SPROOKJESACHTIG

Na verzending van 2017/07/17/de-vooravond-van-de-101ste-internationale-vierdaagse-van-nijmegen/ben ik in gemijmer verzonken geraakt. Mijn gedachten gingen daarbij terug naar de tijd dat ik in Wijchen vanuit een zolderkamer het Frans-Spaans Instituut had opgebouwd. Ik zat dan vaak tot diep in de nacht te werken achter mijn bureau in de dakkapel en keek dan vaak starend naar buiten. Een soortgelijke ervaring had ik ook gisteravond en was ik al met mijn gedachten op Gran Canaria. Deze keer keek ik vanuit een hoge positie uit over de Middellandse Zee. De horizon was vergeven van lichtjes op het water. Ik denk dat het een grote vissersvloot is geweest die met talloze scheepjes de zee op waren gevaren om te gaan vissen. Het was een sprookjesachtig gezicht en het heeft mij betoverd. Zonder er eigenlijk goed bij na te denken heb ik enkele dierbare personen daarvan deelgenoot willen maken. Sommigen stellen dat op prijs. Anderen weer niet. Als ik iemand hiermee heb geïnconveniëerd dan spijt mij dat. Maar ik ben nu eenmaal gewend om mensen van mijn bevindingen op de hoogte te houden. Daar komt nog bij dat mijn komende reis naar Gran Canaria mij in gedachten ook terugbracht naar de week in maart 1985 dat ik op het terras van de bungalow van de familie Lagartos in San Augustín met mijn toenmalige studieleider het idee had opgevat om een speciale activiteit ‘Spaans in Spanje’ te ontwikkelen. Dat is uiteindelijk het instituut ‘don Quijote’ geworden en vanuit dat idee is weer het ‘Instituto Cervantes’ voortgekomen. Zo kijk ik daar tegenaanbeste Maagd: 18 juli 2017 Een gesprek dat meerderen over u voeren zal goed voor u uitpakken. Bent u eigen baas dan behoort een mooie deal tot de mogelijkheden. Wees bereid iets prijs te geven om de buit binnen te halen. Iemands tegenslag kan uw voordeel zijn. Schorpioen: 18 juli 2017 Houd rekening met vertraging in elke vorm van communicatie. Er kan de komende dagen van alles kapot gaan, van auto tot computer. Maak schrijfwerk af waaraan u al begonnen bent. Maak thuis geen ruzie over taakverdeling.

Dit heb ik al eerder gelezen. Desondanks memoreer ik mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf 18 de julio de 1995 Confirmación de llegada (fax)18 de juli de 1995 Confirmación de llegada (carta)18 July 1997 Weekly Report 29 – Nun komm der Heiden Heiland18 juli 1997 Bezoek aan Brussel ter attentie van Zijne Koninklijke Hoogheid Kroonprins Filip van België18 juli 1997 Bezoek aan Brussel ter attentie van de Ambassadeur van Het Koninkrijk der Nederlanden18 juli 1998 Verzoek om rectificatie ter attentie van mevrouw Wilma Nanninga18 juli 1998 Je eten vergeten18 juli 1998 Follow up20 juli 1998 Harten Zeven18 juli 2004 Royal Developments

En mijn dagelijkse berichtgeving op deze datum op: 18 July 1997 Gaspar van der Heyden (Heydanus) – Spiritual father of The Netherlands18 juli 2002 Visie-ontwikkeling –  18 juli 2003 Althorp18 juli 2005 Het Trefpunt18 juli 2007 Ambassadorship18 juli 2009 Hasnat Khan verbreekt stilzwijgenZondag 18 juli 2010 VlaggenparadeZaterdag 16 juli 2011 Pro-actief handelen en Woensdag 18 juli 2012 Pedro Fernández Montes.