LAS PALMAS DE GRAN CANARIA – MÁLAGA

Na verzending van 2017/07/29/the-tao/ heb ik na 32 jaar een hernieuwd bezoek aan San Agustín gebracht. Ik citeer mijn eigen woorden: “Het is nu 29 juli 2017. Ik sta hier in San Agustín in Gran Canaria. Op Gran Canaria en ik ben op zoek naar de bungalow van de familie Lagartos waar ik in maart 1985 heb gelogeerd. Het moet hier in de buurt zijn. Het was een van deze bungalows. Welke bungalow het was, dat is niet meer helemaal duidelijk. Ik heb zojuist geïnformeerd bij een paar Spaanse voorbijgangers of ze de familie Lagartos  kennen. Maar ja, dat is 32 jaar geleden.  In ieder geval is hier in maart 1985 onder het genot van een glaasje wijn het instituut ‘don Quijote’ geboren en uiteindelijk is daar ook het ‘Instituto Cervantes’ uit voortgekomen. Ik was hier in die tijd te gast met mijn toenmalige studiecoördinator Drs Peter Ottenhoff. Ik denk dat het hier was. Ja. 30D. Samen hebben wij heel veel leuke ideeën ontwikkeld. Maar uiteindelijk ging de concurrentie met onze ideeën aan de haal. Zelfs de Spaanse Regering. Ja. Het kan bijna niet anders. Hier is het geweest. Ons eerste bezoek ging naar het ‘Centro Comercial’. Dat ligt hier aan de overkant van de weg. Van de grote weg.” In dit verband memoreer ik mijn documenten waarin San Agustín of abusievelijk ‘San Augustín’ is vermeld.

16 maart 1998 Sol y Sombra3 augustus 1998 Sunflower Power: San Agustín ligt niet ver van Playa del Inglés. Dat betekent Strand van de Engelsman. Ik heb nu begrepen dat hiermee geen Engelsman is aangeduid, maar de Nederlander Pieter van der Does. Het misverstand is wel begrijpelijk. Het Verenigd Koninkrijk is later immers ook door  Willem III van Oranje overgenomen.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf 30 de julio de 1995 Baltasar Garzón  – 30 July 1997 Letter to Professor Knol  – 30 juli 1997 Beleidsplan (2) ter attentie van professor J.G. Knol (brief)30 juli 1997 Beleidsplan (2) ter attentie van Professor J.G. Knol (faxbericht)30 juli 1997 Voortgangsrapportage (2)30 juli 1999 Nicola Formby

En mijn dagelijkse berichtgeving op deze datum op: 30 juli 2002 Nájera30 juli 2003 De Horsten wellicht dicht voor publiek30 juli 2004 Acta de la Asamblea General de la Asociación Europea de Profesores de Español30 juli 2005 Valladolid Uitwisseling van uitgangspunten van beleid met Don César Antonio Molina tussen het Instituto Cervantes Benelux en het Instituto Cervantes de España30 juli 2007 Santander Universidad Internacional Menéndez y Pelayo30 juli 2008 Excursie naar San Lorenzo del Escorial en Ávila30 juli 2009 Mi Buenos Aires QueridoVrijdag 30 juli 2010 La Coruña Sluiting en BanketZaterdag 30 juli 2011 Cuenca-Torremolinos en Maandag 30 juli 2012 Pasta met Gerookte Zalm.