TWEEDE PAASDAG – VERJAARDAG PRINS MAURITS (49) – TWINTIG JAAR NA MIJN BEZOEK AAN THE LORD CHAMBERLAIN’S OFFICE AT BUCKINGHAM PALACE

Na verzending van Eerste Paasdag Verjaardag van Groothertog Henri van Luxemburg 62) zag ik het begin van de herhaling van Blauw Bloed van dit weekend met als belangrijkste mededeling van Jeroen Snel: “Koningin Elizabeth opende afgelopen dinsdag samen met Haar man Prins Philip een opvangstcentrum voor olifanten. En nog een leuk feitje dat deze week door de Spaanse krant El Confidencial werd gebracht. Sinds de inhuldiging van Koning Felipe zijn de bezoekerscijfers van Het Koninklijk Paleis in Madrid met maar liefst veertig procent gestegen. De krant schrijft dat het waarschijnlijk komt dat het Paleis bij de inhuldiging van de Spaanse koning volop in de spotlights stond.”

Hierna heb ik deelgenomen aan de Nederlandse Paasdienst in het Holland Huis onder leiding van Ds Peter Hoogstrate uit Ermelo en het motto “Vandaag is de eerste dag van de rest van ons leven.” In de dienst zongen wij een lied van Wim ter Burg. Dat was de vader van mijn klasgenoot Wim ter Burg in klas 5c van het Nijmeegs Lyceum. Na deze dienst had ik een onderhoud met de heer Wolter Tanja inzake het Ramschip Schorpioen en Paleis Soestdijk die deze week met zijn echtgenote terugkeert naar Den Helder. Vervolgens heb ik traditiegetrouw een mooie wandeling gemaakt langs de zuidkust en werd bij Café De Brabander door Frans Damen uit Breda binnen genodigd. Daar heb ik de voetbalwedstrijd Feyenoord-FC Utrecht (2-0) gezien en een Broodje Beenham genuttigd, hoewel die beenham mij meer leek op bacon dan hetgeen ik indertijd in het Jagershuys in Zeist heb genuttigd. Medewerkster Britt uit het Ondiep in Utrecht heeft mij daarbij met alle égards bediend. Na de rekening om 16:18:54 te hebben voldaan ben ik naar De Zevende Hemel teruggekeerd na te hebben besloten Frans van Café De Brabander uit Breda van dit verhaal in kennis te stellen. 

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn correspondentie op 17 april – Verjaardag Prins Maurits – vanaf mei 1995 en mijn dagelijkse berichtgeving op deze datum op 17 April 1997 Introducing myself at Buckingham Palace and St James’s and The Royal Shakespeare Company17 april 2002 Ben Harrison17 april 2003 Rol van de Monarchie binnen het integratieproces van de Europese Unie17 april 2007 Princesa Diana en Erna Zwart in Brummen17 april 2008 Romantiek17 april 2009 TigreZondag 17 april 2011 Veertiende verjaardag van mijn eerste bezoek aan St James’s Palace en Dinsdag 17 april 2012 Het goudgeel van de Stichting Beroepsgerichte Opleidingen.