HET LICHT OP LEVENDE TALEN EN MIJN COMMUNICATIE MET MARC EN SARA (INGEKORT)

Aansluitend aan Mijn documenten d.d. 23 tot en met 31 augustus vanaf 5 januari 1991 ingekort heb ik vanmorgen aandacht geschonken aan mijn verslagje van mijn bezoek aan San Augustín op Gran Canaria op zaterdag 29 juli 2017. Tot op heden heb ik aangehechte factuur van Levende Talen van lid 12389 door persoonlijke omstandigheden nog niet kunnen betalen. Ik ben al vanaf 1975 lid van Levende Talen en hecht er wel aan om bij Levende Talen betrokken te blijven. Er komt een moment dat ik mijn voorzittersschap van de Stichting Cervantes Benelux dien over te dragen aan een jongere generatie. Daartoe vraag ik om uw medewerking. Wellicht is het een idee dat de Stichting Cervantes Benelux lid wordt van de vereniging. In dit verband heb ik een lijst samengesteld met mijn documenten waarin Levende Talen in mijn historie is vermeld. Te beginnen met Mission Statement van de Stichting Cervantes Benelux en eindigend met Prins Harry in opspraak.

Ontvangen 13:06 (3 uur geleden) aan mij. Maar de tijden zijn veranderd en we zijn met emeritaat. Dat heet genieten van je welverdiende rust. Evenwel moet je toch bezig blijven. Ik doe wat ik altijd heb gedaan studeren  en nog wat  winst maken. Je kansen pakken en niet in de oude versleten groef blijven hangen. New brooms sweep clean. Bea kende je inderdaad niet. Ze was nogal verbaasd. Marc.

13:26 (3 uur geleden) aan Marc Goedemiddag Marc, Wil je s.v.p. geen gebruik meer maken van het vervolg van mijn bericht over de musical van Lotte. Dat was een fout van mij en tegen mijn afspraken in die ik met mijn zoon heb gemaakt. Ik bouw ook altijd voort op hetgeen ik in mijn leven heb gedaan. Liesbeth heeft indertijd ook tegen mij gezegd “begin bij jezelf en trek van daaruit cirkels om je heen”. Dat is de kern van organisatieontwikkeling. In mijn geval: Wijchens Talen Instituut -> Frans-Spaans Instituut -> NIOW-Talen (75 cursusplaatsen) -> Nieuw Elan/don Quijote -> Instituto Cervantes. ‘Winst pakken’ is nooit mijn primaire drijfveer geweest. Maar als jij jouw winsten wilt investeren in mijn organisatie heb ik geen bezwaar. Om een organisatie te laten draaien is nu eenmaal geld nodig.

Van: John van der Heyden aan: Marc van Hoorn  datum: 14 aug. 2019 13:26 onderwerp: Organisatieontwikkeling Goedemiddag Marc, Wil je s.v.p. geen gebruik meer maken van het vervolg van mijn bericht over de musical van Lotte. Dat was een fout van mij en tegen mijn afspraken in die ik met mijn zoon heb gemaakt. Ik bouw ook altijd voort op hetgeen ik in mijn leven heb gedaan. Liesbeth heeft indertijd ook tegen mij gezegd “begin bij jezelf en trek van daaruit cirkels om je heen”. Dat is de kern van organisatieontwikkeling. In mijn geval: Wijchens Talen Instituut -> Frans-Spaans Instituut -> NIOW-Talen (75 cursusplaatsen) -> Nieuw Elan/don Quijote -> Instituto Cervantes. ‘Winst pakken’ is nooit mijn primaire drijfveer geweest. Maar als jij jouw winsten wilt investeren in mijn organisatie heb ik geen bezwaar. Om een organisatie te laten draaien is nu eenmaal geld nodig.

16:06 (1 uur geleden) aan mij Je hebt geen content noch startkapitaal Slechte deal Doorgezonden Lotte video wordt uiteraard niet gebruikt. 16:15 (1 uur geleden) aan marc Dank je wel. 16:24 (55 minuten geleden) aan marc Jij bent veel slimmer dan ik, Marc. Ik heb alleen mijzelf nog en mijn kinderen en kleinkinderen. En die komen voor mij op de eerste plaats als Padre Familias.

16:43 (38 minuten geleden) aan marc Ik hecht wel aan onze communicatie. Juist omdat wij zo verschillend zijn. Het lijkt een beetje op de dualiteit tussen Don Quichot en Sancho Panza. Idealisme versus realisme ofwel kapitalisme. Tijdens mijn Management Opleiding van de Baak heb ik geleerd om te delegeren. Dat betreft ook mijn ideeën over Content. Wees een beetje voozichtig met het communiceren van mijn naam aan mensen die ik niet ken. Ik maak mijn eigen keuzes in de relationele sfeer.

Van: John van der Heyden aan: Sara Saz datum: 9 aug. 2019 23:50 onderwerp: El perro de Leonor John van der Heyden vr 9 aug. 23:50 (5 dagen geleden) aan Sara Querida Sara, Tengo el placer de haber recibido este reportaje de mi querida Princesa Leonor y su perro llamado Sara: Ceremonia de Imposición del Toisón de oro a la Princesa de Asturias Leonor de Borbón Estoy muy feliz de haber podido asistir a nuestro congreso en San Sebastián.

Van: Sara Saz aan: John van der Heyden datum:14 aug. 2019 14:36 onderwerp: Re: El perro de Leonor Querido John: Gracias por los mensajes que me has enviado, así como el enlace con este simpático vídeo de Leonor. No sabía que tenía una perra llamada Sara… Perdona que no te haya contestado antes pero llevo casi tres semanas enferma y solo ahora empiezo a recuperarme. Primero tuve una fortísima gastroenteritis que empezó antes de finalizar el congreso, luego un cólico nefrítico y, para rematar, una contractura que me ha tenido una semana sin poder mover la cabeza. Nada ha sido grave pero sí muy inoportuno porque ha coincidido con una visita breve de una semana que nos hizo nuestro hijo Fernando y su niño. Viven en Chicago y no tenemos muchas oportunidades para estar juntos.. En fin, cosas de la vida. Me alegro de que pudieras asistir al congreso y espero verte en el próximo, D.m. Recibe un fuerte abrazo mío y de Carlos, Sara.

John van der Heyden 15:19 (1 uur geleden) aan Sara Hola Sara, Gracias por este saludo. Nada más haber recibido este tu mensje recibí este reportaje desde El Escorial Honores Militares previos a la misa corpore insepulto por S.A.R. el Infante Don Carlos. Seguramente habrá también una relación con mi escapada a San Agustín de Gran Canaria el 29 de julio de 2017 después de nuestro congreso en Las Palmas Recuerda mi visita en marzo de 1985 cuando nació en mi pensamiento la idea de organizar cursos de Español en España poco después ejecutado por el instituto don Qujote (que visitamos juntos en Salamanca en 2004) como precursor del Instituto Cervantes. Recibe también un fuerte abrazo de mi parte y para Carlos. John