MINISTER PLASTERK EN MADE BY HOLLAND

Na verzending van2017/06/15/zamora-cervantes-management-centre-en-blauw-bloed-zomerspecial-d-d-10-juni-2017/ heb ik dit bericht onder meer doorgestuurd naar Ds. Peter Hoogstrate (10:45) en Liselore van der Heijden (10:58) van MADE BY HOLLAND.

 Ik citeer hun homepage: “Made By Holland geeft nieuw leven aan Soestdijk Prestigieus herontwikkelingsproject gegund aan MeyerBergman Erfgoed Groep Op 8 juni 2017 heeft Minister Plasterk bekend gemaakt dat het landgoed Soestdijk wordt verkocht aan MeyerBergman Erfgoed Groep. Het winnend plan Made By Holland ontwikkelt Soestdijk tot een platform en etalage van innoverend en ondernemend Nederland. Daarmee speelt Made By Holland in op een urgente maatschappelijke behoefte.

Nederlandse bedrijven, wetenschappelijke instituten en kennisorganisaties onderscheiden zich internationaal op meerdere terreinen: van waterbeheersing tot offshore, van agricultuur en voeding tot mode en design, van duurzame energie tot gaming. Op Soestdijk presenteren ze zich aan elkaar en aan alle Nederlanders. Nieuwe initiatieven krijgen een plek en worden daarmee toegankelijk gemaakt voor een breed publiek, op zakelijke doelgroepen en ook op investeerders in jong talent en buitenlandse handelspartners.Made ByHolland zet de schijnwerpers op de innovatiekracht en de excellente prestaties van Nederlandse bedrijven en kennisorganisaties. Het winnend plan is ontwikkeld door MeyerBergman Erfgoed Groep. Onder deze vlag opereren diverse organisaties die allen deel uitmaken van dit familiebedrijf, met als gemeenschappelijke missie een actieve inzet voor het behoud, de ontwikkeling en programmering van monumentaal erfgoed. Deze organisatie komt voort uit MeyerBergman, en heeft inmiddels bijna 50 jaar ervaring met (binnen)stedelijke herontwikkeling. Maya Meijer-Bergmans: “De herontwikkeling van Soestdijk is een complexe opgave. We durven dit aan omdat we de expertise in eigen huis hebben om deze uitgaging tot een succes te maken. We weten waar we aan beginnen, immers met bijvoorbeeld de Westergasfabriek hebben we bewezen een gebouwencomplex zorgvuldig te restaureren en te renoveren. We hebben daarmee van de gebouwen en de omgeving een plek gemaakt waar heel veel verschillende mensen zich thuis voelen”.

In dit verband heb ik een uitgebreid overzicht samengesteld van mijn documenten waarin Minister Plasterk is vermeld beginnend met 15 april 2002 Eroica en eindigend met Vrijdag 25 mei 2012 Canada, De Koninklijke Weg en Alexander Pechtold en Dinsdag 18 september 2012 Prinsjesdag.