De eerste kwam van de hand van Myrna Goossen en luidt ‘Fletcher Meest Favoriete Hotelketen van Nederland’. Ik stel mij hierbij de vraag of deze hotelketen niet kan worden ondergebracht binnen de Cervantes Holding samen met de geplande Hotels Cervantes. Het Stadhouderlijk Hof te Leeuwarden maakt reeds deel uit van de Fletcher groep. Alsmede Het Huis te Eerbeek waar ik een belangrijk deel van mijn managementopleiding heb doorgebracht. Met name de onderdelen VERKENNEN VAN VERMOGEN en TRANSFORMATIE onder leiding van Daniëlle Roex van het bureau Human Quality Management uit Gent in België hebben daar een decisieve rol vervuld voor de rest van mijn loopbaan. De doelgroep DOCENTEN SPAANS begint zich ook steeds verder te verstevigen. Zo ontving ik van het bestuur van de Asociación Europea de Profesores de Español dit bericht:

“Novedades en la AEPE ACUERDO ENTRE SIELE Y FIAPE SIELE refuerza su expansión internacional mediante un acuerdo con la Federación Internacional de Asociaciones de Profesores de Español (FIAPE) SIELE Servicio Internacional de Evaluación de la Lengua Española ha firmado un acuerdo de colaboración con FIAPE (Federación Internacional de Asociaciones de Profesores de Español) que aglutina a 19 asociaciones internacionales, nacionales y regionales de profesores de español como lengua extranjera, para presentar SIELE a sus profesores. Presente en los cuatro continentes con mayor volumen de estudiantes de español (África, América, Asia y Europa), FIAPE reúne actualmente a miles de profesionales de la enseñanza del español como lengua extranjera organizados en sus respectivas asociaciones nacionales: Alemania, Austria, Bélgica, Chipre, Corea, Europa, Estados Unidos, Francia, Hungría, Kenia, Irlanda, Mongolia, Noruega, Quebec, República Checa, Río de Janeiro, Rusia, Suecia y Venezuela. Sara Alegría, directora comercial de Telefónica Educación Digital, entidad responsable del desarrollo de la plataforma tecnológica y de la comercialización de SIELE a nivel mundial, ha destacado la importancia que tiene para el nuevo certificado del español esta alianza con FIAPE. “Es fundamental que los profesores de Español como Lengua Extranjera conozcan SIELE para poder preparar con éxito a los alumnos que vayan a realizar el examen”.

FIAPE is opgericht door de heer Carlos Rubio. Ik heb hem leren kennen tijdens ons Colloquium van de AEPE in Moskou (2002)/24 maart 2002 Bezoek aan het Kremlin: “Carlos Rubio uit Toledo heeft belangstelling voor de VDSN.” Hij is tevens afgebeeld in 37ste Internationale Congres van de AEPE in Lorca (2002)/26 de julio de 2002 Visita a Lorca monumental y cena de despedidida: Boven de tekst “17.00 Salón Azahares: Asamblea general de AEPE.” De man met hoed in het midden.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn correspondentie op 9 april vanaf mei 1995 en mijn berichtgeving op deze datum op 9 April 1997 Mister Quataert9 april 2001 Prinses Sophie beëindigt PR-werkzaamheden9 april 2002 Lillibet – Derde boek verkocht in Seattle9 april 2003 Bezoek aan Velp, Utrecht en Zeist9 april 2007 Paul Schaling9 april 2010 De eigenaar van FulhamZaterdag 9 april 2011 Presentatie uitgesteld en Tweede Paasdag maandag 9 april 2012 Real Madrid.