OPERATIE HART VAN ORANJE

Na verzending van April love, verjaardag van Prins Floris (42) en Prinses Ariane (10): We zijn er bijna maar nog niet helemaal, begin van de Semana Santa  heb ik gisteren een bezoek gebracht aan mijn plaatselijke bank, Sanitas, Portillo in Málaga en ziekenhuis Santa Elena voor een aderlating. Dat was echter niet zo’n goed idee omdat ik nog niet geheel van mijn longontsteking ben genezen. Ons werk gaat echter wel door en daarom heb ik met Ds Jelle Loosman uit Breda vanaf 1 april de volgende electronische gedachtenwisseling gevoerd:

“1 april 2017 om 17:25 Goedenavond Jelle, Ik stuur je dit bericht omdat het nog niet zeker is dat ik morgen de kerkdienst kan bijwonen. Gisteren heb ik een bezoek gebracht aan mijn huisarts Dr Frank Buster. Hij heeft een acute longontsteking vastgesteld. Die heb ik in Fatima opgelopen. Daarom ontvang je hierbij mijn videobeelden die ik in Fatima heb geschoten. Hartelijke groet, John L. van der Heyden”

Reactie: “3 april 2017 13:03 Waarde John, Dank voor je bericht. Heel jammer dat je van zo’n plezierige uitstap naar Fatima met een longontsteking terug kwam. Dan was je conditie na de ziekenhuisopname toch nog niet optimaal. Maar het is heel verstandig om nu even pas op de plaats te maken en o.a. de kerkdienst te verzuimen. Het betekent wel dat wij elkaar nu niet meer ontmoeten want het was mijn laatste kerkdienst aan de Costa del Sol. Mijn opvolger vanaf komende zondag is ds. Peter Hoogstrate. Hij is jou al bekend. Ik heb gister aan een paar kerkenraadsleden verteld dat je ziek thuis bent. Wellicht hoor je daarop nog iets van een van hen. Ik wens je alle goeds en kracht naar lijf en geest om weer gezond en wel verder te kunnen. Met hartelijke groet en dank voor de goede contacten, Jelle Loosman.”

“3 april 2017 om 13:49 Hartelijk dank Jelle voor dit bericht. Het spijt mij dat wij elkaar niet meer ontmoeten. Maar ik maak graag van deze gelegenheid gebruik om jou van harte te danken voor alle inspirerende verhalen. Ook dank aan jouw echtgenote voor jullie bezoek aan het ziekenhuis. Het doet mij deugd dat ds. Peter Hoogstrate weer terugkeert. Ik heb hem vanaf onze eerste ontmoeting steeds ervaren als een zeer blijmoedig mens. Zijn verhalen over Ermelo en omgeving roepen bij mij ook steeds prettige herinneringen op. Met name aan een fietstocht die ik in augustus 1996 heb gemaakt onder het motto Hart van Oranje die uiteindelijk bij Paleis Het Loo is geëindigd. Vanaf dat moment ben ik met de verdere ontwikkeling van de Cervantesorganisatie aan de slag gegaan in de Benelux, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. In dit verband heeft de Nederlandse Club Costa del Sol thans haar door mij gewenste organisatiestructuur gekregen. Eind juli maak ik deel uit van het internationale congres van de Asociación Europea de Profesores de Español op Gran Canaria. Ook aan de bestuursontwikkeling van die organisatie heb ik nu zestien jaar gewerkt. Ik hoop jullie dan ook graag allemaal terug te zien in Paleis Soestdijk als voorzitter van de Stichting Cervantes Benelux. Hartelijke groet en wel thuis. DON JOHN P.S. Ik heb Liesbeth ook van dit bericht in kennis gesteld als mijn belangrijkste organisatiedeskundige en goed bekend in Ermelo.”

In dit verband heb ik kennisgenomen van het bericht  “Verkochte KBX gaat ‘down under’ voor 3,7 miljoen 3 uur geleden Alexander Bakker DEN HAAGNederland heeft het regeringstoestel PH-KBX verkocht aan de Australische luchtvaartmaatschappij Alliance Airlines. De ’koninklijke’ Fokker 70 krijgt een tweede leven als vip-vliegtuig. Dat maakt demissionair minister Schultz (Infrastructuur) dinsdag bekend. Het vliegtuig, dat ter beschikking stond voor leden van het Koninklijk Huis en tal van kabinetten, levert een bedrag op van 3,7 miljoen euro. Deze informatie zou op verzoek van de koper geheim blijven, maar na commotie in de Tweede Kamer heeft de Australische maatschappij ingestemd om het aanschafbedrag openbaar te maken. Daarmee is nu duidelijk wat de opvolger van de KBX, een gloednieuwe Boeing Business Jet, kost: 92,7 miljoen euro. Minister Schultz maakte eerder alleen de netto aanschafkosten bekend minus de opbrengst van het huidige regeringstoestel. Aanvankelijk werden de kosten geraamd op een bedrag tussen de 50 en 90 miljoen euro.”

Als Peter Vincent Schuld, zijn werk naar behoren heeft verricht moet dat bedrag wel kunnen worden opgebracht. Ik breng dat vliegtuig dan bij voorkeur onder in de Stichting Cervantes Benelux beste Maagd: 11 april 2017: U kunt ongebruikelijk stil zijn omdat u nadenkt over de vraag waar u staat in termen van ambities en de richting die u uw leven wilt geven. Werk aan een project dat u op de rails wilt zetten of leg de laatste hand aan werk dat bleef liggen. Schorpioen: 11 april 2017: Wees u ervan bewust dat vlak onder de oppervlakte obsessieve tendensen kunnen woeden die de voorbode kunnen zijn van agressie. Houd uzelf in de hand en besteed voldoende aandacht aan details en de opvattingen van anderen.

Ik doe mijn best, maar ik blijf natuurlijk wel medeverantwoordelijk voor de uitvoering van de hoofdlijnen van ons beleidsplan.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn correspondentie op 11 april vanaf mei 1995 en mijn dagelijkse berichtgeving op deze datum op 11 april 1997 Visit of the president of the Valkhof Foundation11 april 2001 Rechten op de troon voor Constantijn en Laurentien11 april 2002 Autoriteit Financiële Markten11 april 2003 Voortgang11 april 2007 Derde dochter voor Máxima en Willem-Alexander11 april 2008 Bezoek aan de Stadsschouwburg in Arnhem11 april 2009 One day I fly away  – 11 april 2009 Nijmegen – Madrid11 april 2010 De Troon Deel 6 Die KoningenMaandag 11 april 2011 Ariane (4) en Woensdag 11 april 2012 Sports Palace.