MAKE ME A CHANNEL OF YOUR PEACE

Na verzending van 2017/05/28/deadline-zondag-28-mei-2017/ heb ik van Rafael del Moral de ontvangstbevestiging ontvangen van mijn beknopte curriculum vitae dat alsvolgt luidt: “John van der Heyden Nacimiento: 9 de Noviembre 1947 en Nimega (Países Bajos). Estudio de Lengua y Literatura Española en Radboud Universiteit Nimega.

Director Instituto privado de idiomas. Miembro de la junta de gobierno de la Asociación de Profesores de Español en Países Bajos (VDSN). Presidente Fundación Cervantes Benelux. Derecho habiente de Instituto Cervantes en Benelux. Propietario Instituto Cervantes Ltd England and Wales. Tarea actual: Gestión Empresarial y Desarrollo de la Organización. Socio de la AEPE a partir de 2001. Participación en los congresos y coloquios de Cáceres, Moscú, Lorca, Alcalá de Henares, Segovia, Valladolid, París, Málaga, Santander, Madrid, Buenos Aires, Estepona, La Coruña, Cuenca, Gijón, Jaca, Ávila, Burgos y Palencia. Colega del Rey de España.”

Wellicht kunnen hieraan mijn ‘ponencias’ ook nog worden toegevoegd, t.w. La relación espiritual entre Heydanus, Erasmo y Cervantes, Cervantes es mi vida, Cervantes Empresarial, La Universidad a Distancia, enlace entre el Instituto Cervantes de España y el Instituto Cervantes Benelux en Imágenes del Coloquio Internacional en Buenos Aires y las visitas de la delegación de la AEPE a Patagonia e Iguazú . Maar dit lijkt mij op dit moment wel voldoende.

Daarna heb ik vanaf 09:30 de kerkdienst bijgewoond van de Nederlandse Interkerkelijke Gemeente van de Costa del Sol onder leiding van predikant Ds. P.M.J. Hoogstrate. Het thema van de dienst was ‘bidden’. Dominee Hoogstrate las daartoe de Nederlandse versie voor van het gebed van Franciscus van Assisi dat in het Engels ter afsluiting van de begrafenis van Diana werd gezongen als Make me a channel of your peace. In de regel bid ik in stilte. Ik heb slechts één keer gecommuniceerd wat ik heb gebeden. Dat was op 24 december 1997 in Westminster Abbey. Ik citeer: “I pray for my dear beloved boys Mark, Ramon, William and Harry. Amen.”

Dit heb ik bij de koffie na de dienst besproken met een heer uit Maassluis. Hij was van dezelfde lichting 70-1 in militaire dienst als ondergetekende. In Ede. In dit verband heb ik hem in kennis gesteld van mijn brief 27 juni 1998 Vermiste SROC’er en mijn ervaringen terzake in Ermelo. Nadien heb ik naar de voetbalwedstrijd NEC Nijmegen – NAC Breda gekeken. Dit heeft de Bredanaars promotie opgeleverd naar de eredivisie. Daarom zond ik Frans Damen van De Brabander het bericht: “18:20 Beste Frans, Van harte gefeliciteerd met de promotie van NAC naar de Eredivisie. Het is jullie gegund. John van der Heyden”.

Gevolgd door “18:24 P.S. NAC heeft wel gekozen voor de juiste kleur. Dat waren ze weer vergeten in de Keizer Karelstad.” Daarom ben ik mijn vrienden van De Brabander persoonlijk gaan feliciteren en schreef vervolgens aan Marc van Hoorn: “21:54 BAR CARMEN, Hola Marc, Na de winst van NAC Breda op NEC ben ik mijn vrienden van De Brabander gaan bezoeken. Nadien een bezoek aan het terras van Las Palomas met stoeltjes in de kleuren ORANJE, ROOD  en WIT. Daarna bezoek aan jouw voormalige bar Carmen. Ik heb er kennisgemaakt met John uit Ierland en zijn Spaanse barkeeper uit Toledo. Het ziet er goed uit. Morgen ga ik met Luis Chirinos naar Frigiliana.