VERJAARDAG PRINS CONSTANTIJN (48) EN DE TWEEDE DAG VAN HET NEDERLANDS STAATSBEZOEK AAN PORTUGAL

Aan: De voormalige statutair Directeur van het VNO/NCW Management Centrum De Baak CC De Secretaris/Penningmeester van de Stichtihng Cervantes Benelux, De Voorzitter can de Vereniging Docenten Spaans in Nederland, De Voorzitter van de Nederlandse Club Costa del Sol.

Liesbeth, “Communiceer het juiste bericht op het juiste moment aan de juiste persoon”, “bouw alleen op jezelf en op niemand anders” en “communiceer alleen met decisionmakers’ zijn de drie belangrijkste adviezen die jij mij tijdens een van onze laatste tweegesprekken hebt gegeven in 1991. Ik hoop dat ik in dit opzicht aan jouw verwachtingen heb voldaan. Vanmiddag heb ik vanaf 16:00 op de Spaanse televisie gekeken en geluisterd naar de toespraak van premier Mariano Rajoy en het hiernavolgende debat in het Spaanse parlement. Ik kon mij direct voor de volle honderd procent in zijn woorden vinden. Hij beschikt over een uitstekende vicepresidenta in de persoon van Soraya Sáenz de Santamaría. Ik weet dat je niet graag met iemand anders vergeleken wilt worden. Maar Soraya – uit Valladolid deed mij gelijk aan jou denken. Zij beschikt over dezelfde ‘determinación’ die mij aan jou doet terugdenken op die bijzondere 5 januari 1990 waarop je in jouw leren jurk mij kwam vertellen “Ik ga er een paar de wacht aanzeggen”. Vanuit deze achtergrond meld ik hieronder wat ik vandaag in mijn dagboek heb opgeschreven.

Na verzending van 20171010 In afwachting van de gebeurtenissen in Barcelona verzond ik de een groot aantal emails om de onafhankelijkheidsverklaring van Catalonië te voorkomen. Zij zijn niet allemaal in dank afgenomen. Maar ik vond dat actie nodig was. Onderstaand mijn laatste bericht aan de voorzitter van de NCCS.

“van: JOHN VAN DER HEYDEN aan: Jan van Holstein voorzitter NCCS datum: 10 oktober 2017 om 21:12 onderwerp: Re: DINSDAG 10 OKTOBER 2017 16:45 IN AFWACHTING VAN DE GEBEURTENISSEN IN BARCELONA Beste Jan, Nogmaals dank voor het in de laatste Vliegende Hollander gepubliceerde interview. Ik stel het zeer op prijs dat je telefonisch contact met mij hebt gelegd. Inzake de door jou besproken ideeën over de toekomst van de NCCS heb ik je geadviseerd dit ook te bespreken met jouw voorganger Mr Kees van Riel. Ik heb met Kees steeds een goed contact onderhouden tijdens zijn voorzittersschap en hij is als voormalig lid van het Openbaar Ministerie uitstekend op de hoogte van alle ins en outs op juridisch gebied. Ook Maya Hugenholtz heeft mijn volledige vertrouwen vanaf het eerste moment van mijn lidmaatschap. Zij is vooral goed op het gebied van de Public Relations. De meeste Nederlanders hier aan de Costa del Sol hebben hun eigen belangen en daarvoor dienen wij niet ons hoofd in het zand te steken. Dat is volledig legitiem. Zoals gezegd kan ik op dit moment nog geen besluit nemen om het voorzittersschap van de NCCS van jou over te nemen als voorzitter van de Stichting Cervantes Benelux. Bovendien zou het een slechte zaak zijn als het bestuur zou worden overgenomen door elementen die zich hoofdzakelijk ophouden in de horecasector. Ik ben als onderwijsman afkomstig uit een familie van staatslieden en kijk vanuit die positie tegen de zaak aan. Aangehecht ontvang je een opname van mijn oudste zoon Mark inzake de verheffing in de Adeldom van Maurits Adriaan de Savornin Lohman als voorvader van mijn kleinkinderen Lucas, Emma en Lotte. Als vader en grootvader ligt daar mijn persoonlijke prioriteit. Het is te zien op De Ridderslag van Maurits Adriaan Prettige avond, JOHN”

De Telegraaf: Puigdemont schort onafhankelijkheid op –  Puigdemont tekent onafhankelijkheidsverklaring  – Ontvangen: “van: Rafael del Moral Aguilera aan: John van der Heyden datum: 11 oktober 2017 om 09:12 onderwerp: Re: Martes 10 de octubre de  2017 12:00 Con motivo de la Fundación Europea Cervantes Muchísimas gracias, querido amigo, por la información… Rafael del Moral

 “Spaanse minister: ‘Toespraak Puigdemont is truc’ – “Wetenschap en fado voor koninklijk paar 14:02 Door Parlementaire redactie 3 uur geleden in BINNENLAND Lissabon – Onderwijs, wetenschap, kunst en handel. Dat zijn de ingrediënten voor de tweede dag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander – en koningin Máxima – aan Portugal. De dag begint met een bezoek aan een centrum voor biomedisch onderzoek. Daarna volgt een handelslunch, waar bedrijven op het gebied van duurzame energie, luchtvaart en gezondheidszorg elkaar leren kennen. Na een foto aan de Taag opent het koninklijk paar de Rembrandt-tentoonstelling in het Museum voor Oude Kunst. ’s Avonds leveren de Friese zangeres Nynke Laverman en de Portugese Christina Branco de contraprestatie in het Teatro Nacional.”

Vanuit deze achtergrond kijk ik naar mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf 11 oktober 1999 Roos en 11 oktober 2000 Brian Woods. Met La Legalidad valt niet te marchanderen.