21 JAAR SPIN IN HET WEB DUIZENDPOOT EN START VAN DE MASTERCLASSREEKS RESULTAAT- EN MENSGERICHT LEIDINGGEVEN

Dit bericht volgt op 20170910 Número Uno. Het was gisteren 21 jaar geleden dat ik deze brief op officieel briefpapier van het Instituto Cervantes Benelux  aan de paleiswacht van Paleis Huis ten Bosch heb overgedragen ten behoeve van Hare Majesteit Koningin Beatrix der Nederlanden.

Vanuit deze achtergrond geef ik hier een verbeterde versie weer van mijn bericht van gisteravond 22:20: “15:52 Ik kijk nu naar de wielrensters op de Paseo de la Castellana in Madrid op Eurosport. Het is alweer 25 jaar geleden dat ik daar een bezoek heb gebracht aan de Nederlandse ambassade zoals je kunt zien op 21 mei 1992 Embajada Real de Los Países Basjos 16:00 Met mooie beelden van de Gran Vía 16:40 Chris Froome heeft de Vuelta gewonnen. Ik heb hem in Málaga mijn boek cadeau gedaan. Maar tot op heden heb ik nog geen reactie ontvangen. Je kunt dit zien op 24 augustus 2015 De Vuelta in Málaga. Hij heeft dus nog wel iets GOED te maken! 17:01 De laatste etappe van Arroyomolinos naar Madrid. De naam van de startplaats is goed gekozen. Het is immers een samentrekking van de plaatsnamen Arroyo de la Miel en Torremolinos. 17:35 De renners geloven het wel. 17:40  Ze doen niet anders dan de duim omhoog steken. 17:46  “Het is een tijd van komen en het is een tijd van gaan” hoor ik zeggen. Maar vervolgens wordt men dan in managementposities ondergebracht om de praktische ervaringen aan de volgende generatie door te geven. Dat geldt nu voor Alberto Contador. Ik kan hem goed gebruiken! 17:47 Cheers! 18:02  GENODIGDHEDEN vind ik wel een goede vondst op honderd kilometer voor de finish! 18:14 Die Vuelta is echt heel leuk. Ik heb de aankomst al in 1992 meegemaakt in Salamanca. Het is een geweldig circus. Met veel feestende mensen. Dat kun je ook zien op mijn verslag uit Álora op 2015082301 De Vuelta in Álora 18:35  En de eerste etappe van deze editie van Puerto Banús naar Marbella heb ik vanwege merkenrechten van mij onbekende belanghebbenden van het web verwijderd. Wel jammer. Want ik vond het een belangrijke ervaring. Later ben ik naar dat terras teruggekeerd in verband met de Vierdaagse van Marbella: We zijn er bijna. Maar nog niet helemaal. 19:08 De renners bevinden zich nu op 61 km van de finish. Ik zou het ongepast vinden als zij daar nu nog zouden gaan sprinten voor een individuele overwinning. De beslissing is gisteren immers al gevallen. 19:18  Sinds 1968 loop ik in Madrid steeds hetzelfde rondje: Plaza de España, Gran Via, Plaza de Cibeles, Paseo del Prado, Atocha en terug.  Het ziet ernaar uit dat de renners vanavond hetzelfde rondje gaan rijden. 19:22  Nogmaals: Ik vind het VOLSTREKT ONGEPAST om daar te gaan sprinten! 19:27  We zijn nu op bekend terrein in Madrid met Alberto Contador met nummer UNO. Dit is een historisch moment. 19:34  Er volgen nu nog acht rondes. Maar wat mij betreft mogen ze er nu wel mee stoppen. We zullen nu ten treurens toe mijn rondje in beeld in krijgen. Maar wie weet waar het goed voor is. Ik houd van een open einde. 19:40  Het is mij nog niet duidelijk waar de finish is. In ieder geval in de buurt van ‘Cibeles’ en het ‘Museo del Prado’. 19:42 Dit zijn mijn mooiste momenten. Dit is MIJN MADRID! 19:46 Ik heb de indruk dat dit wordt gelezen nu ik het Palacio Real in beeld gebracht zie. 19:52 Ja ik zie het al. Het is op de Paseo del Prado. In de buurt van het Parque del Retiro. 19:55 Ze gaan nu over de Gran Vía in de richting van de Plaza de España. 20:01 De beeldregie is echter wel onduidelijk. Ze springen van de hak op de tak. Atocha wordt ook regelmatig in beeld gebracht. Ik heb hier wel begrip voor. Wel vreemd dat de Nederlandse – uitstekende – verslaggeefster het woord ‘Vuelta’ voortdurend op een andere wijze uitspreekt dan wij hier in Spanje gewend zijn. 20:04 Het zijn prachtige beelden. Ook vanuit de lucht. Van het Prado. 20:06 De Plaza Mayor. 20:07 Gran Vía. 20:12 ‘Vuelta’ betekent ook ‘omkeer’. Ik vind het opmerkelijk dat de renners kort voor de Plaza de España worden teruggeleid en het standbeeld van Cervantes, don Quijote en Sancho Panza niet in beeld zijn gebracht. Wel is het Estadio Vicente Calderón in beeld gebracht. 20:14 De renners passeren nu het hoofdkantoor van het Spaanse Instituto Cervantes in de Calle de Alcalá. 20:18 Nu is het Estadio Santiago Bernabeu in beeld gebracht van Real Madrid. 20:20 Laatste ronde ofwel ‘última vuelta’. 20:29  De ronde is achter de rug. 20:45 ¡HASTA SIEMPRE!”

