ENKELE STEUNPILAREN VAN DE ASOCIACIÓN EUROPEA DE PROFESORES DE ESPAÑOL

Na verzending van 2017/06/27/his-royal-highness-the-prince-of-wales/ zag ik tijdens het vragenuurtje de huidige Minister van Veiligheid en Justitie van Het Koninkrijk der Nederlanden aan het werk in de Tweede Kamer der Staten-Generaal. In dit verband citeer ik mijn bericht 2017/06/26/verjaardag-van-prinses-alexia-12/

“Ds Hoogstrate had gekozen voor lezingen uit PREDIKER 8 en de brief aan de Romeinen van de apostel Paulus. Hij vroeg zich af of er ook Doopsgezinden deze kerkdienst bezochten. In dit verband dacht ik aan de familie Halbertsma en mijn favoriete collega. Tijdens het koffiedrinken na de dienst had ik in dit verband een zeer prettig onderhoud met een mevrouw uit Voorburg met veel bekende contacten in Argentinië en het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Zij liet mij weten dat Mr E.J. Arkenbout van Nauta Dutilh thans directeur is van Koninkrijksrelaties” en 2017/06/26/gerrit-zalm-en-jantje-van-leiden/:

“Het zal u duidelijk zijn dat ik met JANTJE VAN LEIDEN duid op de huidige demissionaire Minister-President Rutte van Het Koninkrijk der Nederlanden. Hij heeft mij terzake geadviseerd “de juiste juridische wegen te bewandelen” terwijl het volledige dossier berust bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie van Het Koninkrijk der Nederlanden onder verantwoordelijkheid van demissionair minister Stef Blok uit Voorburg”. Daarom stuur ik dit bericht ook aan onze collega Léontine Freeve, die naar haar zeggen eveneens uit Voorburg afkomstig is. De hierboven vermelde Voorburgse dame liet mij weten dat zij voordat zij haar studie Spaans (gedeeltelijk) en Bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden had gevolgd haar jeugd in Argentinië heeft doorgebracht omdat haar vader daar werkzaam was voor Philips. Hierdoor kwam het gesprek direct op mijn eerste voorzitter van de Stichting Cervantes Benelux, de heer J.W. van Aalst die daar directeur is geweest van Philips Argentinië en Chili. De dame liet mij weten dat zij de middelbare schooltijd heeft doorgebracht op het Northlands College in de wijk Olivos te Buenos Aires. Die school ken ik nog uit de tijd dat ik in Utrecht samenwerkte met Hans Mulder van het Instituut Blankestijn. Ook Máxima Zorreguieta heeft daar haar middelbare schooltijd doorgebracht. Het was mijn gesprekspartner ook bekend dat Léontine Freeve mij in 2001 heeft geïntroduceerd in de Asociación Europea de Profesores de Español.

Vanuit deze achtergrond wijd ik ter voorbereiding van het komende congres op Gran Canaria aandacht aan enkele steunpilaren van deze vereniging die voor mijn loopbaan een bijzondere plaats innemen in de volgorde waarin zij op de deelnemerslijst zijn vermeld.