DEADLINE ZATERDAG 28 OKTOBER 2017

Waarde Collegae, Na verzending van 20171027 Het licht op Cataluña heb ik een bezoek gebracht aan Dr Frank Buster en ben om 13:10 in DE ZEVENDE HEMELteruggekeerd. Ik hoorde op mijn Spaanse mobiele telefoon een berichtje doorkomen en zag op het schermpje dat het bericht niet is aangenomen en doorgestuurd. Vervolgens heb ik met belangstelling de ontwikkelingen in Madrid en Barcelona gevolgd via de Televisión Española en La Sexta. Terzake verzond ik het bericht 20171027 Kennisgeving aan Dr Frank Buster aan onze Honorair Consul van het Koninkrijk der Nederlanden.

Inzake de situatie in Catalonië meldt de Telegraaf: “Nieuwe verkiezingen op 21 december Premier Spanje ontbindt regioparlement Catalonië Updated Gisteren, 23:18 Gisteren, 20:35 in BUITENLAND MADRID – De Spaanse premier Mariano Rajoy ontslaat de Catalaanse regering van Carles Puigdemont. Ook laat hij het Catalaanse parlement ontbinden, als reactie op de verklaring van onafhankelijkheid. De Catalanen gaan op 21 december naar de stembus om nieuwe regionale volksvertegenwoordigers te kiezen, zei de premier. De centrale regering in Madrid neemt de taken van de Catalaanse bestuurders voorlopig over. Verder moet ook de chef van de Catalaanse politie opstappen, aldus de premier. Hij vertelde hoe hij artikel 155 van de Spaanse grondwet gaat toepassen om de politieke crisis in zijn land het hoofd te bieden. De senaat gaf hem daar eerder op de dag toestemming voor. De centrale regering in Madrid neemt de taken van de Catalaanse bestuurders voorlopig over. Verder moet ook de chef van de Catalaanse politie opstappen, aldus de premier. Hij vertelde hoe hij artikel 155 van de Spaanse grondwet gaat toepassen om de politieke crisis in zijn land het hoofd te bieden. De senaat gaf hem daar eerder op de dag toestemming voor. Rajoy zei in de toespraak, die op televisie werd uitgezonden, dat het belangrijk is naar alle Catalaanse burgers te luisteren. Hij benadrukte echter ook dat niemand boven de wet staat. De Spaanse regering vindt dat de Catalaanse separatisten illegaal bezig zijn. Zo staat in de grondwet dat Spanje een ondeelbare eenheid is. Het Catalaanse parlement koos eerder vrijdag voor onafhankelijkheid. Van de 135 Catalaanse parlementsleden brachten er 82 hun stem uit. Van hen waren er zeventig voor afsplitsing, tien tegen en stemden er twee blanco. Duizenden Catalanen gingen de straat op om dat besluit te vieren. Correspondent Hilde Postma beschreef een emotionele meute. ’Mensen huilen, lachen, vallen elkaar in de armen. Auto’s toeteren. Drie meisjes en een jongen trekken champagne open: “Op de onafhankelijkheid!”, schreeuwen ze.’ Geen verrassing De aangekondigde maatregelen komen voor de Spanjaarden vermoedelijk niet als een verrassing. Rajoy maakte vorige week al op hoofdlijnen bekend hoe hij wilde ingrijpen. Die plannen moesten toen nog worden goedgekeurd door de senaat. Die gaf vrijdag groen licht nadat het Catalaanse regioparlement zich minuten eerder voor onafhankelijkheid had uitgesproken.”

Hierna ontving ik om 00:04 aangehecht bericht  “En fichero adjunto, primera circular. Rafael del Moral Presidente.  Inzake het COLOQUIO INTERNACIONAL EN MARRAKECH La lengua española como instrumento de comunicación cultural Del 3 al 7 de abril de 2018”.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie vanaf  28 oktober 1997 ‘Gelukwens’ aan A.F.Th. van der Heijden28 oktober 1997 ‘Uw faxbericht’ ter attentie van Prof.Dr J.G. Knol28 oktober 1997 ‘De acht en twintigste’ ter attentie van Drs P. Ottenhoff28 Oktober 1998 Verhuizen28 oktober 1999 Actualidades I28 oktober 1999 De Kroonprinsconnectie28 de octubre de 1999 ‘El Mundo de Mañana’ para La Directora del Malaca Instituto en 28 oktober 2003 Vervangend GSM-toestel ter attentie van KPN Mobile.