HET ZEVENDE PROJECT

Ik ontving gistermorgen dit bericht van Ds Peter Hoogstrate uit Ermelo: “09:19 RE: HEIDELBERG Goede morgen John, De naweeën van de gordelroosinfectie zijn er nog steeds, maar het wordt minder, beetje pijn, jeuk en wat vervelend is, dubbelkijken af en toe, gevolg van deze neurologische aandoening. Dat moet vanzelf overgaan, zegt de dokter hier. Verder gaat het ons heel goed, weer thuis bij kinderen en kleinkinderen en pianospelen, haha. Het klimaat is niet echt warm deze zomer in NL, maar zo warm als 40 gr. Hoeft het ook niet. A dios,  Peter” Mijn reactie: “09:43 Goedemorgen Peter, Fijn weer iets van je te vernemen. Genezingsprocessen nemen nu eenmaal tijd. Ik heb de laatste week van juli deelgenomen aan het 52ste internationale congres van de Asociación Europea de Profesores de Español in Las Palmas op Gran Canaria. Veel moeten wandelen van hotel naar universiteit en terug met videocamera en statief. Daarbij is een oude achillespeesblessure weer gaan opspelen die ik in militaire dienst in Amersfoort heb opgelopen. Dr Frank Buster heeft mij rust en ijs om de enkel geadviseerd. Ik zit nu dus ook weer ‘ziek’ thuis in De  Zevende Hemel. Vandaag is het 21 jaar geleden dat ik een bezoek heb gebracht aan Benheim Palace in Engeland. In de slaapkamer van de Duke of Marlborough heb ik toen een Wilhelminapepermuntje achtergelaten bij de foto van Prinses Diana. Daar is toen alles mee begonnen. Vandaag gaat mijn aandacht uit naar de Neude in Utrecht. Daar heb ik gewoond van 1 juni 1997 tot en met 31 januari 1999. Hartelijke groet, Ook aan Anne Marie JOHN”.

Hierna heb ik mij gewijd aan de berichten 2017/08/07/de-neude-in-utrecht/ en 2017/08/08/postzegels/. In dit verband citeer ik het bericht DIANA-MANIA slaat over naar Nederland: “Ook onze omroepen in de ban van verongelukte prinses van wie iedereen hield Gisteren, 05:30 Evert Santegoeds Prinses Diana lijkt wel terug van weggeweest. Nieuwe onthullingen over haar spraakmakende leven zijn er in de aanloop naar een triest jubileum, dat van haar dood bijna twintig jaar geleden. Dagelijks zijn er in Engeland nieuwe verhalen, en ook Nederlandse omroepen troeven elkaar af in DIANA-MANIA… Jaren ging er voorbij zonder dat er eigenlijk nog geschreven werd over Prinses Diana. Maar twintig jaar na haar destijds zo schokkende dood in een Parijse tunnel, lijkt de DIANA-MANIA van vroeger in alle hevigheid te herleven. Engelse kranten en tijdschriften wijden pagina’s en zelfs hele specials aan de moeder van PRINS WILLIAM en PRINS HARRY die voor nieuwe generaties aldus weer een beetje gaat léven. En ook Nederland laat zich niet onbetuigd. DIONNE STAX trok vorige week meer dan 800.000 kijkers met de eerste aflevering van de programmaserie Lady Di & Dionne, waarin zij de wat platgetreden voetsporen van de Princess of Wales bewandelt, terwijl menigeen in Hilversum van mening is dat een programma over CAMILLA PARKER BOWLES toch meer op Dionnes bevallige lijf geschreven zou zijn. Liefdesflatje Morgenavond gaat zij in navolging van meer dan 800.000 toeristen uit de hele wereld een kijkje nemen in het door haar broer opengestelde landgoed van de SPENCER-familie, ALTHORP. De programmamaakster was immers in de veronderstelling dat haar onderwerp een gewone kleuterleidster was geweest die het tot koningin zou schoppen. Ze was dan ook pas twaalf, toen Diana verongelukte en zij ,,urenlang naar de begrafenis had zitten kijken”. Dat schept een band met je onderwerp, en ook het feit dat zij dit voorjaar zelf een keer door een paparazzo was achtervolgd op weg naar het liefdesflatje van een collega – wiens relatie door haar wat ‘crowdy’ was geworden – deed Dionne zich gemakkelijk in Diana’s wereld verplaatsen. Maar het grote spektakel komt nog, nu ook RTL4 en SBS6 Diana na twintig jaar herontdekken en elk met onthullende documentaires komen. RTL brengt later deze maand het buitengewoon fraai gemaakte interview met haar twee zonen, dat in juli al in Engeland te zien was en daar meteen trending topic werd. Helemaal spraakmakend is de docu In Her Own Words, die beelden laat zien van Diana in gesprek met haar spraaktrainer, terwijl beiden het bepaald niet over koetjes en kalfjes hadden… Hele rechtszaken zijn er al uitgevochten over deze beelden van de prinses op de bank bij PETER SETTELEN. Zij vertelt niet alleen over haar moeilijke huwelijk, dat nauwelijks geconsumeerd werd. Zij heeft het ook over haar liefdesrivale Camilla, met wie zij CHARLES  had geconfronteerd. Diana, in haar eigen woorden: ’Hij zei me onomwonden dat hij weigerde de enige Prince of Wales te zijn zónder een maîtresse.’ Geluidsopname Gisteravond werd de bij voorbaat spraakmakende documentaire uitgezonden op Channel 4, ondanks een smeekbede van broer CHARLES SPENCER om daarvan af te zien. Na juridisch geen mogelijkheden meer te hebben de uitzending te verbieden, deed hij een moreel appèl op de programmaleiding om ervan af te zien omdat WILLIAM en HARRY danig zouden lijden onder de opmerkelijke onthullingen door hun eigen moeder. De prinsen is de afgelopen jaren al wel meer ter ore gekomen. Vlak voor Diana’s dood lekte er al eens een geluidsopname van hun vader met Camilla uit, waarin die onverbloemd stelde jaloers te zijn op haar tampon! Afrika Het waren bijzondere tijden voor royalty-watchers. SBS6 heeft de hand weten te leggen op de In Her Own Words en brengt deze op 30 augustus in Nederland op tv, aan de vooravond van het trieste jubileum van Diana’s overlijden in PARIJS. Overigens lijken de prinsen de uitzending van gisteravond ervan in Engeland niet te hebben willen afwachten. In elk geval PRINS HARRY is op tijd met zijn MEGHAN MARKLE op vakantie gegaan, en wel naar een plek waarvan verondersteld mag worden dat de ontvangst van Channel 4 beperkt is: Botswana. De Britse krant The Sun vermoedt dat het niet bij vakantie vieren blijft en dat ergens in Harry’s bagage een verlovingsring verstopt moet zitten. Het paar kwam aan in Afrika op de dag van Meghans 36ste verjaardag en de hele setting doet een beetje denken aan Williams verloving met zijn KATE. De prins had in een punt van zijn backpack voor haar de wereldberoemde verlovingsring van zijn moeder verstopt die hij in donker Kenia om haar vinger schoof en die daar schitterde in het maanlicht, waarmee een nieuw hoofdstuk in spraakmakende, koninklijke love stories begon. Advertentie: Landgoed HUIS DE VOORST TE EEFDE”.