Het BELEIDSPLAN INSTITUTO CERVANTES BENELUX is gebouwd op drie pilaren: Spaans, management en organisatieontwikkeling. Daarom vestig ik nu ook de aandacht op de managementpoot. Vandaag start namelijk de Masterclassreeks ‘Resultaat- en mensgericht leidinggeven’. Hiervan heb ik al eerder deze informatie ontvangen. Extra instrumenten voor leidinggevenden Als leidinggevende komt u dagelijks voor allerlei doelstellingen en dilemma’s te staan. Die ene medewerker moet u bijvoorbeeld anders motiveren en aansturen dan de ander, maar hoe? En op welke manier haalt u alles uit uw team? Welke stijl van leidinggeven werkt voor u én uw organisatie? Tijdens deze reeks van vijf masterclasses (eerste sessie 11 september 2017) reiken 6 auteurs en trainers vanuit hun kennis, kunde en praktijkervaring u instrumenten aan die leidinggeven effectiever, productiever en ook leuker maakt. Robert van den Bergh over situationeel leidinggeven II – Bregje Spijkerman over leiderschap en teams – Marjan Haselhoff over ontspannen en succesvol leidinggeven (korte video) – Tanja Smid & Wanda Kraal over effectief leidinggeven – Hans van der Loo over energiek leiderschap. Deze masterclasses (reeds de 8e editie) staan door de samenstelling van het programma en de keuze voor de docenten garant voor actuele kennisuitwisseling en concrete vakinspiratie. De programma’s van Managementboek zijn Cedeo erkend. N.B. Leden van de NBA ontvangen 15 PE punten bij deelname aan deze masterclassreeks.”

Deze activiteit past binnen het sterrenbeeld van de Maagd: 11 september 2017 Wees constructief in uw benadering van problemen. Stel u niet te bazig of te kritisch op, want dan verspeelt u de sympathie en het respect van vrienden en familie. Geef een groot project uw constante aandacht. Een kwaal verdwijnt. Schorpioen: 11 september 2017 Bereidt u voor op een drukke dag in de huiselijke omgeving. Probeer problemen in het juiste perspectief te plaatsen. Door gebruik te maken van de huidige positieve trend kunt u financiële winst boeken. Houd rekening met bezoek.

Dat is goed. Wel vooraf aanvragen. Schriftelijk graag. Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf 11 september 1996 A New Start ter attentie van de Directie van De Baak te NoordwijkBrief van 11 september 1996 aan De Directeur van de Centrale Recherche Informatiedienst11 September 1997 Message on behalf of The Ambassador of The United Kingdom in The Netherlands11 september 1998 Caesar11 september 2000 Big Brother is Back11 september 2003 ‘Geweigerd’ ter attentie van de heer Peter-Vincent Schuld in Zoerzel België en 11 september 2005 The Final Question.

Tot ziens in PALEIS SOESTDIJK