DE REGERINGSVERKLARING VAN MINISTER-PRESIDENT MARK RUTTE EN HET BELEIDSPLAN INSTITUTO CERVANTES BENELUX

Na verzending van 20171102 Minister-President Mark Rutte aan het woord  heb ik opnieuw naar zijn regeringsverklaring gekeken en geluisterd.

Hier is geen woord Spaans bij hoewel de groeiende wereldbevolking nu reeds bestaat uit meer dan een half miljard Spaanssprekenden. Het is thans zaak dat bestuur en leden van de Vereniging Docenten Spaans in Nederland een grotere maatschappelijke verantwoordelijkheid naar zich gaan toetrekken en zich volledig gaan inzetten met de uitvoering van het beleidsplan Instituto Cervantes Benelux en een eind maken aan de oubollige verhaaltjes in de Foco. De tijd is nu aangebroken dat jullie aansluitend aan deze regeringsverklaring nu ook daadwerkelijk beleidsverantwoordelijkheid gaan nemen voor onze sector. Daarvoor hebben WIJ de vereniging opgericht. Zowel op het gebied van onderwijs als arbeidsmarkt. Het beleidsplan Instituto Cervantes Benelux vormt hiertoe een passend kader. Dit nieuwe kabinet werkt nu met een groep D66-ers die mede uitvoering kunnen geven aan dit plan. Zij zijn vermeld in 20171026 Kabinet Rutte III beedigd. Aanstaande donderdag bereik ik de 70-jarige leeftijd. Het is mij nog niet bekend wie mijn verantwoordelijkheid gaat overnemen als voorzitter van de Stichting Cervantes Benelux. Van 9 tot 16 november aanstaande ben ik in Nederland. Direct betrokkenen kunnen in die week via mijn emailadres een afspraak met mij maken. Desgewenst ben ik bereid deze rol tot mijn 75ste jaar voort te zetten zoals Mr Henk Koning ook tot aan zijn 75ste jaar het voorzittersschap van de Koninklijke Vereniging van Leden der Nederlandse Ridderorden heeft vervuld. Het is dan wel zaak dat er maatregelen worden getroffen om te voorkomen dat ik mijn werkzaamheden en zware verantwoordelijkheid als spin in het web moet voortzetten tegen een maandelijkse vergoeding van de helft van modaal. Ik doe hiermee met name via berichtgeving aan Pia Dijkstra een beroep op partijgenoot Alexander Pechtold om dat probleem voor mij op te lossen. Nu de deur van de de Trêveszaal op een ruime kier staat vestig ik mij weer graag in het Koninkrijk der Nederlanden.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf 3 November 1996 Golden Heart Foundation or ‘Voorheen James Hewitt Nu Diana Van der Heyden Spencer’ on behalf of Mrs Caroline MacMillan at St. James’s Palace in London3 november 1997 Cervantes Enterprises in Brussel3 november 1999 Banque Bruxelles Lambert3 november 1999 Instituto Cervantes Technologies3 november 2000 Von Heyden zu König3 november 2009 Convergentie en 3 november 2009 ‘Betalingsherinnering 2’ ter attentie van Minister Wouter Bos van Financiën van Het Koninkrijk der Nederlanden.