VERJAARDAG VAN H.R.H. PRINCE WILLIAM ARTHUR PHILIP LOUIS (35), MIJN DROOM OVER VOLLEYBAL, TUSSENBALANS EN THE QUEEN’S SPEECH

Aan De voormalige statutair directeur van het VNO/NCW Management Centrum de Baak CC De Secretaris/Penningmeester van de Stichting Cervantes Benelux, De Voorzitter van de Vereniging Spaans in Nederland, Pia Dijkstra Waarde Collegae, Na verzending van DINSDAG 20 JUNI  2017 14:25 Paul Depla en Landgoed de Voorst als trouwlokatie heb ik Spa Príncipe opnieuw bezocht. Vandaag viert mijn Britse erfgenaam H.R.H. Prince William Arthur Philip Louis zijn 35ste verjaardag. Langs deze weg gaan mijn welgemeende felicitaties naar hem uit. In dit verband memoreer ik mijn bericht van vijf jaar geleden: Donderdag 21 juni 2012 Prins William detig jaar: Miljoenenerfenis voor prins William 21 juni 2012 De Britse prins William bereikt vandaag de dertig jarige leeftijd en krijgt daarom de beschikking over de miljoenen die zijn moeder prinses Diana hem naliet.  Bij haar dood in 1997 liet Diana zo’n 13 miljoen pond na aan haar zonen. Dat bedrag zou inmiddels zijn gegroeid tot boven de 20 miljoen pond, zo’n 25 miljoen euro. In het testament van de ex-vrouw van kroonprins Charles staat dat haar zoons, William en Harry, elk een gelijk deel krijgen op hun dertigste. De jongste broer moet dus nog wachten tot hij op 15 september 2014 ook hij zijn deel krijgt.” Ik ben nu dus benieuwd hoe de overige emolumenten zijn verdeeld en in hoeverre deze aangelegenheid ook nog aan de orde zal komen tijdens de onderhandelingen over de voorgenomen uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie alsmede het door Anthony Julius in december 1996 opgemaakte testament. Wellicht heb ik hierdoor vannacht gedroomd over een volleybalwedstrijd. Daarom memoreer ik vandaag mijn documenten waarin de term ‘volleybal’ is vermeld: 9 september 1993 Jouw laatste briefwisseling met Liesbeth Halbertsma8 juli 1996 Inspiratie ter attentie van de voormalige voorzitter van de Stichting Cervantes Benelux –  11 september 1996 A new Start te attentie van de Directie van de Baak te Noordwijk18 februari 1998 Lady in Red/Heldere Communicatie –  28 juli 1998 Baakbericht ter attentie van Drs T.Breuker te Groningen  – 3 augustus 1998 Sunflower Power21 september 1998 Gezondheid27 april 1999 De Kracht van het Geloof27 mei 1999 De Baak eens verzetten  – 12 mei 2000 Koninklijke Wegen15 maart 2001 Wassenaar, Wassenaar, Wassenaar3 mei 2001 De overburen van Edward and Sophie in Surrey16 juni 2001 Baakkring/Cervanteskring (2) ter attentie van mijn collega Harry Starren van de Baak te Noordwijk en Driebergen16 augustus 2003 De laatste slag19 januari 2004 Herbevestiging III  – 25 maart 2004 Wit en Paars13 april 2005 Bill Clinton en Cervantes9 februari 2005 Segovia, Salamanca en Valladolid  – 18 september 2005 Relaties ter attentie van Drs T. Breuker te Groningen6 februari 2007 Bezoek van Koningin Elizabeth en Prins Philip aan Nederland19 oktober 2007 Documenten met “enveloppe” tot en met februari 2000Zondag 6 juni 2010 Van Zandvoort tot NoordwijkMaandag 7 juni 2010 Hermitage Amsterdam  en Woensdag 12 januari 2011 Inzake migratie Cervantes.nu.

