JOUR DE LA LIBÉRATION: EMMANUEL MACRON DE NIEUWE PRESIDENT VAN FRANKRIJK

Na verzending van 2017/05/07/franse-presidentsverkiezingen/ ben ik gaan slapen om weer vroeg te kunnen opstaan om de kerkdienst van de Nederlandse Interkerkelijke Gemeente van de Costa del Sol vanaf 09:30 te kunnen bijwonen in Fuengirola vanaf heden. De dienst werd wederom geleid door Ds Peter Hoogstrate uit Ermelo. Het thema van de dienst was de Schepping, In Verwachting en In Tussen met verwijzing naar de Heidelbergse Catechismus. Ik heb de dominee laten weten dat de naam van mijn promotor Professor De Schepper was. In dit verband memoreer ik mijn tekstfragmenten waarin de Heidelbergse Catechismus is vermeld.

Discursos/24 de julio de 2003 Ponencia La Relación Espirirual entre Heydanus, Erasmo y Cervantes Pronunciado en La Facultad de Derecho de La Universidad de Alcalá de Henares/Heydanus14 januari 1996 Stichting Cervantes Benelux ter attentie van ZKH Prins Willem-Alexander van het Koninkrijk der Nederlanden/27 april 2006 Willem-Alexander 39 jaar –  6 januari 2001 Nieuwe Start voor Gran Hermano –  Zaterdag 28 juli 2001 On imperial level naar Yuste en Plasencia (De naam Palencia was een vergissing):

Don Pérez García had Luz al laten weten dat de keizer ‘un hombre muy austero (sober)’ was. ‘Un hombre muy….’ “flamenco!”, hielp ik hem daarbij. “Sí, muy flamenco”. Daarbij heb ik hem het volgende verhaal verteld. “Karel V had in zijn tijd verschillende buitenechtelijke relaties, waaruit onder meer zijn buitenechtelijke kinderen Margaretha van Parma en Don Juan de Austria zijn voortgekomen. Zijn bekendste maîtresse was Margaretha van Mechelen. Hij heeft haar in 1529 nog bezocht, kort voor zijn definitieve vertrek naar Valladolid. Negen maanden later werd in datzelfde Mechelen Gaspar van der Heyden (1530 – 1586) geboren, volgens Dr. van Lennep (1884) vermoedelijk afkomstig uit “het hoogadellijke geslacht”. Mijn vermoedelijke voorvader, de oprichter van de Nederlandse staatsgodsdienst en schrijver van de Heidelberger Catechismus.

Na afloop van de dienst hebben wij gezamenlijk koffie gedronken op het terras van het naast de kerk gelegen Britse restaurant Manila. Ik heb met mijn gesprekspartner uit Amersfoort gesproken over mijn beoogde bestemming van Paleis Soestdijk. Nadien ben ik met de trein van 11:42 vanuit Los Boliches naar Torremolinos teruggekeerd. Na thuiskomst bekeek ik een stukje Nijmeegse nostalgie, het schakelprogramma van de voorlaatste competitiedag van de eredivisie in Nederland, de opening in 1936 van de Waalbrug door Hare Majesteit Koningin Wilhelmina als beschreven in Donderdag 16 juni 2011 75-jarig jubileum van de Waalbrug te Nijmegen en De verborgen wereld van Plein 1944.  Ik stel mij hierbij de vraag “Wie is Peter van der Heijden?”. Dit alles overdenkend realiseer ik mij nu dat dominee Hoogstrate zijn preek gisteren na een zeer bijzondere geloofsbelijdenis in dichtvorm afsloot met het woord ABBA. Tot 18:45 heb ik gekeken naar André Rieu en Buenos Aires, Argentina 2016! Hierna Studio Sport en om 20:00 werd op het NOS Journaal gemeld dat Emmanuel Macron de presidentsverkiezingen van Frankrijk heeft gewonnen. Mijn gelukwensen gaan hiermee uit naar de nieuwe Président de la République. Om 22:30 zag ik op TF1 de beelden vanuit de Rue de Rivoli en de aankomst van Emmanuel Macron onder de tonen van ‘Alle Menschen werden Brüder’ bij de Piramide van het Louvre als Een Nieuwe Keizer die mij aan Napoleon deed denken. Een jonge man waarop ik mijn hoop heb gevestigd voor Het Nieuwe Europa. In zijn dertien minuten durende ‘discours‘ heeft hij laten weten zich te willen inzetten voor La Vérité. Nadien zag ik verschillende interviews vanuit La Carrousel du Louvre en ben vervolgens om 23:30 naar bed gegaan.

Onze horoscoop in De Telegraaf is opnieuw ongewijzigd beste Maagd: 8 mei 2017: Hoewel het u niet gemakkelijk af gaat iets geheim te houden, doet u er nu toch het beste aan u niet in de kaart te laten kijken. Een vrijblijvende relatie kan een meer solide basis krijgen. Wees niet bang om plannen te maken; dromen mag. Schorpioen: 8 mei 2017: U krijgt kansen om uw inkomen te verbeteren. Kijk in de krant: een advertentie kan precies aansluiten op uw capaciteiten. Ook binnen uw bedrijf kunt u hoger klimmen. Uw vooruitzichten zijn goed, al kan scoren nog even duren.

Wellicht kan Emmanuel Macron ons daarbij vanaf vandaag van dienst zijn.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf 8 mei 2000 Hypes op de helling ter attentie van Gran Hermano8 mei 2002 Stichting Cervantes Benelux ter attentie van Elsevier Bedrijfsinformatie8 mei 2002 Brief van 28 april 20028 mei 2002 European Cervantes Foundation (2) ter attentie van de Heer Hans Ouwehand van de Stichting Wereldouders in Hilversum8 mei 2004 De groene baret8 mei 2004 Nieuwe Start ter attentie van Drs T. Breuker te Groningen8 mei 2005 Cervantes Fonds8 mei 2009 Tweede woonadres

En mijn dagelijkse berichtgeving op deze datum vanaf 8th of May 1997 Proposed Marriage – Final Government Game on 28 November8 mei 2001 Tony Blair steviger in het zadel dan nooit tevoren8 mei 2002 Stichting Wereldouders (2)8 mei 2003 Vordering op Vitesse8 mei 2006 Reconstructie: de rit naar de Luchthaven Le Bourget (Videoverslag) – 8 mei 2007 1492 – 8 mei 2009 Cervantesplan als middel tot herstel van de economie 8 mei 2010 The Princess’s Diary en bestuurskandidaten AEPEZondag 8 mei 2011 Nijmegen-Torremolinos en Dinsdag 8 mei 2012 Libris Literatuurprijs voor A.F.Th. van der Heijden.

Vive La France!

Au revoir en Palais de SoestdijkJean Lambert de la Bruyère – Président de la fondation Stichting Cervantes Benelux