THE DAY AFTER

Na verzending van 2017/06/08/maidenhead-en-maya-meyer/ was mijn internetverbinding verbroken. Nadat de verbinding was hersteld schreef ik om 09:59: “Ik heb een artikeltje in voorbereiding met de titel Brits vluchtgedrag bestraft door eigen volk. Dat geldt nu immers ook voor Theresa May. Ik heb geen poging ondernomen om de Britse verkiezingen te beïnvloeden. Maar toen ik vernam dat zij haar stem had uitgebracht in haar woonplaats Maidenhead gingen mijn gedachten wel terug naar mijn verblijf in het Holiday Inn Hotel in die plaats in de voorlaatste week van augustus 1997 als beschreven in mijn boek pag. 404 – 418. Report 35. Het is en blijft een eigenwijs volkje, die Britten.”

In dit verband lees ik in De Telegraaf: “Verkiezingsuitslag fiasco voor May 3 uur geleden Joost van Mierlo Londen – UPDATE 9.40 uur – De Conservatieven lijken hun meerderheid in het Britse parlement te verliezen, zo blijkt uit een gezamenlijke exitpoll van BBC, ITV en Sky. De officiële uitslag laat waarschijnlijk lang op zich wachten. Het kiesdistrict Kensington in Londen verwacht op zijn vroegst vrijdagavond en mogelijk zaterdagochtend pas met een uitslag te kunnen komen. Bij de eerste telling bleek volgens Britse media dat de kandidaten van Labour en Conservatieven in de uitslag zo dicht bij elkaar lagen dat hertellingen nodig waren. Er zijn echter niet genoeg mensen om die meteen uit te voeren. Jonge kiezers De opkomst van een enorme schare jongere kiezers heeft ervoor gezorgd dat oppositiepartij Labour veel beter heeft gepresteerd dan verwacht. Het is nog onduidelijk of de Conservatieven bondgenoten kunnen vinden om een meerderheid te vormen. Flaters tijdens campagne De nederlaag voor de Conservatieven, die wel met afstand de grootste partij blijven, wordt premier Theresa May persoonlijk aangerekend. Zij nam twee maanden geleden de beslissing om tussentijdse verkiezingen uit te schrijven. Indertijd stond haar partij mijlenver voor in de peilingen. Dankzij het weinig charismatische optreden van May en een aantal flaters tijdens de campagne verdween die voorsprong heel geleidelijk. Corbyn: May moet aftreden Labourleider Jeremy Corbyn ziet de uitslag als een reden voor May om af te treden als premier. Hij denkt dat Labour, dat meer dan 30 zetels won, een regering zou moeten vormen. Er is echter geen logische coalitie denkbaar die de Labour aan een daarvoor noodzakelijke meerderheid zou helpen. Flink verlies SNP Dat komt mede door het flinke verlies van de Schotse nationalisten. De SNP zag het zetelaantal bij de verkiezingen van 2015 stijgen van 6 naar 56. Daar zijn er na de verkiezingen van donderdag nog iets meer dan 30 van over. Het grootste deel van de Schotse SNP-zetels ging naar de Conservatieven. De Schotse uitslag wordt door analisten gezien als de doodsteek van de wens van de Schotse SNP-premier Nicola Sturgeon om een nieuw referendum over onafhankelijkheid uit te schrijven. 650 verkiezingen Britse verkiezingen zorgen altijd voor persoonlijke drama’s. Het Britse districtenstelsel zorgt ervoor dat er niet één verkiezing plaatsvindt, maar feitelijk 650 verschillende verkiezingen. Deze kunnen worden beslist door heel speciale lokale thema’s. Zo verloor voormalig Lib Dem partijleider en vicepremier Nick Clegg zijn zetel in studentenstad Sheffield, waar veel jongeren Labour stemden en verloor SNP-fractieleider Angus Robertson zijn zetel in Noordoost Schotland. Lib Dems De Lib Dems maakten iets van het verlies van de vorige verkiezingen goed. Toen verloor de partij het leeuwendeel van de 56 zetels die de Lib Dems in 2010 behaalden. Aanvankelijk leek de partij het huidige zetelaantal te verdubbelen naar veertien zetels. Uiteindelijk worden dat enkele zetels minder. Labour kreeg steun van ‘kippers’ Ukip, de partij die decennia lang voor het vertrek van de Britten uit de EU ijverden, zag haar steun enorm afkalven. De partij behaalde dit keer geen enkele zetel in het Lagerhuis. Lange tijd was de verwachting dat de meeste Ukip-kiezers naar de Conservatieven zouden overstappen. Maar ook Labour, dat aangaf zich niet tegen Brexit te verzetten, kreeg de steun van veel voormalige ‘kippers’.”

Van Marc van Hoorn kreeg ik om 10:00 het advies “ook hier geldt schoenmaker blijf bij je leest”beste Maagd: 9 juni 2017: Besteed extra aandacht aan geld, vastgoed en bezittingen. Betaalrekeningen en zorg dat er voldoende op de bank staat voor automatische afschrijvingen. Bent u betrokken bij artistieke bezigheden dan is winstgroei mogelijk. Schorpioen: 9 juni 2017: Over het algemeen wordt het geen erg geslaagde dag, maar het goede nieuws voor velen zal zijn dat het de laatste dag van de werkweek is. Staat u vaak in het middelpunt dan raadt de kosmos u nu aan u bescheiden op te stellen.

Dat vind ik een zeer goed advies. Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf 9 June 1997 Weekly Report 23 to Lady Diana Frances Spencer Princess of Wales – Red roses again9 June 1997 Love will be the best motive for doing business9 June 1997 Confirmation for my residence in Leeuwarden from 12 rill 14 July –  9 juni 1998 Wat bezielt…9 juni 1999 Vrij onverveerd9 juni 2004 Samen verder9 juni 2006 De Da Vinci Code

En mijn dagelijkse berichtgeving op deze datum op 9 juni 2001 Één keer in het leven komen dromen uit… –  9 juni 2005 Décharge9 juni 2009 De achterban in beweging9 juni 2008 Nederland – Italië 3 – 09 juni 2002 Dagboek 007 Inzake Beneluxregistraties 508277 en 843323 Instituto Cervantes9 juni 2003 SecuricorWoensdag 9 juni 2010 Nederland kiestDonderdag 9 juni 2011 Sluiting onderzoek proces Wilders en Zaterdag 9 juni 2012 Brief uit Purmerend ontvangen.