12:15 Na verzending van bovenstaand bericht van 11:45 ga ik thans over tot een tussenbalans die ik gisteren heb opgemaakt en naar Nederland verzonden. “Ik volg de weersberichten ook in Nederland. Hier is het af en toe om af te pikken. Leuk is het niet. Vooral ’s nachts niet. Maar ik heb vandaag weer een maandabonnement voor de sauna aangeschaft en heb vanmiddag weer een saunabad genomen. Dat klinkt paradoxaal, maar het lichaam kan dan ook iets beter tegen de hitte. Ik verheug mij op het congres op Gran Canaria. Onze voorzitter Rafael del Moral van de Asociación Europea de Profesores de Español (mijn beste Spaanse vriend en collega. Ik ken hem al vanaf 2001) doet fantastisch werk als voorzitter. Hij betrekt de deelnemers ook bij de voorbereiding via het internet. Het wordt een plechtige opening door vooraanstaande autoriteiten zoals de President van de Canarische Eilanden, de Burgemeester van Las Palmas en de rector magnificus van de Universiteit van Las Palmas. Dus heb ik het goede pak weer nodig. Ik zorg ook voor de videoverslagen. Vorige week dinsdag heb ik met Marc van Hoorn mijn veertigjarig jubileum als eerstegraads docent Spaans gevierd in een Segoviaans restaurant (cochinillo = speenvarken gegeten) en dit weekend heeft de voorzitter van de Nederlandse Club Costa del Sol een interview afgenomen ten behoeve van het eerstvolgende nummer van ons clubblad De Vliegende Hollander. Hij wilde deze keer eens extra aandacht aan mij besteden en mijn activiteiten als docent Spaans vanaf 13 juni 1977. Mede in verband met de activiteiten die ik ter ondersteuning van het bestuur heb verricht in de afgelopen 18 jaar. En ook in de Nederlandse kerk ben ik afgelopen zondag op subtiele wijze in het zonnetje gezet. Mede door ondersteuning van Ds Peter Hoogstrate uit Ermelo en zijn vrouw. Het is een geweldig mens. Een groot artiest die elke zondagmorgen een soort one man show opvoert vanaf de preekstoel. Ik heb de kerkgangers na de dienst getrakteerd op een kopje koffie. Dat werd zeer op prijs gesteld. Dus never a dull moment.” In dit verband heb ik gisteravond telefonisch gesproken met NCCS-voorzitter Jan van Holstein. Hij heeft mij en de overige leden van de vereniging laten weten dat hij tijdens de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering de voorzittershamer zal neerleggen en op zijn bericht nog geen enkele reactie heeft ontvangen. Ik vraag mij nu dus opnieuw af hoe het verder moet met de Nederlandse Club Costa del Sol en zond hem na ons telefoongesprek deze berichtjes: “21:19 Hallo Jan, Nog even aansluitend aan ons telefoongesprek van zojuist. Ik stel aangehechte foto’s voor: Het begin van mijn ontwikkeling van Instituto Cervantes op 17 juli 1968: de oprichter bij het standbeeld van Cervantes, don Quijote en Sancho Panza op de Plaza de España in Madrid en het behalen van mijn bul als eerstegraads docent Spaanse Taal- en Letterkunde op 13 juni 1977 in het Erasmusgebouw van de Nijmeegse Universiteit. Ik zal nog even gaan sleutelen aan de tekst om het iets in te korten. John”  Ook heeft hij mij laten weten dat de publikatie van het interview pas in De Vliegende Hollander van augustus is gepland. Ik had echter gehoopt een paar exemplaren met mijn interview mee te kunnen nemen naar Gran Canaria. Bovendien dienen we nu al stappen te gaan nemen om opnieuw een bestuurscrisis te voorkomen in november. Daarom zond ik hem om 21:58 na aanpassing van het interview dit bericht: “Jan, ik vind het plaatsen van dit verhaal in de versie van augustus wel erg laat. Ik ben ervan uitgegaan dat dit exclusieve verhaal wordt geplaatst in het komende nummer. Ik vraag mij af wie jouw leiderschap wil overnemen. Wellicht biedt het beleidsplan Instituto Cervantes Benelux een bruikbaar alternatief. Maar dan moeten we niet tot augustus wachten om tot zaken te komen.” Het voorstel ligt nu dus op de bestuurstafel.

17:20 Na verzending van bovenstaand bericht woensdag 21 juni 2017 12:15 Tussenbalans zag ik op het NOS Journaal beelden van de opening van het Britse parlement in The House of Commons. De troonrede werd uitgesproken door Her Royal Majesty Queen Elizabeth II maar blijkt te zijn geschreven door Prime Minister Theresa May uit Windsor/Maidenhead. Her Royal Majesty Queen Elizabeth II werd vergezeld door His Royal Highness The Prince of Wales. Naar verluidt omdat His Royal Highness the Duke of Edinburgh in een ziekenhuis verblijft. It is quite a coincidence on the 35th birthday of  H.R.H. Prince William Arthur Philip Louis.

In dit verband voeg ik het interview bij dat voormalig NCCS-voorzitter Jan van Holstein in De Vliegende Hollander nr 5 september/oktober heeft gepubliceerd.