AAN HET STRAND STIL EN VERLATEN

Na verzending van 20171021 Het Kabinet Rutte III als vervolg op de ‘Magical Mystery Tour’ heb ik voortdurend gedacht aan die vrouw in het rode jack in mijn verslag Van Zandvoort tot Noordwijk op zondag 6 juni 2010 om 19:40. Ik heb die wandeling ook besproken met Francis Versteeg. Francis heeft mij namelijk laten weten dat zij afkomstig is uit Bennebroek in het  Kennemerland.  Ankie Dobbelman heeft het aan het eind van de excursie ten gehore gebrachte lied ook ten gehore gebracht op mijn 66ste verjaardag in de nacht van 8 op 9 november 2013 in Aracena. Van die reis heb ik Ankie nog een videoverslag verstrekt evenals van de door haar georganiseerde reis naar Madrid, Toledo en Salamanca met een koffiestop in El Escorial. Vanuit deze achtergrond heb ik naar Blauw Bloed van deze week gekeken. Hierin ging mijn aandacht vooral uit naar de toespraak van Koning Felipe VI  tijdens de uitreiking van de Premios Princesa de Asturias in Oviedo op het moment dat wij op excursie waren naar TebaOlvera en Setenil, het bezoek van William en Harry aan een trein in Paddington en het bezoek van Jeroen Snel en Paul R(h)em vanuit Paleis Het Loo in Apeldoorn aan het Keizerlijk Paleis in Potsdam. Ook had de berichtgeving over Prins Floris en zijn echtgenote Aymee op het landgoed De Horsten mijn bijzondere aandacht. Ik denk hierbij in het bijzonder terug aan de datum 28 augustus 1996 toen ik het bloemenwinkeltje tegenover het kerkje in Noordwijk Binnen opdracht had gegeven 28 rozen te versturen: fourteen red roses and fourteen orange roses. In dit verband heb ik het op prijs gesteld dat Francis tijdens de rit van Ronda naar San Pedro de Alcántara muziek ten gehore heeft gebracht van de Tuna van Granada en een oude herinnering aan het Palacio de Aranjuez. Vandaag heb ik vanaf 11:30 de kerkdienst bijgewoond onder leiding van Ds Jan van Pijkeren uit Lochem. Na terugkeer in De Zevende Hemel kon ik mijn huis niet meer binnengaan. Ik heb daarvoor een ‘cerrajero’ moeten laten komen die het probleem heeft opgelost.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf 22 oktober 1995 Bezoek aan Sevilla met cursisten van het Malaca Instituto onder leiiding van Jos van Kerkhof van Study Travel22 October 1996 ‘Asessment’ on behalf of Lady Diana Frances Spencer Princess of Wales22 oktober 1997 Faxbericht ‘Commissie Knol (3)’22 oktober 1997 Brief ‘Commissie Knol (3)’  22 oktober 1997 Functiewisseling ter attentie van mijn collega Jan Peter Nauta  – 22 oktober 1997 Beleidsplan (2) ter attentie van Minister Ad Melkert van Sociale Zaken en Werkgelegenheid22 oktober1997 ‘Terugblikken’ ter attentie van mijn Collega Liesbeth Halbertsma22 oktober 1998 Elizabeth en 22 oktober 1999 Wissesdwinger.