DE BRUIDEGOM VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN EN DE JAARVERGADERINGEN VAN DE NEDERLANDSE CLUB COSTA DEL SOL EN VERENIGING DOCENTEN SPAANS IN NEDERLAND IN MAART 2018

Na verzending van 20171105 In Memoriam Wim ten Dolle (1940-2017) denk ik terug aan de preek van gisteren tijdens de kerkdienst van de Nederlandse Interkerkelijke Gemeente aan de Costa del Sol onder leiding van dominee Jan van Pijkeren uit Lochem. De Heer Van Pijkeren duidde Mark Rutte daarin aan als De Bruidegom van Het Koninkrijk der Nederlanden. Ik kom nog even terug op mijn opmerkingen over het blad FOCO. Ik denk dat ik het VDSN-bestuur onrecht heb aangedaan door de inhoud van FOCO aan te duiden met “oubollige verhaaltjes”. Ik heb nu vastgesteld dat het VDSN-bestuur nu nog slechts bestaat uit twee personen, t.w. Danielle Siems als voorzitter/penningmeester en Frederique Bauer als secretaris. Ik vind het een geweldige prestatie van deze twee dames om de Vereniging in stand te houden op pure vrijwilligersbasis. Ik ken Frederique al vanaf 1992 en ik vind het een geweldige prestatie dat zij al meer dan 25 jaar op zeer consciëntieuze wijze de verantwoordelijkheid voor onze vereniging heeft genomen. Ik heb ook de ledenvergadering van de sectie Spaans van Levende Talen in Le Duc in Utrecht bijgewoond waarin Danielle toen actief was voor Levende Talen en beide rechtspersonen toen tot samenwerking hebben besloten in aanwezigheid van Peter Slagter. Danielle en Frederique zullen zich ongetwijfeld afvragen hoe het nu verder moet met de vereniging. En ik met hen. Frederique schrijft op pagina 13 van de laatste Foco

“WIST JE DAT… het bestuur volop aan de slag is voor dit schooljaar  en al bezig is met de organisatie van de studiedag?”

En zaterdag 4 november 2017 12:02 ontving ik dit bericht van haar: “Estimados socios: Como han leído en el Foco de octubre la fecha límite para el último Foco de este año  es el lunes, 13 de noviembre. Y esta vez fecha límite es FECHA LÍMITE. Nuestra nueva redactora, Almudena Prieto, puede hacer un Foco solo con su ayuda. ¿Qué les pedimos a ustedes? En primer lugar material navideño para amenizar las últimas clases del año 2017 y alegrar a nuestros alumnos y estudiantes. ¿Qué más? Una reseña de una novela, un libro de estudios o una película, una impresión de una jornada, un artículo interesante sobre la didáctica, un chiste gracioso, una receta o su creatividad literaria. ¡Cuántas posibilidades! ¡A escribir! Les deseo un buen fin de semana, Frederique Bauer Bestuur / Junta directiva VDSN www.vdsn.nl ”.

In dit verband stel ik voor die komende studiedag grotendeels te wijden aan een uiteenzetting van het beleidsplan Instituto Cervantes Benelux. Daartoe zal ik dan persoonlijk vanuit Spanje moeten overkomen. Voorwaarde is dan wel dat die vergadering niet op dezelfde dag plaatsvindt als de komende Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Club Costa del Sol op zaterdag 17 maart 2018. 24 maart 2018 komt voor mij dan Het Beste uit.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf 6 november 1996 Heintje Davids6 november 1997 Registered letter 3S RRRU 554838 on behalf of Collins Publishers London6 november 1998 Parallelboulevard6 november 1999 Granada6 november 2009 ‘Declaratie ten behoeve van de Stichting Cervantes Benelux’ ter attentie van Minister Ernst Hirsch Ballin van Het Koninkrijk der Nederlanden en 6 november 2009 Stemverklaring ten behoeve van de Jaarvergadering van de Valkhofstichting en Valkhofvereniging.