DÍA DE SAN MIGUEL

Aansluitend aan verzending van mijn bericht 20170928 ‘The bold’ en ‘Tiffany’ ontving ik in mijn mailbox van Cervantes.nu onderstaande uitnodiging: “Van: Radboud Universiteit – Alumnirelaties Verzonden: woensdag 27 september 2017 17:15

Aan: johnvanderheyden Onderwerp: Uitnodiging lezing ‘De zoektocht naar het VOC-schip ‘Haarlem’ Beste John, De stranding van het VOC-schip ‘Haarlem’ in 1647 in de Tafelbaai leidde tot de stichting van Kaapstad. Maritiem archeoloog en alumnus geschiedenis Bruno Werz is dit schip op het spoor. Werz is speciaal op verzoek van Het Nationaal Archief naar Nederland gekomen om over deze zoektocht een lezing te geven. Op maandagavond 23 oktober geeft hij op de Nijmeegse campus een extra lezing voor alumni van zijn universiteit. Dr. Bruno Werz Bruno Werz heeft diverse onderzoeksprojecten opgezet waaronder het opgraven van het oudste scheepswrak ten zuiden van de Sahara. Hij ontdekte de oudste voorwerpen die ooit op de zeebodem zijn gevonden. Momenteel is hij CEO van Aimure (African Institute for Marine and Underwater Research, Exploration and Education).Programma19.30 – 19.45 uur: Ontvangst bij Senaatszaal, aula, Comeniuslaan 2, Nijmegen19.45 – 20.30 uur: Lezing Dr. Bruno Werz: De zoektocht naar het wrak van het VOC-schip ‘Haarlem’20.30 – 20.45 uur: Vragen/discussie

20.45 – 21.30 uur: Hapje en drankje Meld je aan vóór 19 oktober. Let op: beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Introducées zijn van harte welkom.

Vriendelijke groet, Team Alumnirelaties in samenwerking met Bureau Fondsenwerving” Mijn reactie: “18:55 Wat een leuke uitnodiging! Zuid-Afrika heeft al jarenlang mijn aandacht. Ik doe graag mee. Maar ik beschik op dit moment nog niet over de financiële middelen om vanuit Torremolinos naar Nederland te komen. Zodra dat is geregeld logeer ik bij die gelegenheid graag in Kasteel Landgoed Engelenburg in Brummen als voorzitter van de Stichting Cervantes Benelux. Mijn verblijf aldaar dient dan vanuit de Stichting Cervantes Benelux te worden bekostigd. Mijn contactpersoon in Brummen is Johan Agricola.” 

Het wordt nu tijd dat Minister-President Mark Rutte nu over de brug komt. Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf 29 September 1996 ‘Communication’ on behalf of Miss Caroline MacMillan and Lady Diana Frances Spencer Princess of Wales*29 september 1997 Terugblik op 28 september 1997 ter attentie van de Directie van Kasteel Landgoed Engelenburg te Brummen29 september 1998 Daily Mail29 september 1998 Dank aan de heer Theo de Klein in Utrecht29 september 2000 Top of The World en 29 September 2005 ‘Correction’ on behalf of His Royal Highness The Prince of Wales.