VITESSE, NEC OF ALLEBEI?

Vanmorgen verzond ik dit bericht aan Luis Chirinos:  09:10 IN NAAM VAN ORANJE Estimado Luis: En vísperas de nuestro congreso en Gran Canaria y en adición a tu ponencia en Palencia tengo el gusto de enviarte este enlace sobre Guillermo de Oranje y sus descendientes: In naam van Oranje 29 oktober 2013 “Willem van Oranje” Na verzending van 2017/05/24/de-dwarsligger/ heb ik naar enkele youtubefilmpjes gekeken die klaarblijkelijk special voor mij bestemd zijn, zoals Princess Diana Finally Gets Queen Elizabeth’s Respect. Hier zien wij Diana in onze huiskleuren van het Instituto Cervantes Benelux en het Instituto Cervantes England and Wales. En heel dicht bij mijn belevingswereld is deze reportage Johan Derksen over NEC. Hij had dezelfde lievelingsspelers: Bennie Werts, Hans Verhagen en Tini van Reeken. Vooral het gesprek met Tini van Reeken is aardig. Ik ging vroeger af en toe met Tini dammen in het clubhuis van NEC. Als ik vergat te slaan haalde hij een steen van mij van het dambord. Dat wordt ‘blazen’ genoemd. Daar heb ik hem jaren later op geattendeerd in De Derde Kamer op de Grote Markt. Hij heeft mij toen gezegd: “Je kunt beter NEC overnemen dan Vitesse”. Een derde optie is ook nog een mogelijkheid: ALLEBEI.