In die tussentijd zag ik ook de boottocht van de ‘ORANJE LeeuWinnen” langs de Maliesingel richting MALIEBAAN in de ORANJE schuit met de naam BARONES. Of ik weer terug was in mijn voormalige woonplaats. Het deed mij gelijk denken aan de tijd dat ik in de VOORSTRAAT werd toegejuicht vanwege mijn ORANJE sokken en ONS ZEVENDE PROJECT beste MAAGD: 8 augustus 2017 Ook als u grote behoefte hebt aan een pittige actie of wat avontuur is dit er niet de juiste dag voor. Een ongeluk is vrijwel onvermijdelijk als u zich te veel haast of als u wilt leren bungeejumpen, paragliden of andere gevaarlijke sport. SCHORPIOEN: 8 augustus 2017 Houd rekening met ergernis en stressvolle omstandigheden. Kom niet overhaast in actie en denk na voor u iets doet of zegt. Wees op uw hoede als u met scherpe apparaten of machines werkt. Ga verstandig om met uw geld.

Dat is goed. Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf 8 August 1997 De Man 8 August 1997 Participation on behalf of Mr Mohamed Al Fayed of Harrods Knightsbridge London8 augustus 1998 Banaan Royale8 augustus 2000 Maybe8 augustus 2002 Aanslag 681.87.038.H.96 ter attentie van de Heer J.M. Frusch van de Belastingdienst/Particulieren/Ondernemingen Buitenland te Heerlen d.d. 8 augustus 20028 augustus 2002 The sixth anniversary of ‘My first engagement after My divorce’

En mijn dagelijkse berichtgeving op deze datum op 8 augustus 2002 Dierbaarste wensen8 augustus 2003 Jeanius in Grouw8 augustus 2004 Kedeng kedeng8 augustus 2005 Trefpunt8 augustus 2006 Dag van Buckingham Palace8 augustus 2007 Verslag Santander en Santiago de Compostela8 augustus 2009 Van Arnhem naar WindsorZondag 8 augustus 2010 Verkoop websiteMaandag 8 augustus 2011 Harde noten en zoete broodjes en Woensdag 8 augustus 2012 Jan Pronk en de Staatsiefoto uit Wassenaar.